De ce James Hetfield l-a acuzat pe Axl Rose pentru cel mai prost show Metallica vreodată: „Am fost atât de dezamăgit de el” - Contemporary-Establishment

De ce James Hetfield l-a acuzat pe Axl Rose pentru cel mai prost show Metallica vreodată: „Am fost atât de dezamăgit de el”

Oricine este implicat într-un spectacol Metallica știe că intră pe barba lui. În timp ce trupa ar putea fi pe un teritoriu blând în zilele noastre, epoca de aur a anilor de thrash ai trupei a dus la concerte masive care nu erau pentru cei slabi de inimă, cu mosh pit-uri care se întindeau Pe stadioane întregi și sportând mii de metaliști, pe fiecare piesă. Deși James Hetfield a vrut să promoveze un mediu sănătos pe scenă, el a recunoscut că un spectacol a fost prea dăunător pentru a fi suportat.

Pe măsură ce trupa a trecut în anii ’90, au vrut să depășească parametrii thrash metalului tradițional. Lucrând cu Bob Rock, trupa a creat unul dintre cele mai celebre discuri rock ale epocii moderne cu The Black Album, prezentând melodii de bază în concerte precum „Sad But True” și „Enter Sandman”.

evomag.ro

Pentru a valorifica momentul, bateristul Lars Ulrich s-a gândit că ar fi o idee bună să aducă două dintre cele mai mari trupe din lume pe aceeași scenă. Fiind impresionat de sound-ul Guns N’ Roses, Ulrich a ajutat la aranjarea turneului, ambele trupe cântând seturi mamut de două ore la fiecare oprire. Deși părea că va fi perfect, spectacolele au fost afectate de probleme încă de la început.

Vezi și – Tricou pentru barbati: Metallica – Hardwired Album Cover, Negru

Din cauza programului inconsecvent al lui Axl Rose, multe concerte i-au dezamăgit pe fani, rockerii din L.A, cântând doar câteva minute sau nefiind prezenți deloc. Oricât de mulți bani a câștigat trupa, lucrurile au luat-o total rzana atunci când turneul a ajuns să se oprească în Toronto.

Având spectacol pirotehnic și flăcări, ca parte a show-ului, Hetfield s-a mișcat accidental în direcția greșită și s-a trezit sub un recipient menit să aprindă o flacără chimică. Rănindu-se grav la jumătatea concertului, Hetfield a avut nevoie de asistență medicală urgentă și a fost dus de urgență la un spital din apropiere, ceea ce a dus la luni de zile în care el a încercat să recânte la chitară.

Deși acesta ar fi fost momentul perfect pentru Guns N’ Roses să facă un pas și să salveze ziua, Rose nu a fost la înălțime așteptărilor în acea noapte, părăsind scena după doar trei melodii, plângându-se că are probleme cu vocea și cu monitorizarea de scenă. Nemulțumit de faptul ca nu a avut parte de un concert adevărat, publicul a devenit violent, provocând o revoltă masivă în mijlocul stadionului care a continuat și afară.

Vezi și – Chitaristul METALLICA Kirk Hammett, Într-o Luptă Deosebită pentru a Cânta O anumită piesă LIVE! Care crezi că este aceasta?

În timp ce Hetfield va continua spunând că a înțeles problema lui Rose, a crezut că alegerea sa de a părăsi scena a cauzat mult mai multe daune, declarând către Rolling Stone:

„A făcut o criză și asta a fost tot. Am fost atât de dezamăgit de el. Pentru că ar fi putut câștiga atât de mulți oameni continuând spectacolul. Și a mers exact pe sensul opus, înrăutățind lucrurile de zece ori mai mult, punând în pericol viețile oamenilor. A fost multă violență inutilă din cauza atitudinii sale”.

Chiar dacă trupa a continuat tot restul turneului, chitaristul Guns N’ Roses, Slash, a recunoscut mai târziu cât de rușinat a fost de comportamentul trupei în turneu, spunând că abia a putut să privească în ochi vreun membru al Metallica în tot restul timpului petrecut.

Indiferent de violența care a avut loc în acea zi, Hetfield s-a descurcat mai târziu cu fanii săi, revenind pentru a cânta spectacolul din nou acoperit de bandaje, în timp ce un tehnician de chitară i-a interpretat părțile ritmice.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

5,00 EUR

lensa.ro

Lasă un răspuns