Cele mai tari 5 mituri din muzica Rock'n Roll

Cele mai tari 5 mituri din muzica Rock’n Roll

5 mituri rock’n roll

Fie ca este vorba despre un zvon provocat de un fan dornic de atentie sau o exagerare a unui amanunt nevinovat, ori o compilatie de dovezi aparent coincidente, teorii ale conspiratiei si mituri au fost inca de la inceputurile rock’n roll-ului. In mod obisnuit zvonuri controversate despre muzicieni legendari sunt cel putin de tot rasul lumii.

Cu toate acestea exista cateva mituri intemeiate si dovezi destul de suficiente care te-ar putea face sa te gandesti de doua ori.

Iata cele mai tari mituri din muzica rock’n roll.

5. Paul McCartney a murit de fapt in 1966

Au fost foarte multe intorsaturi de situatie si fani care au luat parte la acest fenoment intitulat „Beatlemania„. Notorietatea celor de la The Beatles si armata de fani obsedati, nu a lasat sa treaca perioada fara a aparea si zvonuri conspirative. Un astfel de mit este ca Paul McCartney a murit de fapt intr-un accident de masina in anul 1966 si a fost inlocuit de o sosie.

Zvonul pornit dintr-un ziar de colegiu, zpune ca McCartney a murit intr-un oribil accident. Se spune ca pentru a nu cauza sinucideri in masa din partea fanelor fanatice si o scadere a vanzarii albumelor, membrii trupei au trebuit sa ii gaseasca un inlocuitor lui Paul. Din acel moment se spune ca cei trei Beatles ramsi au lasa o groaza da indicii in melodii si pe copertele albumelor prin care transmiteau faptul ca Paul McCartney este mort. Dupa ce un DJ de radio a pus melodia „Revolution No.9” invers, se auzea mesajul „turn me on dead man”, iar totul s-a transformat intr-o isterie in masa si intr-un lanst incredibil de dovezi.

Potrivit unora coperta albumului „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band ” este o recunoastere a unei trupe noi, fara McCartney. Pus intr-o oglinda pe toba mare s poate citi „1 ONE 1 X HE DIE ” pe 9 noiembre, ar fi avut loc cumplitul accident. O mana sfanta vine deasupra capului lui Paul McCartney si o coroana in forma de chitara bas, intrumentul la care acesta canta, sunt doar cateva semne de pe coperta icon.

In mod similar coperta albumului Abbey Road il prezinta pe McCartney fara pantofi (sau un McCartney care arata altfel), pasul este diferit fata de a celorlalti din trupa, intr-un fel de procesiune funerara. Lenon se p[resupune a fi ingerul pt ca este imbracat in alb, Star este cel de la pompe funebre imbracat in negru iar Harrison este groparul imbracat in jeans. O placuta de inmatriculare apare pe fundalul albumului pe care scrie „28IF” referindu-se la faptul ca Paul ar fi avut 28 de ani in acel moment, daca ar fi supravietuit. De asemenea McCartney tine o tigara in mana dreapta, in ciuda faptului ca adevaratul McCartney era stangaci.

4. Poti auzi mesaje sublimeinale daca asculti melodiile cantate backwards

Muzica rock’n roll a fost tot timpul numita „muzica diavolului” de catre opozantii acestui gen. Cu toate acestea, unii spun ca aceasta afirmatie are devine realitate cu adevarat atunci cand asculti melodiile pe backward, iar mesajele satanice devin atunci clare.

Mascare mesajelor estealimentata pe masura ce parintii si autoritatie au cautat motive pentru a stopa evolutia muzicii rock iar aceasta teorie a devenit un motiv serios si a dus la multe procese in isotoria muzicii rock. In 1985 cei de la Judas Priest au fost trimisi in judecata pentru ca doi tineri si-au luat viatadupa o noapte de abuz de alcool, droguri si dupa ce desigur au ascultat Judas Priest. Familiile celor doi au sustinut ca au fost condusi spre comportamentul lor dupa ce au fost supusi mesajelor subliminale a trupei. Aceste mesaje se pare care erau ascunse in piesa „Better By You, Better Than Me„.

Desi cazul a fost clasatsi baietii declarati nevinovati, rezultatul nu i-a descurajat pe cei care pretind ca aud mesaje de spalare a creierului pe unele dintre cele mai cunoscute piese ale trupelor rock. Se pare ca piesa „Another One Bites The Dust” a celor de la Queen ii convinge pe ascultatori sa fumeze marijuana atunci cand melodia este redata invers.

In mod similar, ba chiar mai sinistru „Stairway to Heaven” a celor de la Led Zeppelin a fost numita oda diavolului potrivit unui predicator evanghelist care spunea ca mesajul ascuns era „Here’s to my sweet Satan” :-))

3. Keith Richards isi face transfuzii complete de sange

De-a lungul anilor dezlantuirile chitaristului The Rolling Stones, Keith Richards au fost deseori pastrate secret. obiceiurile consumului de substanta, de orice fel, nu fac exceptie. Legenda spune de inainte de turneul europea din 1973, dependenta de heroina a lui Richards fost atat de nasoala incat a ajuns sa faca un tratament experimental in Elvetia, suferind o transfuzie completa de sange, pentru a depasi eficient consumul de droguri.

