Vin roze demisec, Merlot, Prahova Valley + tirbuson, 13% alc., 0.75L, Romania

Vin roze demisec, Merlot, Prahova Valley + tirbuson, 13% alc., 0.75L, Romania

Producator: The Iconic Estate S.A

Merlot, Prahova Valley este un vin roze, care se înscrie în categoria vinurilor demiseci. Provine din România, al șaptelea mare producător de vin din Europa și, de departe, al treisprezecelea mare producător de vin din lume. România este o insulă latină într-o mare slavă, având afinități mai curând cu Franța decât cu vecinii săi.

Cu o culoare roz-perlată, Merlot, Prahova Valley își are originea în regiunea Oltenia-Muntenia, cu aproximativ 110 000 HA cultivate. Această regiune are aceeași suprafață ca Bordeaux, din Franța. 

Acest vin roze demisec este produs 100% din soiul de struguri Merlot, un soi corpolent și catifelat.

În ceea ce privește profilul aromatic, acest vin roze românesc trădează arome intense de fructe de pădure roșii, îndeosebi zmeură, cireșe coapte și prune.

Relativ la gust, Merlot, Prahova Valley prezintă o savoare unică datorită aromelor de fructe roșii, îmbinate armonios cu arome florale. 

Merlot, Prahova Valley poate fi servit la o temperatură de aproximativ 14˚C și, în privința combinării lui cu gastronomia, este indicat a se servi alături de preparate din carne albă, paste, pizza și brânzeturi.

CARACTERISTICI

Volum0.75L
BrandPrahova Valley
Concentratie Alcool13%
Tara de origineRomania
Culoareroze
Tipdemisec
Soi de struguriMerlot
Podgorie/ RegiunePrahova
ProducatorThe Iconic Estate S.A
CategorieVin

Lasă un răspuns