De ce inima lui Robert Plant 'a fost frântă' de Nirvana - Contemporary-Establishment

De ce inima lui Robert Plant ‘a fost frântă’ de Nirvana

În ciuda faptului că Nirvana a fost una dintre cele mai influente trupe din toate timpurile, nu au fost vedete rock în sensul tradițional. Kurt Cobain, Kirst Novoselic și Dave Grohl au spus clar că urăsc un nivel atât de imens de faimă și, deși aveau tendința de a crea fani pretutindeni, au făcut-o dintr-o perspectivă clar punk-oformă, în care muzica era pr primul loc.

Între timp, solistul Cobain a fost un critic deschis al exceselor familiare care făceau parte integrantă din rock ‘n’ roll pe când era copil. Cobain a fost, de asemenea, un apărător al drepturilor femeilor și ale minorităților, lucru pe care o mână dintre cele mai proeminente nume din industrie nu ar putea pretinde că este. O trupă contemporană în modelul ținutelor tradiționale la care Cobain a făcut o excepție deosebită a fost Guns N’ Roses, un grup pe care el a simțit că sunt antitetici față de el și Nirvana. Această perspectivă a declanșat una dintre cele mai dure dispute ale epocii.

O altă trupă clasică cunoscută pentru excesele vechi pe care Cobain se știa că le disprețuia a fost Led Zeppelin. Deși a recunoscut că îi plăcea o parte din muzica trupei britanice când era adolescent, mintea Nirvana a ajuns să creadă că o mare parte din muzica epocii lor, inclusiv din trupe precum Aerosmith, avea „de-a face cu sexismul”, după cum a explicat el pentru Rolling Stone în 1992.

Vezi și – Lucruri Nebune Despre Kurt Cobain de la Nirvana, Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știai

Această realizare a apărut în ultimii ani de liceu, o perioadă în care lumea începea să-l enerveze pe Cobain într-un mod atotcuprinzător, iar el a descoperit punk-ul ca expresia perfectă a modului în care se simțea social și politic. În ciuda faptului că a pătrunîn lumea punk-ului, fostul co-manager de la Nirvana, Danny Goldberg, a declarat mai târziu pentru Forbes Cobain era sfâșiat de Led Zeppelin și de genul lor, având în vedere că îi plăcea muzica, dar nu se simțea foarte confortabil cu versurile, ceea ce îl făcea să se distanțeze distanţeze.

Indiferent de criticile serioase ale lui Cobain la adresa muncii sale, solistul Led Zeppelin, Robert Plant, a fost grațios în relatarea sa despre Nirvana. În timpul unui interviu acordat alături de chitaristul Zeppelin, Jimmy Page și fostul baterist Nirvana, Dave Grohl în 1998 pentru Ray Gun, Plant a fost întrebat de tânărul muzician dacă trupa lui îi place Nirvana.

Solistul a susținut că a simțit că trio-ul este „foarte puternic” înainte de a sublinia unele ușoare nelămuriri.

El a explicat:

„Ei bine, pentru mine, mi s-a părut că are mult mai mult sens decât o mulțime de lucruri alternative, 99,9% din tot ceea ce a fost doar o rebeliune goală, fără niciun angajament real și fără conștiință. Am crezut că este foarte puternică. Singurul lucru este că, cu tot ce este nou și care este reacționar într-o asemenea măsură, are și un aer de moarte care îl înconjoară, prin exces de un fel sau altul.”

Luând o notă mai serioasă, Plant a dezvăluit apoi că „inima lui a fost frântă” gândindu-se la membrii Nirvana supraviețuitori în urma sinuciderii lui Cobain în aprilie 1994. În mod remarcabil, trupa Led Zeppelin s-a despărțit brusc, de asemenea, când toboșarul John Bonham a murit după o zi de băut intens în anul 1980.

Atingând paralelele sfâșietoare dintre ambele acte, el a concluzionat:

„Inima mea a fost frântă din cauza asta, pentru că am trecut și eu prin așa ceva. L-am pierdut pe Bonzo (John Bonham). Am pierdut o mulțime de oameni din jurul nostru. De fiecare dată când există ceva care este cu adevărat prolific și puternic și plin de intenție, ești atât de învăluit în asta încât începi să te autodistrugi.”

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

5,00 EUR

manukashop.ro

Lasă un răspuns