Confirmat si infrumusetat de un raport profund detaliat in biografia The Rolling Stones scrisa de fostul asistent a lui Richards, mitul s-a indepartat mult de realitate. Teoria este ca Richards nu mai avea timp de inca o procedura dureroasa de dezintoxicare asa ca s-a dus in Elvetia si a petrecut cateva ore facandu-sitransfuzie completa de sange. Desi povestea a fost infirmata de Richanrd, care a luat mitul ca pe o gluma, adeptii mitului sunt convinsi ca batranetea avansata a lui Richard in ciuda consumului de substanta se datoreaza acestor practici experimentalo-Elvetiene. Pentru un timp care a recunoscut ca a tras pe nas cenusa propriului tata, nu mai este nimic imposibil. :-))

2. Jim Morrison este inca in viata

Jim Morrison frontman-ul trupei Doors a fost gasit mort in baia propriei locuinte din Paris pe 3 iulie de catre prietena sa Pamela Courson. Pana pe 7 iulie certificatul sau de deces a fost semnat, cauza oficiala a mortii fiind atac de cord. „Cauza naturala a mortii” o cauza total nepotrivita unui star rock ca fost considerat tota de nepotrivit de catre fanii infocati si genetariile ce au urmat. Acestia au ales pur si simplu ipoteza ca Morrison nu este mort.

Atunci cand managerul lui Jim Morrison a sosit la Paris pentru a participa la inmormantare a constatat cu stupoate ca singurii oameni care aveau sa vada trupul neinsufleti a artistului erau prietena acestuia Pamela si doctorul acestuia, al carui nume a fost dat uitarii cu timpul. Din lipsa de martori, se pare ca zvonurile au luat avant printre oameni. Cauza mortii lui Jim Morrison este atat de puternic contestata incat acest mit continua si in zilele noastre.

Parizienii insista ca Morrison a murit de supradoza dupa ce a fost vazut inr-un club cunoscut pentru numarul de heroinomani care se intanleau acolo. In conformitate cu aceasta afirmatie Morrison a fost gasit intr-o cada, primul loc de reanimare a unui supradozat. Altii sustin ca artistul a fost asasinat de sustinatorii oplitici de stanga, contraculturii in timp ce pentru unii abuzul sau de alcool a fost singura sursa logica a mortii lui.

De asemenea multi sustin ca Jim Morrison ura pur si simplu ultimul album scos cu The Doors care de fapt era pur si simplu adorat de fani si reanima trupa in USA. Cica din cauza acestui lucru Morrison pur si simplu ar fi disparut. Nu mai vioia sa aiba treaba cu acest aspect.

Morrison a ameninta de multe ori ca va lasa in urma renumele crescut cu timpul, si se va retrage in izolare. Cei care au creat aceste teorii inclusiv colegii de trupa Ray Manzarek si John Densmore au perpetuat aceasta teorie. Densmore a recunoscut de mai multe ori ca „Jim era destul de nebun incat sa isi insceneze propria moarte.”

1. Courtney Love l-a ucis pe Kurt Cobain

Pe 8 aprilie 1994 frontman-ul trupei Nirvana, Kurt Cobain a fost gasit mort in locuinta sa din Seattle. Se pare ca acesta s+a sinucis impuscandu-se in cap. Cu toate acestea pe fondul incoerentelor, si minciunilor spunse Courtney Love, sotia lui Cobain a fost scoasa ca un „complotator pentru moartea lui Cobain”. Propagata in principal de catre Tom Grant, un investigator privat, legenda spune ca binecunoscutul cuplu se afla in pragul divortului si ca amenintarea pierderii faimei si bogatiei aduse de Kurt, Love a angajat un asasin pentru a-l ucide pe vocalistul Nirvana.

Potrivit lui Love, sinuciderea lui Cobain a aparut dupa perioade lungi de depresie prin care artistuol a trecut. Cu toate acestea prietenii si familia artistului insista ca acest lucru nu este adevarat. La presiunea lui Love Cobain ar fi fost internat intr-un centru de dezintoxicare dar dupa doua zile a fugit de acolo.

Dupa disparitia lui, Love a angazat un detectiv particular, Tom Grant sa il gaseasca pe Cobain. Grant insista pe faptul ca pe tot parcursul anchetei Love l-a indus in eroare, oferindu-i piste inutile, impiedicandu-l practic sa il gaseasca pe Cobain. Love a depus rapoarte false la politie, a furnizat informatii contradictorii cu ceea ce afirmau prietenii si familia frontman-ului Nirvana si l-a mintit in mod repetat chiar si pe Grant.

Chiar daca rectiile apatice la moarte sotului ei erau justificate, locul unde a avut loc moartea lui Cobain ridica multe intrebari. Grant si multi altii cred ca in toria prin care lui Cobain i s-a injectat o doza de trei ori mai mari decat doza letala de heroinaimediat dupa moartea s-a. acest lucru l-ar fi incapacitat si l-ar fi impiedicat sa se ridice, dapai sa mai tina pusca in mana si sa se impuste. Pusca in sine cica nu ar fi avut nici un fel de amprente, iar capacele goale ale gloantelor erau in partea gresita. Pe „biletul de adio” s-au gasit numai lucruri despre dezgustu artistului fata de industria muzicala. dupa semnatura lui, este ceva scris 9un alt tip de scris) ce o incurajeaza pe Love si fiica lui, sa traiasca fericite in lipsa sa.

Acuzatiile lui Grant impotriva lui Love continua cu o groaza de dovezi ametioate, acoperite integral in romanul si documentarul care detaliaza concluziile sale. Adevarul este insa ca ca departamentul de politie din Seattle nu a reusit sa stranga vreo proba medico-legala care sa demonstreze moarte lui Cobain ar fi fost sinucidere, iar faptul ca trupul acestuia a fost dus la crematoriu in doar cateva zile, lasa cauza mortiisale inca nedezlusita.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook