Top 8 cele mai bune filme ale anului 2021...până acum

Top 8 cele mai bune filme ale anului 2021…până acum

Crtiticii de film de la BBC, Nicholas Barber și Caryn James au ales cele mai importante filme de pana acum ale anului 2021, inclusiv Nomadland, Another Round și Minari.

Judas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah este inspirat după povestea adevarată a lui Fred Hampton, liderul Black Panther Party care a fost ucis în anul 1969 la ordinele FBI și este o dramă în regia lui Shaka King plină de acțiune și suspans. Nominalizatul la Oscar, Daniel Kaluuya’, are o intepretare foarte carismatică de revoluționar pasionat și un vorbitor dinamic în public. Acest lucru demonstrează de ce FBI, se temea că Hampton va deveni un mesia al zilelor lui. LaKeith Stanfield aduce figura și înșelăciunea lui Iuda, care se infiltrează în Black Panthers pentru guvern și îl tradează pe Hampton. Dincolo de aceste povești personale electrizante, temele filmului despre black power și abuzurile poliției rezonează profund cu mișcările sociale din SUA zilelor noastre.

The Kurayoshi Sherry Cask 0.7 L
Best price – Whisky Matsui Kurayoshi Sherry Cask, 43% alc., 0.7L, Japonia – 338,04 lei
Minari

Drama autobiografică a lui Lee Isaac Chung ne aduce pe scenă o familie coreano-americană, care se mută într-o ferma de 50 de acri din Arkansas in 1980. Fiecare detaliu este atât de viu și sfecific încât totul pare adevărat, de la fericirea copiilor (Alan Kim și Noel Kate Cho) la tensiunile dintre parinții lor epuizați (Teven Yeun și Yeri Han) până la ciudațeniile bunicii lor pacificatoare (Yuh -jung Youn). Minari, este de asemenea un film inovator. Majoritatea dialogului este în coreeană, deci se indepartează de decrierea americană anterioară a vieții imigranților. În timp ce îl urmarești, uiți cât de radical este , deoarece ești scufundat în dificultatile și recompensele de a avea o viață nouă în altă parte.

TRENDING – Video: Lars Ulrich (Metallica), Joe Berlinger și Alexandru Nanau discută despre filmul „Colectiv”

Raya and the Last Dragon

Amuzant plin de culoare și acțiune, acest film de familie Disney, amplasat în vechiul regat asiatic fictiv Kumandra, este o încântare. Raya este o tânără eroină razboinică (expirmată în mixul perfect de spirit și îndoială de Kelly Marie Tran) care trebuie să găsească ultimul dragon magic supraviețuitor, astfel încât sa poate învinge forțele răului și să își salveze tatăl. Dragonul respctiv se dovedește a fi colegul tradițional, comic, energic, inteligent interpretat de Awkwafina. Cu Daniel Dae Kim ca tată a lui Raya și Gemma Chan ca rivalp înfricoșătoare, filmul este o tornadaa vizuală plină de avantură care se produce la un ritm rapid și care prezintă o lecție no-sugar despre încredere.

Nomadland

Nomadland este legat de filmul The Rider – unul dintre cele mai bune filme ale anului 2017 – cu un alt studiu hipnotic al genului în care prezintă viața americană marginală pe care Hollywoodul o ignoră de obicei. Adaptat după cartea Jessicai Bruder, Nomadland o are în rolul principal pe Frances McDormand în personajul Fern, o văduvă pensionară fără copii. La fel ca un numar impresionant de pensionari, pesonajul nu își permite să mai trăiască în casa ei, așa că își împachetează puținele lucruri intr-un RV și pleacă în deșert (filmat uimitor de către Joshua James Richards). McDormand este unul dintre singurii actori profesioniști din distribuție – iar în majoritatea scenelor interacționează cu nomazi adevărați care își povestesc propriile experiențe. Dar ea și Zhao estompează granițele dintre fapt și ficțiune atât de abil, încât Fern nu pare niciodată neviind right in the spot. Nomadland este o realizare minunată. În afară de The Rider, nu există filme asemănătoare.

