10 lucruri despre formatia TOOL - Contemporary-Establishment

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre formatia TOOL

TOOL – Biography

Trupa TOOL a lansat in sfarsit anul acesta un nou album pe numele-i mare si mic „Fear Inoculum” dupa o perioada de 13 ani. Dar steptarea a luat sfarsit si a meritat. In cinstea acestui lucru hai sa vedem 10 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre baietii astia.

1. Chiar daca Tool reusesc sa umple arene fara a mai lansat materiale noi, mentinerea fluxului creativ este foarte important pentru trupa. Dupa cum a explicat si frontman-ul Maynard James Keenan pentru Rolling Stone Magazine: Ca artist nu vrei sa devii acea versiunea „greatest hits”. Vrei sa rupi bariere. Vrei sa te provoci sa descoperi lucruri noi, sa descoperi ceva diferit despre tine. Care sunt limitele tale. Ce cai poti sa abordezi diferit. Asa este si in viata. Inca nu am nici un interes pentru a opri acest trenul.”Image result for tool new album

2. Bateristul TOOL Danny Carey spune ca membrii trupei isi urmeaza instinctul atunci cand compun materiale noi. „Trebuie sa ai incredere in instinctele tale” a declarat catre Modern Drummer. La un moment dat, atunci cand structurile pieselor sunt puse la punct, melodiile prind viata proprie. Lasa-le sa respire, sa devina propria entitate, astfel incat sa aibe un inceput, un sfarsit si o evolutie fara sa devina atat de complicata incat sa te incurce.Image result for danny carey

3. Primul instrument a chitaristul Adam Jones a fost vioara: „Sunt un chitarist autodidact, dar am un background in muzica clasica” a declarat Jones catre Guitar world.” Am inceput sa cant la vioara de mic in cadrul unui program Suzuki [o metoda de predare a muzicii printr-un program de nutritie]”. Am avut un profesor nemaipomenit, care m-a invatat sa citesc si sa scriu muzica. Apoi cand am ajuns la liceu am cantat la bass in trupa scolii.Image result for adam jones

4. Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello si chitaristul Adam Jones au cantat impreuna in liceu intr-o trupa numita Electric Sheep.Related image

5. Frontman-ul Maynard James Keenan este singuratic. El crede ca acest lucru face cam dificila munca cu el: „Cred ca ccea mai mare problema in a lucra cu mine este ca sunt un tip destul de singuratic. Am un dialog intern iar eu presupun ca tu il poti auzi. a declarat Keenan pentru MTV News.” Daca esti singuratic traiesti in propria lume. Apo intri in diverse situatii in care trebuie sa lucrezi cu alti oameni iar daca nu vociferezi ceea ce gandesti ceilalti oameni vor trece prin iad incercand sa isi dea seama ce se intampla.”

6. Stiti de ce videoclipurile formatiei TOOl sunt tot timpul criptice si de obicei prnele de animatii cool stop? Aceste lucruri se datoreaza chitaristului Adam Jones care a regizat majoritatea videoclipurilor TOOL. De asemenea Jones a fost implicat direct in crearea artwork-ului albumelor.

7. In afara de TOOL vocalul Maynard James Keenan este ocupat cu celelalte proiecte (A perfect Circle si Puscifer) + pasiunea sa pentru vie si vin. El detine cramele Caducerul Cellars in Jarome, Arizona.

8. TOOL nu include in albumele lor o foaie cu versuri. „Citirea versurilor implica un proces de gandire si as prefera ca oamenii sa simta albumul sa se afunde in el” a declarat Maynard James Keenan catre MTV News. „Ai putea ramai cu ceva altfel din muzica nu daca citesti versuri. De obicei pun versurile online cam la o luna dupa lansarea albumului, este mai important sa simti muzica mai intai.”

Casti stereo Skullcandy Crusher S6CRWK-591, Bluetooth/Jack 3.5mm (Negre)

9. Adam Jones este un talent nascut in artele efectelor speciale, design si make up. Acesta a lucrat la partile de make-up si design pentru „Jurrasic Park”, „Dances with Wolves”, „Terminator 2” si multe alte filme de lung metraj.

10. Maynard James Keenan este undeva la mijloc in legatura cu ideea de muzica digitala si metoda albumelor old-fashioned. „Exista o legatura speciala in legatura cu partea fizica a albumelor, exista acolo lucrui pe care nu le stii.” a declarat catre Phoenix New Times. „In momentul in care donloadezi o melodie nu este nimic acolo. Cteaodata vine cu o carticica virtuala, cateodata cu o imagine, dar de obicei nu se intampla asta. Este o deconectare intre partea tactila si partea audio senzoriala…Dar totusi pentru un proiect independent, fara casa de discuri, fara sponsori, fara nimic – partea digitala este mult mai sustenabila. Este mult mai usor sa iti pui muzica pe piata si sa ai o conexiune directa cu cei catre care o vinzi – de fapt sa iti poti sustine proiectele.”

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook 

3 gânduri despre “10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre formatia TOOL

Lasă un răspuns