„Nu urăsc această chitară din cauza a ceea ce s-a întâmplat”: James Hetfield reflectă asupra Chitarei ESP Double-Neck cu care a cântat în timpul renumitului incident pirotecnic - Contemporary-Establishment

„Nu urăsc această chitară din cauza a ceea ce s-a întâmplat”: James Hetfield reflectă asupra Chitarei ESP Double-Neck cu care a cântat în timpul renumitului incident pirotecnic

Solistul Metallica, James Hetfield, a reflectat asupra chitarei ESP Horizon Double Neck cu care cânta atunci când a avut loc un incident pirotehnic, și i-a ars o flacără de propan pe partea stângă, în timpul unui concert din 1992.

După concertul de la Stadionul Olimpic, Montreal, Hetfield nu a mai putut să cânte la chitară pentru o scurtă perioadă, pnă ce și-a ce și-a revenit. Chitara pe care o avea în mână în acel moment l-a ferit parțial de flăcări.

Într-un extras din viitoarea sa carte, Messengers: The Guitars Of James Hetfield, el a discutat de ce nu „ura” acea chitară, în ciuda amintirilor nasoale legate de aceasta.

„Chitara Double-Neck Montreal mă face să mă gândesc la mirosul propriei mele cărni arse”, spune el (așa cum a declarat către Guitar World).

„Nu aveam în acel moment un Explorer Double-Neck, pe care în cele din urmă l-am primit și l-am poreclit „Măsuța de cafea” pentru că era atât de mare, butucănoasă și grea. Dar pentru sound-ul cu 12 corzi de pe Fade to Black, ESP mi-a împrumutat orice aveau, și asta a fost – Horizon ’89, Double-Neck pe care cântam Fade to Black în fiecare seară până în seara din Montreal. A ieșit la pensie după aceea.”

El continuă:

„Dacă te uiți la fotografii, poți vedea că am avut mâna în jurul neck-ului, unde a rămas alb, și poți vedea cum restul este carbonizat. Era atât de fierbinte încât corzile s-au topit și au pocnit. Nu urăsc această chitară din cauza a ceea ce s-a întâmplat, asta este un lucru cert. Nu-l urăsc pe inginerul pyro, pe nimeni sau nimic, cu adevărat. Lucrurile se întâmplă cu un motiv, și dintr-un oarecare motiv trebuia să mă opresc din cântat la chitară pentru ceva timp.

„Din toate chestiile prin care am trecut, încheieturi rupte, mâini rupte și apoi aceasta, sunt destul de recunoscător că am avut oameni care să cânte la chitară în locu meu”, a spus el.

„Și este un lucru bun. Nu spun că pot chiar să cânt ca solist vocal, dar este un lucru bun că mai am un alt job în trupă. Siguranta locului de munca!

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

5,00 EUR

bauturialcoolice.ro

Lasă un răspuns