Televizor Samsung 43TU8072, 108 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa G
Best price – Televizor Samsung 43TU8072, 108 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED, Clasa G
French Exit

Michelle Pfeiffer aduce glamour, spirit, un ton de simpatie și tristețe în rolul lui Frances, o femeie înstărită, dispărută, care fuge la Paris împreună cu fiul ei, total imatur, Lucas Hedges. Efectul orbitor a lui Pfeiffer este elementul central al unui film care se ocupă cu ușurință de tonul sau dificil, un echilibru sofisticat întunecat, farsă și emoție autentică. Un echipaj improbabil de personaje vibrante include o clarvăzătoare nonșalantă (Danielle Macdonald) care poate vorbi cu pisica lui Frances și un emigru american de un optimism implacabil Valerie Mahaffey. Acest film este ademenitor și emoționant.

Supernova

Acest tandru tribut adus iubirii și prieteniei îi are în rol pe Colin Firth în calitate de pianist de concert și pe Stanley Tucci în calitate de partener de viață, un autor american cu un debut precoce. În timp ce bărbații conduc prin pitorescul district al lacurilor în camioneta lor, trebuie să facă față probabilității ca aceasta să fie ultima lor vacanță împreună – și să afle ce ar trebui să facă în continuare. Este un scenariu care îți frânge inima, dar deocamdată cuplul se simte bine și este încă plin de blândețe, amuzament, deschis și strălucitor într-un drum spre un sentimentalism incredibil. Harry Macqueen transmite cât de prețioasă poate fi legătura dintre doi oameni și cât de devastatoare poate fi distrugerea unei relații.

TRENDING – Membrii trupelor PAPA ROACH, FIVE FINGER DEATH PUNCH într-un nou trailer pentru filmul horror ‘The Retaliators’

Night of the Kings

Realismul aspru întânlește legenda în drama îndrazneață și ingenoasă a lui Philippe Lacôte. Acțiunea se petrece într-o închisoare din Coasta de Fildeș și sufletul filmului constă în traditiile si poveștile grioților africani și ale Șeherezadei. Deținuții care se plimbă liberi într-o curte, adoptă un ritual în care un deținut ales, trebuie să spună o poveste toată noaptea ori acesta va fi ucis. Tânăra victimă poveșteste despre cum a cunoscut un criminal notoriu, sau cel putin așa susține. Pe masură ce vedem flashback-uri, toată povestea se îndreaptă spre mit și o regină cu puteri supranaturale intră în luptă. Uneori prizonierii cântă și se mișca în mod stilizat, coregrafic pentru a reflecta naratiunea, intr-un film ingenios care ne scufunda în puterea salvatoare a poveștilor.

Top 8 cele mai bune filme ale anului 2021...până acum
Another Round

Thomas Vinterberg face un mix îmbătător de comedie și dramă în Another Round (sau Druk, pentru a folosi titlul original danz), turnând o premisă revoltatoare și combinând-o apoi cu simpatie și respect pentru personaje. Povestea este, că un profesor de istorie (Mads Mikkelsen) și trei dintre cei mai apropiați colegi ai săi decid să facă față crizei „middle age”, bând toată ziua și sperând că nimeni nu observă acest lucru. Experimentul lor servește atât ca o sărbătoare zgomotoasă plină de alcool, cât și ca un avertisment picant împotriva dependenței de alcool. Și Mikkelsen a fost ales perfect pentru acest rol. Rolul sau este un masterclass de subtilitate și rezerva, cel putin până când își arată cele mai sălbatice mișcări de jazz-balet în glorioasa secvență finală.

Dacă vrei să susții proiectul Contemporary-Establishment lasă-ne de o cafea AICI sau comandă Carți si Căști Audio din Magazinul Online de AICI.