10 Lucruri din Culisele Unor Lupte Emblematice Din Filme, Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știi - Contemporary-Establishment

10 Lucruri din Culisele Unor Lupte Emblematice Din Filme, Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știi

Unele filme prezintă scene de luptă care par a fi o simplă umplutură, dar altele le creează atât de bine și real încât devin istorice. Fie că uimesc prin creativitate sau se simt deosebit de realiste, aceste lupte maresc calitatea filmului din care fac parte.

Toate aceste scene de luptă au propria lor călătorie interesantă, de la mintea creatorului lor la așezarea pe ecran, așa că iată 10 lucruri din culise, despre realizarea unora dintre cele mai emblematice lupte de film, de la cascadorii greșite până la schimbări de ultim moment, care au modificat drastic filmul.

10. Ascunderea camerei

Enter the Dragon (1973) este unul dintre cele mai bune filme cu arte marțiale realizate vreodată, dar, din păcate, Bruce Lee nu a reușit să-și vadă impactul masiv, murind cu doar o lună înainte de premieră.

Cea mai emblematică scenă este lupta culminală dintre Lee și Han (Shih Kien) în camera cu oglinzi, unde loviturile sunt replicate în reflexii, iar Han se ferește temporar de atacurile lui Lee.

Setup-ul camerei cu oglinzi a fost ideea regizorului Robert Clouse, dar filmarea a venit cu problema evidentă a camerei de filmat vizibile.

Pentru a rezolva această problemă, directorul de filmări Gil Hubbs a explicat că au construit un „dulap” cu oglinzi în exterior și o gaură pentru cameră.

Apoi el și un asistent au filmat din interior acestuia. Hubbs își amintește că „de fapt a avut amețeli în acea cameră” și că „Bruce s-a lovit în oglindă de multe ori.”

9. Crearea Power Loader

Robotul Power Loader din filmul Aliens (1986), care face posibilă lupta corp la corp a lui Ripley cu Alien Queen, a fost proiectat de însuși regizorul James Cameron.

Desenele au fost apoi date către John Richardson, supervizorul echipei de efecte speciale , pentru a transforma viziunea lui Cameron în realitate.

Richardson a declarat că realizarea lui Power Loader a fost „cel mai provocator lucru din film”, mai ales pentru că au avut doar trei luni să o facă.

Acesta a fost operat de cascadorul John Lees, care era ascuns direct în spatele lui Sigourney Weaver.

Cu toate acestea, deoarece robotul era atât de mare, era susținut și cu fire de sus și un stâlp din spate. Lees și Weaver trebuiau să fie perfect sincronizați, așa că au repetat scena în fiecare zi.

Vezi restul contentului pe canalul meu de youtube, în clipul de mai jos, intitulat “10 Lucruri din Culisele Unor Lupte Emblematice Din Filme, Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știi”

Dacă îți place contentul meu, nu uita să dai Subscribe canalului de youtube, Like și Share clipului și lasă-ne în comentarii părerea ta sau ceea ce ai vrea sa mai vezi pe acest canal.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

Lasă un răspuns