RESITA ROCKS Lansează “Război etern”, Alături de Vlad Bușca și Adrian “Molester” Dan - ZaTurk

RESITA ROCKS Lansează “Război etern”, Alături de Vlad Bușca și Adrian “Molester” Dan

Proiectul REȘIȚA ROCKS, format din Toni Dijmărescu (ALTAR, MANIC SINNERS, Călin Pop), Flavius Suciu (SCREAMING HEADS, Călin Pop) și Adrian Nițulescu (SCAR, PANDORA), a lansat un nou single, însoțit de un lyric video.

Este o reinterpretare a piesei “Război etern”, apărută în 1994 pe albumul “Exces morbid” al trupei reșițene de death metal NECROTICISM. Componența trupei în acea perioadă era Cosmin “Sodom” Dan (voce și chitară), Flavius “Speedy” Păun (bass), Sorin “Gringo” Grindean și Toni Dijmărescu (chitară).

Pe noua versiune, părțile de voce le-au revenit invitaților Vlad Bușcă (membru al trupei L.O.S.T. și o persoană foarte implicată în undergroundul românesc) și Adrian “Molester” Dan (ex. LOUDRAGE și fondator al casei de discuri Loud Rage Music), ambii excelenți cunoscători ai scenei. Ei apar și pe piesa “Blestem”, lansată de REȘIȚA ROCKS în anul 2020 pe albumul “Născuți din foc”.

Vezi și – Recenzie: Chitară Electro-Acustică Yamaha FX 310A II Nat

Vlad Bușcă: “Anii ’90 au reprezentat o perioadă de maximă inspirație și productivitate pentru majoritatea trupelor acelor vremuri, pentru multe a fost vorba chiar de apogeul carierei. Este oarecum valabil și pentru trupele românești, mai ales pentru cele formate după căderea comunismului și care, evident, debordau de energie. Una dintre aceste trupe a fost NECROTICISM din Reșița. Faptul că a avut o istorie scurtă este o altă poveste, important este că povestea se rescrie cumva acum, când încercăm să readucem în atenția publicului o altă piesă de-a lor, „Război etern”, cu siguranță ridicând întrebări de genul „ce-ar fi fost dacă …?””.

Adrian “Molester” Dan: “Mă bucur să particip din nou la acest proiect inedit, un nou tribut adus trupei reșițene de death metal NECROTICISM. “Război etern” este o piesă care, chiar dacă a fost compusă în anii ‘90 și reinregistrată acum, fără să fie modificată structural, sună cât se poate de actual. Sper să vă înspăimânte!”.

Stream / download link: https://ResitaRocks.lnk.to/RazboiEternPR

Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu în studioul DadiuStudio, aflat în localitatea spaniolă Alcossebre, iar proiectul grafic este realizat de artista Anna Vixie.

Proiectul REȘIȚA ROCKS a fost înființat de muzicienii Toni Dijmărescu, Flavius Suciu și Adrian Nițulescu, care și-au propus să reinregistreze piese din repertoriul trupelor reșițene din anii ’80 și ‘90, în scopul promovării rockului din Banatul Montan.

Ascultă sau cumpără pe CD albumul “Născuți din foc”: umrdd.lnk.to/NascutiDinFoc

Reșița Rocks: Facebook: https://www.facebook.com/resitarocks

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

5,00 EUR

Lasă un răspuns