I Hate MTV: O istorie a videoclipurilor metal interzise de MTV

I Hate MTV: O istorie a videoclipurilor metal interzise de MTV

Videoclipuri interzise de MTV

De cand au inceput difuzarea in 1981, MTV a interzis mai multe videoclipuri in reteaua lor din mai multe motive. In anii ’80 si ’90 cateva dintre cele mai mari trupe metal au cazut victime ale acestor politici MTV.

S-a remarcat anterior ca videocipul celor de la Queen „Body Language” 91982) a fost primul videoclip interzis pentru contentul sau. In acest caz, MTV a considerat ca pielea expusa si scenele cu parti ale corpului transpirate sunt „prea sugestive”. De asemenea MTV fost interzis clipul pentru piesa „Joan Crawford” a celor de la Blue Oyster Club, din cauza unei scene care implicau o fata imbracata in uniforma scolara. CAT DE GROAZNIC!

Motorhead – Killed By Death

Acum pentru ca ai un background in acest sens, hai sa vedem cateva videoclipuri heavy-metal interzise de cei de la MTV incepand cu videoclipul Motorhead din 1984 pentru piesa „Killed By Death„.

Te poate interesa si: Casti JLab JBuds Air, true wireless, Negru

Stai! Cum? Motorhead a facut un videoclip pentru „Killing by Deaath„? Da, au facut un clip pentru aceasta piesa si este despre un biker outlaw care este jucat chiar de catre Lemmy, mergand cu viteza trecand pe langa polististi cu gagica s-a heavy-metal. Desi acest clip pare foarte ieftin si putin penibil, la inceputul anilor 80 era o mare chestie. Nu voi strica marea supriza a clipului interzis de MTV pentru „Excessive and sensless violence”. Te voi lasa chiar pe tine sa il vezi:

Twisted Sisters – Be Chrool to your School

Mergem in anul 1985 pe cand Twisted Sisters a primit vestea ca MTV nu avea sa difuzeze videoclipul lor pentru „Be Chrool to your School„, extras de pe albumul Come Out and Plany din acelasi an. Daca esti un geek al filmelor de groaza poti afla acum ca scenele insangerate din acest video au fost create de maestrul efectelor speciale Tom Savini. De asemenea apar in mai multe cadre si actorul si comediantul Bobcat Goldthwait, Alice Cooper si jucatorul de tenis John McEnroe. Motivul pentru care MTV a interzis acest video? se pare ca pur si simplu nu au apreciat scenele cu zombie sau scenele cu efectele speciale create de Savini.

Megadeth – In My Darkest Hour

Doi ani mai tarziu in 1987, Megadeth avea sa simta mania echipei MTV de sortare a clipurilor, atunci cand au aruncat o privire la clipul pentru „In My Darkest Hour” realizat de cea mai cunoscute femei regizor din sfela heavy-metal. Motivul pentru care reteaua a interzis acest videoclip revedea sa ii bantuie pe cei de la Megadeth si in anul 1995.

Tema sinuciderii a fost una foarte folosita in piesela metal din mijlocul anilor 80. Cumva doi adolescenti s-ar fi sinucis dupa ce au ascultat piesa „Stained Glass” a celor de la judas Priest, crezandu-se ca trupa insereaza mesaje subliminale. Asa ca MTV nevrand sa aibe de-a face cu acest aspect, acestia au interzit videoclipul. Sa ne reintoarcem la Megadeth, acestia au realizat clipul pentru „In My Darkest Hour” dupa moartea bassistului Metallica, Cliff Bourton si dupa ce Dave Mustaine s-a despartit de prietena sa din acea paerioada.

Te poate interesa si: Boxa portabila Marshall Woburn, negru

Boxa portabila Marshall Woburn, negru

Motley Crue – You’re All I Need

In acelasi an videoclipul „You’re All I Need” a trupei hair-metal Motley Crue a fost oprit de catre cei de la MTV. Regizat de catre Wayne Isham ale carui numeroase video-uri includ trupe precum Metallica, Scorpions, Ozzy, Judas Priest si multe altele, videoclipul perezenta un scurtmetraj despre violenta in familie.

