Secretul Înfrângerii Viciilor: Duff McKagan Deschide Cutia Pandorei Cu Privire la Primul Albumul Solo din 1993 - Contemporary-Establishment

Secretul Înfrângerii Viciilor: Duff McKagan Deschide Cutia Pandorei Cu Privire la Primul Albumul Solo din 1993

Cel de-al treilea album solo al lui Duff McKagan, Lighthouse, va fi lansat astăzi (20 octombrie) și a parcurs un drum lung de când a apărut primul său material solo în 1993. Într-un nou interviu pentru The Guardian, rockerul și-a amintit cât de grav a fost abuzul de substanțe pe atunci și a spus că de fapt, poți auzi asta în muzică.

Discul, intitulat Believe in Me, a apărut în septembrie 1993, la doar câteva luni după ce turneul masiv al lui Guns N’ Roses, Use Your Illusion, se terminase.

Am fost atât de distrus când am făcut primul meu disc solo”, a recunoscut McKagan. „Este un instantaneu grozav al situației în care eram în 1992. Încă mai puteam să cânt, ce-i drept. Am cântat la tobe și toate rahaturile de acolo, dar nu puteam să cânt la voce. Aveam atât de multă cocaină în gât și poți auzi totul. în sinusurile mele. Tenderness (2019) a fost un instantaneu grozav al modului în care am progresat, iar acest album este o altă progresie pentru mine.”

Vezi și – Iggy Pop A Făcut Echipă cu Duff McKagan Și Chad Smith Pe Noua Sa Piesă “Frenzy”

Basistul a explicat că rădăcinile alcoolismului și consumului de droguri au fost sănătatea sa mintală. Suferea de atacuri de panică încă de când era tânăr și, de fapt, a fost diagnosticat cu tulburare de panică când era adolescent.

Ai oameni siguri care te pot trece peste atacurile de panică. Slash a fost și este încă unul dintre ei. Câteva guri de vodcă ar opri reușește să facă acelașă lucru. Am băut atât de mult la 20 de ani ca să mă auto-medicam și asta nu este o soluție.”, a continuat el.

Pe lângă sprijinul său din partea lui Slash, rockerul a spus că despre sănătatea mintală nu se vorbea deschis pe vremea când Guns N’ Roses erau pe drumul spre faimă, așa că luptele lui erau ceva ce trebuia să le interiorizeze în cea mai mare parte.

Nu s-a vorbit despre asta. Nu știu cui aș fi spus despre asta. Am crezut că înnebunesc. Sunt un om sensibil… Nu am trecut cu adevărat prin fazele alea alea de star rock macho. Mi-am dorit să fiu un mare muzician, iar muzicienii sunt suflete sensibile – chiar și cele mai noduroase, precum Mark Lanegan! A deveni dependent de droguri și alcool iar asta nu a fost niciodată intenția mea. Nu este nimic plin de farmec în asta și am fost norocos să supraviețuiesc.

Luptele lui McKagan cu alcoolul au continuat și după lansarea Believe in Me, iar în 1994 aproape că l-a costat viața. Muzicianul a dezvoltat pancreatită acută ca urmare a consumului de alcool și s-a extins atât de mult încât a izbucnit, conform biografiei sale It’s So Easy: And Other Lies. Apoi, în spital, a devenit dependent de morfina care era folosită pentru a-i trata durerea. După ce a fost externat, și-a dat seama că era timpul să se curețe de toate aceste năravuri toxice.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

5,00 EUR

dynutrition.ro

Lasă un răspuns