Cele mai glorioase momente ale pedalei de distors Boss MT-2 Metal Zone

În această perioadă sărbătorim 30 de ani de la crearea cele mai cunoscute pedale de distors din lume, și anume Boss MT-2 Metal Zone care a fost folosită de artiști precum Prince, Biffy Clyro, Daft Punk și multi alții.

Cu 30 de ani de activitate în spate, pedala Boss MT-2 Metal Zone a trecut deja de incedibilul prag de peste un milion de vânzări, care este un numar uimitor pentru orice unitate de efect pentru chitară, în special o pedală de distors.

Potențialul uriaș al pedalei depășește puterea evidentă a gamei sale. Aceasta dispune de un egalizator cu Low, Middle și High si oferă +15 dB cut sau boost pentru a regla cu atenție tonul pentru amplificator și chitară.

Întrucat Metal Zone primește o ediție limitată aniversară de 30 de ani, MT-2-3A pentru anul 2021, este o ocazie excelentă pentru a face un mic bilanț și de a sărbători multitudinea de muzicieni care au profitat de punctele forte ale MT-2.

Și nu este întotdeauna folosit pentru chitară…

Biffy Clyro – 57

Din la cluburile mici, ca trio de putere din primele zile Biffy Clyro și până la cap de afiș pe concerte ce umpleau stadioane, sound-ul lui Simon Neil a fost întotdeauna imens și se bazează extrem de mult pe pedala Boss MT-2 Metal Zone.”Nivelul…îl poți duce oriunde vrei, dar constat ca dacă nu este undeva la trei sferturi, nu are acel -ceva- pe care îl doresc.” a explicat Neil la That Pedal Show anul trecut. Neil a subliniat, de asemenea, sensibilitatea de reglare a EQ-ului MT-2 în clipul de mai jos, un factor cheie în punctele forte ale pedalei.

Daft Punk – Rollin’ And Scratchin’

Ei bine, uite deja că o luăm pe câmpii – duo-ul enigmatic francez ar fi folosit Boss MT-2 împreună cu un sintetizator Juno 106 din 1984, pentru această piesă implacabilă de pe albumul lor de debut Homework din 1997. Guy-Manuel de Homem-Christo și Thomas Bangalter nu au fost cei mai vorbăreți, dar Youtuber-ul Alex Ball, ne arată destul de clar în tutorialul de mai jos că MT-2 a jucat bine împreună cu un Juno-06.

Prince – The Undertaker

Povestea din jurul The Undertaker este fascinantă în sine; este Puple One în elementul său, ca guitar hero. Înregistrarea la de la Paisley Park pe 14 iunie 1993, trebuia să fie lănsată pe un CD împreună cu revista Guitar World, dar aceasta a fost blocată de casa de discuri a lui Prince, Warner Bros.

Vezi Și – IK Multimedia iRig HD 2 review

Până una alta, albumul de 36 de minute a apărut pe Youtube și consilidează moștenirea pe care a lăsat-o Prince ca chitarist incredibil de talentat. Și este unul care s-a bazat destul de mult pe pedalele Metal Zone, mai ales în turneul Diamonds and Pearls și în principiu până la sfârșitul anilor ’90. Pe acest album pedala poate fi auzită în plină glorie.

At The Gates – Blinded By Fear

În timp ce HM-2 a fost un element definitoriu al atrupei suedeze death meta din anii ’90, pentru gloria încoronată legată de partea melodica a soundului, este legată clar pedala Boss MT-2.

HM-2 este trecută prin MT-2 împreună cu un head Peavey Supreme de 160W. Metal Zone a întărit soundul HM-2 pentru riff-urile complicate ale lui Anders Björler și Martin Larsson.

Korn – Did My Time

James ‘Munky’ Shaffer de la Korn folosește pedalele Boss pentru paleta sa de tonuri și dovedește că Metal Zone este excelent pentru intro-uri. „Este o pedală pe care am folosit-o intens la piesa Did My Time, cu care am creat sound-ul de radio.” a spus tehnicul Jim Otell pentru Premier Guitar.

Vezi și – Interfata Audio USB – Top 5 inerfete audio profesionale si accesibile

Pentru acest lucru am folosit distorul undeva în jurul orei 9 pe EQ.

Crowbar – Planets Collide

Kirk Windstein are unul dintre cele mai grele tonuri de chitară din sfera heavy metal. Arma lui secreta? Folosește pedala Metal Zone pe post de boost în trupa Crowbar, dar cu distorsul dezactivat, nivelul dat la maxim și EQ-ul setat la 12. „It tightens it up” spune Kirk. În zilele noastre, el este băgat între un amp Randall și un alt amp solid state, Orange Crush Pro.

fashiondays.ro

„Am basul setat aproximativ la ora 8, treble undeva la 4,5/5 și mediile aproximativ 4.” spune Kirk despre setarile ampurilor.

Live and studio – Converge

Kurt Ballou este producător la studiourile GodCity din Salem, Massachusetts precum și chitaristul trupei Converge, este un maestru al tonurilor heavy și cunoaște echipamentele mai bine decât oricine. El chiar își face propriile pedale și chitare sub numele de God City Instruments. În timp ce este un pasionat al Boss HM-2, pentru o lungă perioadă de timp a folosit MT-2 ca și alți instrumentiști grei din lista noastră.

A scos gain-ul și a maximizat volumul pentru a boosta ampul. „Există un EQ care aduce prezență, adaugă claritate și adauga armonice, toate acestea la un low gain.” spune el. Cu toate acestea, acum îl folosește în mod diferit.

„În perioada asta, îl folosesc în cea mai mare parte, fixat pe un preamplificator de microfon, pentru a obține tonurile acelea blackened 4-track tones, Ballou told Boss”. La GodCity Studio, MT-2 este băgat în schema în anumite situații. „Nu o mai fac foarte des dar când îi vine momentul, nimic nu poate egala sound-ul unui MT-2.”

Vezi și – Recorder Audio Tascam DR-05 – Gear Review
It’s Not So Hard – Sparklehorse

Multi-instrumentistul și pionul principal Sparklehorse, Mark Linkous nu a folosit MT-2 pentru chitară, ci a încercat o tehnică pentru tobe destul de neobișnuită. „Scoate o capsulă dintr-un microfon ieftin și lipește-l efectiv pe toba mare.” a explicat el pentru PC Mag. Apoi combinația asta a trecut-o printr-un MT-2 și un noise-gate. Rezultatul este sunetul de tobe ‘trashy’ pe care îl poți auzi pe această înregistrare.

Vezi oferta pentru pedale de chitară BOSS Aici!

Support Us Here!

€2.00

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

Lasă un răspuns

Create a website or blog at WordPress.com de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat:
Buy Website Traffic