Din 25 octombrie, Galeria POD devine noul spațiu de pelerinaj al artei contemporane în Timișoara - Contemporary-Establishment

Din 25 octombrie, Galeria POD devine noul spațiu de pelerinaj al artei contemporane în Timișoara

Vernisajul expoziției “Opus 25” al artistei timișorene Linda-Saskia Menczel marchează un moment special pentru spațiul cultural local, mai precis, inaugurarea Galeriei POD a  Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Sculpturile artistei Linda-Saskia Menczel vor crea o lume în care liniile operelor sale și arhitectura unică a galeriei se vor îmbrățișa într-un soi de lucrare feerică, răsărită ca o floare rară dintr-un spectacol al formelor pus la cale, parcă, de făpturi magice ca cele din povești.

consumer.huawei.com

În aceeași măsură, expoziția “Opus 25” marchează o carieră artistică întinsă pe ultimul sfert de veac, prezentând lucrări de sculptură din mai multe etape de creație şi oferă o privire asupra coerenței tematice a sculptoriței.

Toate aceste ecouri interioare se armonizează perfect în pereții ființei și te simți ca și când arhitectura locului ar cânta la suflete de oameni, la pietre și la bârne din alte timpuri.

Vezi și – Secretul Înfrângerii Viciilor: Duff McKagan Deschide Cutia Pandorei Cu Privire la Primul Albumul Solo din 1993

De cele mai multe ori, locul devine solul în care spiritul își modelează visarea, drumul și speranța, iar Galeria POD se arată exact ca un sălaș în care arta contemporană poate poposi, precum un călător istovit de atâta drum, pentru a-și așeza sufletul, pentru a-și clădi pașii către culmile lumii.

Restaurarea a fost făcută cu prezervarea elementelor arhitectonice impuse de Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național a Județului Timiș, clădirea fiind una istorică, încadrată ca monument de tip A. 

De asemenea, proiectul a fost susținut încă de la început de președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Alin Nica și de către managerul Centrului de Cultură și Artă Timiș, doamna Liliana Laichici.

Mansarda a fost obținută în urma schimbării acoperișului, podul clădirii fiind renovat și transformat într-un spațiu luminos și primitor pentru expoziții. Astfel, Galeria POD este mai mult decât o simplă galerie de artă, este un spațiu inspirat și prietenos, creat special pentru a aduce arta mai aproape de comunitate.

Galeria POD este un spațiu expozițional versatil și este finanțată de Consiliul Județean Timiș.

Calendarul evenimentelor “Opus 25”:

  • 25 octombrie 2023ora 18.00 – Vernisajul expoziției “Opus 25”.
  • 4 noiembrie 2023, ora 18.00 – Concert “Omagiu”.
  • 9 noiembrie 2023, ora 18.00 – Lansare volumului “Miracolul Clipei” – un album de fotografie al Liceului Teologic Ortodox “Sfântul Antim Ivireanul” – editura Eurostampa 2023
  • 14 noiembrie 2023, ora 18.00 – Concert “Sonorități Liturgice”
  • 23 noiembrie 2023, ora 19.00 – Artist Talk – inscripții revelate; Expoziție de fotografie; Lansare de carte.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul expoziției “Opus 25” este liberă.

Evenimentul este susținut și finanțat de Consiliul Județean Timiş prin Centrul de Cultura și Artă Timișoara.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

5,00 EUR

bauturialcoolice.ro

Lasă un răspuns