10 Lucruri Despre Lemmy Killmister Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știai - Contemporary-Establishment

10 Lucruri Despre Lemmy Killmister Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știai

Am uploadat pe canalul de youtube episodul “10 Lucruri Despre Lemmy Killmister Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știai”.

Un icon heavy metal și stereotipul rock star – Lemmy Kilmister s-a născut pe 24 decembrie 1945, în Stoke-on-Trent, Staffordshire, Anglia, cu numele real Ian Fraser Kilmister

Spre deosebire de viața lui ulterioară și cariera muzicală, se știe puțin despre copilăria și viața de familie a lui Lemmy. Ce știm este că tatăl său era un fost pilot de avioane în Royal Air Force și pianist, care a divorțat de mama sa pe când Lemmy avea doar trei luni.

Kilmister este cunoscut mai ales pentru că a fondat trupa Motörhead și pentru vocea sa inconfundabilă răgușită și crudă, combinată cu ținuta sa distinctă. Adesea era numit drept „una dintre cele mai recunoscute voci din muzica rock”.

Citește și – Vezi fotografii cu Lemmy Kilmister de-a lungul anilor

Cu toate acestea, înainte de a fonda Motörhead în 1975, Lemmy cântase deja cu o serie de trupe, inclusiv Hawkwind în anii ’60. Nu și-a atins faima mainstream, până la sfârșitul anilor 70 – începutul anilor 80 când a lansat mai multe albume cu Motörhead.

Albume precum „Motörhead”, „Overkill”, „Bomber”, „Ace of Spades”, au fost mari hituri în comunitatea metal și au atins statuturi legendare. Albume care au dat naștere uneia dintre cele mai loiale baze de fani din lume.

Succesul trupei a fost obținut de trio-ul clasic Motorhead format din Lemmy Kilmister bas/voce, Eddie Clarke la chitară și Phil Taylor la tobe.

Marele Lemmy Kilmister a murit pe data de 28 decembrie 2015, de cancer. La doar patru zile după ce și-a sărbătorit vârsta de 70 de ani.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

Lasă un răspuns