10 Lucruri Despre Proiectul MK-ULTRA Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știi - Contemporary-Establishment

10 Lucruri Despre Proiectul MK-ULTRA Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știi

Proiectul MK-ULTRA a fost o serie de experimente realizate pe oameni, efectuate de CIA Între anii 1953 și 1973, când se pare că a fost și oprit. Scopul său a fost să creeze și să utilizeze metode de control al minții, uneori asupra unor persoane care nu conștientizau acest lucru.

Subiecții au fost supuși în situații de deprivare senzorială, au primit droguri halucinogene, ar fi fost torturați și chiar abuzați atât sexual, cât și mental.

Din aceste experimente, agenții CIA au sperat să dezvolte tehnici pentru a determina criminalii și prizonierii de război inamici să mărturisească anumite tipuri de informații.

Un număr de experimente MK-ULTRA au fost efectuate ilegal pe subiecți fără știrea sau consimțământul lor.

În urma acestor experimente au avut loc mai multe morți și procese împotriva guvernului federal. În timpul scandalului Watergate, majoritatea înregistrărilor Proiectului MK-ULTRA au fost distruse, cu excepția unui cache de documente descoperite ulterior într-o altă locație de stocare.

Alte documente au fost desecretizate în 2001 și 2008. Prin urmare, o investigație completă a MK-ULTRA nu este posibilă, ceea ce a stârnit multe teorii până în prezent. Iată zece dintre acestea despre care probabil nu ai auzit.

Alcoolul a fost folosit în mod regulat în programarea MK-ULTRA

În timp ce mulți au auzit de LSD și aalte substanțe halucinogene puternice administrate subiecților MK-ULTRA, aceștia au fost, de asemenea, îndemnați sau poate forțați să bea alcool în diferite momente.

Alcoolul poate acționa ca un ser de calitate scăzută și afectează, de asemenea, un neurotransmițător din creier numit glutamat. Intoxicația cu alcool încetinește semnalele care călătoresc de-a lungul căilor glutamatului, lăsând mulți subiecți mai deschiși la sugestie.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

Lasă un răspuns