Averea lui BANKSY este mai mare decât îți poți imagina - contemporary-establishment

Averea lui BANKSY este mai mare decât îți poți imagina

De la mijlocul anilor ’90, misteriosul artist britanitc Banksy a produs opere de artă inovatoare și insipirate, din graffiti, pe subiecte de actualitate, cel mai adesea în spațiile publice din Marea Britanie, dar și din întreaga lume.

Toate aceste lucrări au fost făcute în timp ce își păstrează adevărata identitate secretă (dacă Banksy este bărbat, este o chestiune de dezbatere, potrivit Bloomberg).

ARTmania Festival 2022 - contemporary-establishment
Bilete – ARTmania Festival 2022

Artistul nu se limitează doar la arta stradală, una dintre puicturile lui Bansky, „Girl With Red Balloon”, s-a vândut cu 1,4 milioane de dolari, în 2019, doar pentru a fi distrusă, într-o clipă, într-un tocător, montat de artist în interiorul ramei (foto mai sus) – o farsă cu adevărat „Banksy, a scris Daily Mail.

Așadar, cum face bani, un artist care este dispus să-și distrugă opera de artă? Care ar putea fi valoarea netă a unui artist, care-și încurajează activ fanii să nu-i cumpere arta? Răspunsul la aceste întrebări, demonstrează că Bansky, nu numai ca are multe fluxuri de venituri neașteptate, dar că sunt mult mai profitabile decât te-ai aștepta.

Citește și – The Matrix Resurrections: Eroare 404, Bluescreen

Cărți și filme

Munca lui Bansky depășește arta graffiti inspirată, de pe străzi și mediile tradiționale precum pictura. În 2005, a publicat, de asemenea, o compilație de bestseller-uri a lucrării sale numite „Wall and Piece”, iar în 2010, a regizat un film bazat pe propria viață, numit „Exit Through the Gift Shop”, care a fost nominalizat la Oscar cu încasări de aproximativ 3 milioane de lire sterline (sau 4 milioane de dolari), potrivit The Mirror.

Atunci când arta lui este scoasă la vânzare, este exclusiv prin intermediul propriei sale agenții, numită „Pest Control”, după cum relatează Daily Mail.

Acest lucru i-a oferit lui Bansky, un venit stabil, dincolo de ceea ce operele sale de artă ar putea sau nu, să vândă în licitații, iar valoarea sa netă este estimată undeva la aproximativ 50 de milioane de dolari, potrivit Celebrity Net Worth.

În ciuda acestui succes, Bansky, rămâne ferm că arta, în special graffiti-ul, nu trebuie făcută pentru consum comercial. Conform Daily Mail, Bansky a declarat:

Arta graffiti-ului are o viață destul de grea așa cum este ea, inainte de a adăuga administratori pe fonduri speculative, care doresc să o decupeze și să o atârne deasupra șemineului. De dragul păstrării artei stradale acolo unde îi este locul, aș încuraja oamenii să nu cumpere nimic de la nimeni, cu excepția cazului în care a fost creat exclusiv pentru vânzare.”

Pentru colaborări in domeniile fotografie, social-media și graphic-design vizitează Alternative Digital Media, și hai să stabilim primii pași.

Un gând despre “Averea lui BANKSY este mai mare decât îți poți imagina

Lasă un răspuns