De ce Lemmy Killmister Ura Clasica Melodie Motörhead „Ace of Spades” - Contemporary-Establishment

De ce Lemmy Killmister Ura Clasica Melodie Motörhead „Ace of Spades”

Fiecare compozitor caută să găsească acea melodie magică care atrage milioane de fani să cânte împreună. Deși ar putea dura o viață întreagă pentru a ajunge acolo, nimic nu se compară cu mii de oameni care se prezintă la un concert și îi cântă o melodie înapoi scriitorului într-o uniune perfectă de muzician și public. Cu toate acestea, Lemmy Killmister nu s-a gândit niciodată la acești termeni și a învățat să țină unele dintre hiturile lui Motörhead la distanță.

De la sfârșitul anilor ’60, Lemmy a văzut întotdeauna stilul de viață rock and roll ca parte a ADN-ului său, intrând inițial în industria muzicală ca roadie pentru artiști precum Jimi Hendrix. În ciuda faptului că nu avea nicio aspirație de a cânta la chitara bas, a avut noroc cu șansa vieții după ce cineva le-a spus membrilor Hawkwind că poate cânta la acest instrument, devenind vocalist și basist al trupei care cânta muzică psychedelic rock.

După diferențe creative și prea multe crize de droguri, Lemmy a pornit pe cont propriu, căutând să creeze una dintre cele mai sălbatice muzici pe care a auzit-o vreodată, inspirându-se din show-urile sălbatice ale unor personaje din tinerețea lui precum Little Richard. Oricât de multă muncă a depus Lemmy la fiecare lansare Motörhead, el părea tulburat, fiind definit doar de o singură piesă.

Vezi și – Rammstein Și 10 Momente Șocante Din Cariera Lor

Cu tot sângele, transpirația și lacrimile depuse în discografia Motörhead, „Ace of Spades” va fi întotdeauna melodia lor caracteristică, cu Lemmy arătându-și vocea unică cu un efect glorios și sunetul său de bas Rickenbacker. Când a vorbit despre melodia la ani după înregistrare, Lemmy a avut unele rezerve cu privire la oamenii care se prezentau la concertele Motörhead doar pentru o singură melodie, spunându-i lui White Line Fever:

dynutrition.ro

„Sunt sătul până în gât de „Ace Of Spades”. Nu ne-am fosilizat după acea înregistrare, știi. Am avut destul de multe lansări bune de atunci. Dar fanii vor s-o audă, așa că încă o cântăm în fiecare seară. Din punctul meu de vedere…sunt sătul de piesa aia”.

Deși publicului larg nu i-a păsat să asculte Motörhead atât de mult, după lansarea hit-ului, unele dintre cele mai mari trupe de metal din lume ascultau cu atenție. În afara scenei hard rock, trupe precum Metallica au ridicat trupa Motörhead la nivelul unui standard de aur, deseori făcând coveruri după piese precum „Overkill” și chiar aducându-l pe Lemmy invitat pe scenă, la piesa „Damage Case”.

Vezi și – Galerie Foto Metalhead Meeting 2023

Acea dragoste nu s-a limitat nici la lumea rock-ului, artiști precum Ice-T citând versurile hitului Motörhead, remarcând în documentarul Lemmy:

“You win some, you lose some, it’s all the same to me. I kinda live by that”.

Indiferent de statutul limită Motörhead, de one-hit-wonder în rândul fanilor fairweather, melodiile pe care le-au scris după marele lor hit, i-au dus pe un material mai aventuros, inclusiv piesa conceptuală de pe albumul 1916. În afară de rock and roll zgomotos și abraziv, Lemmy De asemenea, s-a ramificat în diferite părți ale lumii muzicii, scriind balada „Mama I’m Coming Home” pentru Ozzy Osbourne și adâncindu-se în blues-ul de pe melodia „Whorehouse Blues”.

În ciuda faptului că oamenii s-au aliniat pentru o singură melodie Motörhead, nu este un exemplu în care Lemmy a scris doar o melodie bună, iar restul a fost umplutură. În cazul lui, a scris melodii care se potrivesc perfect unui artist de rangul său.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

bauturialcoolice.ro

Lasă un răspuns