11 Lucruri Surprinzătoare Despre Jim Morrison Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știai - Contemporary-Establishment

11 Lucruri Surprinzătoare Despre Jim Morrison Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știai

Jim Morrison a fost autoproclamatul Lizard King: o zeitate rock iubitoare de pantaloni de piele, care era liderul trupei The Doors și a reprezentat reversul întunecat și high a visului utopice din anii ’60.

Mulțumită vocii sale aparte și poeziei mistice a lui Morrison, muzica The Doors a înspăimântat oamenii ignoranți și a încântat milioane de adolescenți care căutau să pătrundă în partea necunoscută a conștiinței. Morrison a trăit puțin, a murit tânăr și a lăsat în urmă un portofoliu de cântece care continuă să inspire și în zrilele noatre.

Iată 11 lucuri ciudate despre legenda muzicii Jim Morrison .

 1. Tatăl lui Jim Morrison a comandat flota navală a SUA într-un moment crucial al istoriei.
  Ca simbol al contraculturii, Jim Morrison nu ar fi putut fi mai puțin decât tatăl său, George S. Morrison, un ofițer de rang înalt al marinei americane care a zburat în misiuni, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și al Războiului din Coreea și care a fost pesnionat ca și contraamiral.
  În august 1964, George Morrison a fost la comanda flotei marinei în timpul incidentului din Golful Tonkin, episodul controversat care a devenit justificarea implicării SUA în războiul din Vietnam.
 2. Jim Morrison le spunea oamenilor că părinții lui erau morți… dar nu era chiar așa.
  Nu este surprinzător că Morrison nu s-a înțeles cu tatăl său, militar de carieră. Bătrânul Morrison folosea abordarea „extremă” a disciplinei, prin care care îl mustra și umilia pe tânărul Jim ori de câte ori făcea ceva greșit.
  Jim s-a despărțit de părinții săi după ce s-a înscris la UCLA în 1964. După ce a aflat despre cariera rock a fiului său înstrăinat, George Morrison i-a scris o scrisoare lui Jim îndemnându-l să-și reconsidere alegerea muzicală. El a spus chiar că dă dovadă„lipsa totală de talent în această direcție”.
  Jim și tatăl lui au mai vorbit doar o dată, la telefon.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

manukashop.ro

Lasă un răspuns