Alex & The Fat Penguins lansează noul single manifest “Ursul”

Alex & The Fat Penguins lansează noul single manifest “Ursul”

Alex & The Fat Penguins – Ursul

Alex & The Fat Penguins lansează astăzi un nou single, Ursul, o piesă manifest prin care formația atrage atenția asupra necesitatii implicării civice din dorința de a genera schimbarea mult așteptată. Așadar, Pinguinii avertizează ca #ursuliesedinbarlog pentru a se lupta cu nedreptățile, cu nepăsarea față de comunitate, cu frustrările care ne sufocă. Ursul este fiecare dintre noi pentru că fiecare are datoria de a contribui la condiții decente de trai, la grija față de semeni și față de natură.

Urmărește videoclipul aici:

Ursul este, pentru mine, o piesă cu o mare încărcătură emoțională, inspirată de drama trăită de familia mea care a avut de suferit crunt din cauza dictaturii sovietice și a despărțirii de România. M-am întrebat mereu, ce este “acasă”? Unde este “acasă? E departe? E târziu?

E unde sunt prietenii? Familia? Acolo unde se vorbește în limba ta nativă? Sau acolo unde nu-s prejudecăți și rasism? Acolo unde-ți sunt vii visele? Sau poate toate astea la un loc?

Născut în Chișinău și crescut în București, “acasă” pentru mine a fost mereu în două locuri. Două locuri, legate unul de altul, în atâtea puncte; istorie, cultură, tradiție, limbă, spiritualitate.

Două locuri, două țări, două maluri de Prut, două vami, același neam. Pentru mine “acasă” este București și Chișinău, pe harta României mari.

Alex & The Fat Penguins lansează noul single manifest “Ursul”

Acest “off” , legat de sentimentul “de acasă” m-a inspirat să compun “Ursul”. Cred că toți avem un off și, uneori, un simplu gest poate schimba multe. Noi, urșii, ieșim din bârlog și facem tot ce ține de noi pentru a ne bucura cu adevărat de “acasă”, a declarat Alex Coțofan.
Alex & The Fat Penguins ne-au obișnuit de-a lungul anilor cu piese încărcate de mesaje, izvorâte din probleme contemporane apăsătoare.

Piesa “Just a Fool” lansată în urmă cu doi ani viza problema corupției, iar în decembrie 2017 a și fost interpretată sub forma unui protest spontan în fața clădirii Guvernului României. De asemenea, formația are în palmares o piesă care face trimitere la dramele provocate de războiul civil din Siria – “Amiral”, iar prin “Urlă Pământul” au tras un semnal de alarmă asupra pericolelor la care supunem mediul înconjurător și cum aceste pericole se vor îndrepta inevitabil împotriva noastră.

Alex & The Fat Penguins înseamnă Alex Coțofan (voce și chitară), Mihai Ungureanu (bass, backing vocals), Daniel Rizea (chitară), Mircea Steriu (chitară) și Ionuț Țebeică (tobe).

Follow Alex & The Fat Penguins
Facebook | https://www.facebook.com/pg/alexandthefatpenguins/
Instagram | https://www.instagram.com/alexandthefatpenguins/
Spotify: https://spoti.fi/2TQu9BY
YouTube: http://www.youtube.com/c/AlexTheFatPenguinsOfficial

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

Un gând despre “Alex & The Fat Penguins lansează noul single manifest “Ursul”

Lasă un răspuns