Fotograful Vladimir Gheorghiu își lansează primul album foto fizic din carieră

Fotograful Vladimir Gheorghiu își lansează primul album foto fizic din carieră

Vladimir Gheorghiu, cunoscut ca unul dintre cei mai activi fotografi din underground-ul bucureştean, şi-a lansat primul album foto fizic din carieră. Albumul foto se intitulează CONTEAZĂ şi este inspirat de videoclipul single-ului cu acelaşi nume al formaţiei de grunge RIOT MONK.

“Cu toate că tema piesei CONTEAZĂ se învârte în jurul unor altor sfere, titlul piesei, acest simplu cuvânt, mi-a oferit rampa de lansare, sau mai precis, scopul și motivația din spatele acestui proiect.

elefant.ro

Astfel, albumul foto CONTEAZĂ este un manifest personal. Nu este despre captarea unor momente din istoria trupei RIOT MONK, nici nu încearcă să „raise awareness” asupra poluării din județul Maramureș. CONTEAZĂ  pentru mine este o încununare a spontaneității și a depășirii unor limite în ceea ce privește tabieturile mele fotografice de zi cu zi.”

Albumul foto CONTEAZĂ conţine peste 40 de fotografii nepublicate până la ora actuală care captează momentele, mediul şi tema videoclipului şi a single-ului.

„Am prins ocazia de a fotografia filmarea clipului CONTEAZĂ şi n-am putut refuza cu atât mai mult cu cât filmarea avea loc într-o fostă haldă de steril de pe lângă Baia Mare. Deşert în toată regula, tată! După maximum 5 secunde de scanare a zonei, o pală de vânt puternic, asemănător crivățului cu care am fost obișnuit de mic, mi-a umplut gura, gâtul, ochii, urechile și părul de ceva ce aducea a nisip. Împreună cu cei din trupă și echipa de filmare, m-am întors cu spatele către vânt, încercând să mă acopăr cum știam eu mai bine.“

“Cu toate că știam că locația filmării videoclipului piesei CONTEAZĂ de la RIOT MONK se va desfășura pe locul unui fost iaz de decantare a sterilului minier, cu toate că am văzut poze și am cercetat zona pe Google Maps, totuși, odată trecut de desișul unei limbi de pădure și ajuns la fața locului, ce să vezi, mi s-a tăiat respirația. Mi-ar fi plăcut să-ți spun că peisajul desprins din operele lui Frank Herbert, prin neverosimila-i vecinătate față de tanatic, mi-a îngreunat suflul și mi-a țintuit picioarele, dar doar te-aș minți frumos.“

Născut în Galați, crescut în Dristor, format în crâșmele și cluburile din București. Din Underworld și ultimele sweatbox-uri până la Arenele Romane și Electric CastleVladimir a surprins atât evoluția scenei locale din București à la SlicerJinxy von D’ersRopeburn sau RoadkillSoda cât și numele mari care ne-au vizitat capitala și țara precum Parkway DriveFlorence and The Machine sau 30 Seconds to Mars.

carturesti.ro

Cu o afinitate către oldschool, Vladimir Gheorghiu nu s-a sfiit să tragă trupe, artiști și nu numai, într-un cadru contemporan și să îi zvârle cu blițu-n ochi până la începuturile anilor ‘90, inspirația din Steve Gullick și Danny Clinch fiind evidentă. Un bastard local al fotografiei, mustața mereu on fleek si cu maieul alb pe el obligatoriu, pe Vladimir Gheorghiu o să îl găsim mereu în fața scenei și în spatele obiectivului, fie că e vorba de Alternative și Pop sau Sludge și Crust. De această dată îl găsim între paginile albumului foto CONTEAZĂ.

Albumul foto CONTEAZĂ poate fi comandat de pe pagina de Facebook a lui Vladimir şi costă 30 RON, fără transport.

Din activitatea fotografică a lui Vladimir Gheorghiu, putem vedea mai multe pe conturile sale de Social Media.

https://www.facebook.com/vladimirgheorghiu.photo/
https://www.instagram.com/vladimir.gheorghiu/
https://www.flickr.com/photos/vladimirgheorghiuphoto/

Susține proiectul Contemporary-Establishment

Intră în comunitatea susținătorilor de artă printr-un Like paginii de Facebook

Lasă un răspuns