Trupa Pantera A Fost Exclusă Din Festivalurile Rock am Ring și Rock im Park - Contemporary-Establishment

Trupa Pantera A Fost Exclusă Din Festivalurile Rock am Ring și Rock im Park

Pe principiul, hai să scormonim rahatul, și să vedem ce iese, trupa Pantera a fost exclusă de la festivalurile de muzică rock din germania, Rock am Ring și Rock im Park, probabil din cauza infamului incident „white power” al vocalistului Philip Anselmo de la un concert din 2016. Decizia vine în urma unor „conversații intense” cu participanții la festival, artiști și sponsori.

Declarația integrală a organizatorilor festivalurilor gemene spune (tradusă din germană):

„Pantera nu va cânta la Rock am Ring și Rock im Park 2023, așa cum am anunțat. În ultimele săptămâni, am avut multe conversații intense cu artiștii, cu partenerii noștri și cu voi, fanii festivalului, am încercat să ne ocupăm împreună de critici și am decis să scoatem trupa din program.”

În timp ce cânta la concertul omagiu anual Dimebash adus chitaristului defunctului Pantera, Dimebag Darrell la Hollywood, California, în ianuarie 2016, Anselmo a încheiat spectacolul dând ceea ce părea a fi un salut nazist și strigând „white power”.

La scurt timp după încident, el a susținut că era o glumă ce făcea legătură cu vinul alb pe care îl bea în culise, dar apoi a continuat cu videocliăuri în care își cerea scuze și în care își exprima remuşcări pentru acţiunile sale.

„Sunt aici, practic, pentru a răspunde la toate reacțiile pe care le-am creat și pe care le merit pe deplin”, a început el. „Am fost la Dimebash și era extrem de târziu în noapte. Au fost discuții grele între mine și cei care il iubesc pe Dime. Emoțiile negative curgeau, se făceau glume în culise, care apoi s-au tranzpus pe scenă și este urât. A fost inutil.”

El a continuat: „Și oricine mă cunoaște pe mine și adevărata mea natură știe că nu cred în nimic din toate acestea; Nu vreau să fac parte din niciun grup. Sunt un individ și îmi cer scuze față de oricine s-a supărat pentru ceea ce am spus, pentru că aveți un motiv întemeiat. Și îmi pare atât de rău, și sper că tu… omule, dă-mi o altă șansă să… doar da-mi o șansă. Vă iubesc pe toți. Și oricine m-a cunoscut, oricine mă cunoaște, știe că vă iubesc pe toți. Să fiți binecuvântați.”

Noua Formulă Pantera

O formulă nouă Pantera – cu Anselmo și membrul fondator Rex Brown alături de chitaristul Zakk Wylde și toboșarul Charlie Benante – a interpretat primele concerte în 21 de ani, în decembrie anul trecut, cu o serie de concerte în America Latină. Wylde și Benante au luat rolurile răposaților frați, Dimebag și respectiv, Vinnie Paul.

Recent, Pantera a anunțat un turneu de cap de afiș în America de Nord în 2023, cu invitații speciali Lamb of God. În plus, Pantera va susține Metallica într-o serie de spectacole nord-americane în 2023 și 2024.

Rock am Ring și Rock im Park au loc în perioada 2-4 iunie în Nürburgring și Nürnberg. Printre trupele care urmează să cânte la festivalurile germane se numără Limp Bizkit, Rise Against, Tenacious D, Turnstile, Kings of Leon, Bring Me the Horizon și multe altele.

Mi se pare cel puțin bizară abordarea organizatorilor celor două festivaluri, pe care aș putea-o numi „woke„, „cancel culture” și care nu face decât să ducă cenzura mai departe, iar cu acest lucru știm foarte bine unde se poate ajunge. Mai exact unde am fost cu aproximativ 70-80 de ani în urmă.

Să interzici o formă de act artistic în baza unor întâplări de acum 7 ani și care s-au clarificat de 1570 de ori, mi se pare cu mult mai nasol decât cele întâmplate la acea perioadă. Este o formă acută de ipocrizie, care nu indică decât un singur sens.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

Lasă un răspuns