Cântecul Green Day care a fost inspirat de Lynyrd Skynyrd - Contemporary-Establishment

Cântecul Green Day care a fost inspirat de Lynyrd Skynyrd

Natura politică inflamatorie a albumului American Idiot a luat prin surprindere mulți fani Green Day. Pe tot parcursul deceniului precedent, punkerii din Bay Area au fost cunoscuți pentru cântece despre masturbare, abuz de droguri, decădere psihică și alte asemenea subiecte. Ideea că Green Day a fost dintr-o dată una dintre cele mai active trupe din punct de vedere politic din muzica rock, ar fi părut ciudată… dacă American Idiot nu ar fi fost un album de succes.

Pentru Billie Joe Armstrong, saltul către politică a fost complet firesc. La urma urmei, punk rock-ul a fost un gen de muzică în mod inerent politic. „Este vorba despre confuzia în care ne aflăm acum”, a declarat Armstrong către Spin în 2004. „Educația mea a fost punk rock – ce au spus Dead Kennedys, ce a spus Operation Ivy. Atacau America, dar erau americani în același timp.”

mobino.ro

Inițial, Green Day nu avea de gând să-și facă cunoscută preferințele politice. Sesiunile care în cele din urmă au devenit American Idiot au început ca și Cigarettes and Valentines, un album de cântece punk apolitice. Când casetele demo au fost furate, trupa a decis împreună să încerce altceva. Tot ce a fost nevoie, a fost ca Armstrong să audă un cântec al lui Lynyrd Skynyrd la radio pentru a obține o scânteie de inspirație.

Vezi și – Cele mai ciudate 10 teorii ale conspirației conform cărora 2Pac și-a înscenat propria moarte

„Era de genul: „Sunt mândru că sunt un redneck” și am spus: „O, Doamne, de ce ai fi mândru de așa ceva? Acest lucru este exact împotriva mea”, a spus Armstrong pentru Q în 2009. „M-am uitat la colegii de trupă și i-am întrebat: „Te superi că spun asta? Și au spus: „Nu, suntem de acord cu tine.” Și a început să meargă de la sine.”

După ce a fost cco-headliner al „Pop Disaster Tour” cu Blink-182 în 2002, Green Day a fost în mare parte în pauză înainte de începerea sesiunilor Cigarettes and Valentines. Când s-au reunit din nou, producătorul lor Rob Cavallo, nu era complet convins că trupa se afla în starea potrivită pentru a realiza albumul pe care și-l doreau.

„Adevărul este că, atunci când au început să facă American Idiot, fiecare își trăia propria viață separată și nimeni nu era cu adevărat sigur cum va fi chimia”, a spus Cavallo pentru MTV la scurt timp după lansarea albumului.

„Toți au avut de a face cu o mulțime de lucruri personale înainte de a putea fi din nou grozavi. Și când au venit pentru prima dată la mine și mi-au spus: „Hai să reunim trupa și să facem cel mai bun album rock pe care putem să îl facem”, nu eram complet sigur că ar putea face asta.”

„Toți și-au luat un angajament și am avut norocul să fiu acolo la începutul acelui angajament”, a adăugat el. „Mă duceam la ei lunea și plecam vineri și eram în studio 12 ore pe zi scriind și conceptualizând. Au fost atât de concentrați și atât de revigorați încât, sincer, rolul meu principal a fost să fiu antrenorul lor, spunându-le că cred în ei. Ei au făcut restul.”

Ascultă „American Idiot” de mai jos.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

5,00 EUR

bauturialcoolice.ro

Lasă un răspuns