Povestea inconjoara scenariul oribil a violentei domestice care a dus la moartea unui membru a familiei. Videoclipul alb negru care includea imagini cu un cadavru infasurat in saci de plastic ce era scos din casa a fost interzis de reteaua de televiziune. De asemenea cei de la MTV au declarat ca videoclipul parea sa sa starneasca violenta altor persoane care privieau clipul. Basistul Nikki Sixx a raspuns observatiilor cu urmatoarea afirmatie:

You’re All I Need” – nu exploateaza aceste tipuri de tragedii. Arata clar cum vieti sunt distruse pentru totdeauna. Si este chiar mai putin grafic decat ce vedem la stiri in fiecare seara.

In cartea sa „The Heroin Diaries„, Sixx a incercat sa demistifieze toata treaba dand detalii ca inspiratia asupra piesei a fost foarte personala. Sixx a scris piesa din frica faptului ca prietana sa ar fi urmat sa il paraseasca. Acesta nu a dezvaluit niciodata numele fostei sau daca aceasta il insela cu actorul Jack Wagner.

Sepultura – Arise

Patru ani mai tarziu, zeii metalului brazilian Sepultura, vor fi urmatorii interzisii pe MTV. Considerat unul dintre cele mai celebre albume ale trupei, Arise a fost lansat in 1991. Videoclipul apocaliptic pentru piesa cu acelasi nume, a fost filmat in stilul „Death Valley Road Warrior” cu trupa performand in desert.

Te poate interesa si: Epiphone Les Paul Player Pack EB

Epiphone Les Paul Player Pack EB

Decorul era decorat cu mai multe crucifixe, iar pe ele era crucificat Iisus cu masca de gaze si imbracat in haine traditionale. MTV a interzis acest video din cauza „imaginilor apocaliptice religioase”.

TOOL – Prison Sex

Acum sa merge mai departe in 1993 in care apare si unul dintre cele mai tari, mind-bending video. Si anume „Prison Sex” a celor de la Tool creat de chitaristul Adam Jones. Piesa in cuvintele vocalistului Maynard Keenan, este despre abuzuri create asupra propriei persoane si recunosterea acestora.

ESP LTD EC-1000 Vintage Black

ESP LTD EC-1000 Vintage Black

Cu toate ca cei de la MTV au difuzat clipul pentru o perioada scurta de timp, acesta a fost retras din cauza „subiectelor sensibile abordate”. Daca ai vazut videoclipul de mai multe ori pana acum, hai sa il mai vedem o data pentru a devenin inconfortabili impreuna.

Foo Fighters – Low

In 2002 pentru videoclipul piesei „Low„, cei de la Foo Fighters au colaborat cu actorul/muzicianul Jack Black, In acest clip Grohl si Black apar in prima faza impbracati in tiristi rednecks ce se intanlesc la un motel ieftin. Au bere rece, un boom box si o camera video.

Nike Court Borough Mid 2 GS
Court Borough Mid 2 GS

Ce putea merge prost? Mii de shoturi si beri mai tarziu, cei doi scot din valize o colectie de haine de dama si aripi. MTV se pare ca nu a putut face fata unui Jack Black imbracat in tutu roz si nici lui Grohl cu o peruca blonda. Clipul a fost interzis datorita „contentului”. Boo!

In cele din urma, daca te intrebi de ce Nine Inch Nails – una din tintele preferate acelor de la MTV in interzicerea clipurilor – nu a fost inclusa in acest top – cred ca merita o abordare proprie a trupei cand vie vorba de acest subiect. Fii pe faza in ceea ce av urma!

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

6 gânduri despre “I Hate MTV: O istorie a videoclipurilor metal interzise de MTV

Lasă un răspuns