10 Fapte Senzaționale Despre Jimi Hendrix: Cât De Multe Lucruri Știm Despre El? - Contemporary-Establishment

10 Fapte Senzaționale Despre Jimi Hendrix: Cât De Multe Lucruri Știm Despre El?

Deși este considerat unul dintre cei mai emblematici muzicieni ai secolului al XX-lea, Jimi Hendrix a murit fix în momentul de început al carierei sale.

Totuși, el a reușit să realizeze multe în cei aproximativ patru ani petrecuți în lumina reflectoarelor și să lase această în lume o legendă, când a murit pe 18 septembrie 1970, la vârsta de doar 27 de ani.

Iată 10 lucruri despre care poate nu știai despre Jimi Hendrix.

evomag.ro

1. Jimi Hendrix nu a devenit „Jimi” decât în anul 1966

Jimi Hendrix s-a născut la Seattle pe 27 noiembrie 1942 ca John Allen Hendrix. Inițial a fost crescut de mama sa, în timp ce tatăl său, James „Al” Hendrix, se afla în Europa, luptând în al Doilea Război Mondial. Când Al s-a întors în Statele Unite în 1945, și-a luat fiul și i-a schimbat numele în James Marshall Hendrix.

În 1966, Chas Chandler – basistul The Animals, care va deveni managerul lui Jimi – l-a văzut pe muzician cântând la Cafe Wha? în New York City.

„Tipul ăsta nu avea nimic special, apoi dintr-o dată a început să se cânte cu dinții la chitară”, a declarat roade-ul James „Tappy” Wright, pentru BBC în 2016.

„Toți oamenii se mirau de skill-urile sale. ‘ iar Chas s-a gândit: „Aș putea face ceva cu tipul ăsta.”

Deși Hendrix avea numele de scenă Jimmy James la acea vreme, Chandler a fost cel care i-a sugerat să folosească numele „Jimi”.

Vezi restul în clipul de mai jos. Dacă tot ajungi pe acolo, nu uita să dai Subscribe canalului nostru, Share și Like clipului. Știu că sună ca o bandă stricată, pe care o auzi peste tot, dar adevărul este că ne-ar ajuta enorm. Cheers!

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

dynutrition.ro

Lasă un răspuns