Ascultă ultima piesă interpretată de Nirvana din ultimul concert

Ascultă ultima piesă interpretată de Nirvana din ultimul concert

Pe 1 martie 1994, Nirvana a cântat ceea ce va fi ultimul concert la Munchen. Aceasta a fost ultima piesă pe care Kurt Cobain a interpretat-o vreodată în public.

Când Kurt Cobain a băut la ușa dresingului celor de la Melvins în Munchen pe 1 martie 1994, Buzz Osbourne a presupus inițial că frontmanul Nirvana facea doar un apel de cutoazie. Cobain și-a invitat prietenii din Montesano, Washington să deschidă turneul In Utero iar după concerte , Cobain îi vizita regulat și îi felicita pentru treaba bine facută pe scena. Dar nu în seara asta. Cobain l-a informat pe Osbourne că aceasta va fi ultimul concert din turneu deoarece dorea să renunțe la Nirvana, să pună capăt căsătoriei și să plece acasa.

„Ar trebui să fac un proiect solo.” i-a spus Cobain lui Osbourne

Cu câteva zile mai devreme, în Slovenia, Cobain le spusese colegilor săi Krist Novoselic și Dave Grohl că acesta ar vrea să oprească turneul. Aceștia au spus că acest lucru va costa trupa Nirvana zeci de mii de euro, întrucât trupa din Seattle nu incheiase nici o asigurare de anulare a turneului ce urma să se incheie în Dublin, Irlanda pe 8 aprilie.

titlu promotie

„Și daca cineva moare, tot ar trebui să facem concerte?” raspunde Cobain cu sarcasm.
Vocalistul a fost informat că moartea este singurul lucru acceptat pentru renunțarea la turneu.

Pe scena clubului Terminal Einz din Munich, în noaptea de 1 martie lipsa de entuziasm și pasiune a lui Cobain ar fi rușinat și un zombie. O pană de curent a reușit să îi strice și mai rău dispoziția. Când concertul s-a terminat, Cobain i-a spus agentului său de booking să anuleze următorul concert. Două zile mai târziu într-o cameră de hotel din Roma, Cobain a scris într-un bilet de sinucidere – „La fel ca Hamlet, trebuie să aleg între viață și moarte. Aleg moartea.” și a incercat să-și ia viața printr-o supradoza de analgezice. Declarația oficială a fost ca acesta a facut-o din greseală.

Foo Fighters impartaseste fotografii de la primul lor show live cu ocazia aniversarii de 25 de ani

„Am sunat eu și Krist” a declarat Dave Grohl către Paul Brannigan de la Classic Rock, 15 ani mai târziu. „Și apoi cineva raspunde, este ok. Este în coma dar nu este mort. A fost atât de haotic totul..cu 28 de ore în urma stăteam cu niște oameni, iar apoi a sunat cineva și ne-a spus că a murit, am luat-o razna.”

Apoi a ajuns acasă și am vorbit la telefon.” și-a amintit Grohl. „Și i-am spus: Omule, Kurt, ce naiba…Nu i-am spus că cineva mi-a spus că ar fi murit, dar i-am spus că sunt îngrijorat în privința lui”. El și-a cerut scuze:”Îmi pare rău omule, eram beat și nu mi-am dat seama ce fac. Eu i-am spus – Omule, nu cred că ar trebui să faci asta, nu vreau să mori. Mai tarziu, cred că știi ce s-a întâmplat…”

Heart-Shaped Box, este piesa cu numarul 23 în setlist-ul Nirvana din Munchen, single-ul principal al celui de-al treilea album, In Utero și ultima piesă pe care Kurt Cobain a interpretat-o vreaodată pe scenă.

Dacă vrei să susții proiectul Contemporary-Establishment lasă-ne de o cafea AICI sau comandă Carți si Căști Audio din Magazinul Online de AICI.