De Ce Chitarele Electrice Ale Lui Max Cavalera Au Doar Patru Corzi? - Contemporary-Establishment

De Ce Chitarele Electrice Ale Lui Max Cavalera Au Doar Patru Corzi?

De mulți ani, Max Cavalera (Soulfly, Cavalera Conspiracy, ex-Sepultura, Nailbomb, Killer Be Killed, Go Ahead and Die) este cunoscut pentru faptul că-și echipează chitara electrică cu doar patru corzi, dar de ce?

Răspunsul evident este că pur și simplu nu are nevoie de ele, nu? Sigur, dar haide să săpăm puțin mai adânc, pentru că cu siguranță există și alți chitariști din metal care nu folosesc pe deplin opțiunile pe care le oferă o chitară electrică, cu șase corzi configurată în mod tradițional sau, în alte cazuri, nu profită la maximum de o sapă cu opt corzi.

Este ceva ce Max Cavalera face de zeci de ani, chiar înainte de a explora în continuare acordajele joase în groove-ul marca Soulfly.

„Acest lucru se întâmplă de mulți ani, încă din perioada Sepulturia”, spune Cavalera într-un interviu pentru Guitar.com care a fost realizat în anii 2000 (vezi videoclipul de mai jos).

Nu cânt niciodată ca lead guitar, așa că o dată, asta a fost probabil acum 10 ani, una dintre coarde s-a rupt și apoi și cealaltă s-a rupt și nu mi-a păsat deloc să le înlocuiesc, pentru că sincer nu le folosesc”, continuă el, dezvăluind el.

„Am continuat să fac turnee cu doar patru coarde și un prieten de-al meu mi-a spus: <Cred că ar trebui să o ții așa pentru că e cam cool. Nu ai nevoie de ele și poate [va deveni un trademark pentru mine]. Am cântat pe patru corzi, așa că, în timp, m-am tot gândit că voi [schimba corzile] și voi rămâne cu cele două corzi lipsă.”

Comandă AICI – Tricou cu maneca scurta,Max Cavalera Sepultura – 99 Lei

După ce s-a obișnuit cu această configurație unică, el adaugă: „Acum, au trecut atât de mulți ani încât chiar a devenit un trademark. Sunt obișnuit să cânt cu patru coarde pentru că sunt strict pe rhythm guitar . Fac doar chitară ritmică și patru coarde este perfect pentru asta.”

Când este întrebat despre stilul său de a cânta la chitara electrică Max Cavalera este succint.

“Simplitatea este ideea principală, cred. Cel puțin pentru mine, păstrează totul simplu, nu încerca să complici chestiile. Uneori cel mai simplu riff funcționează cel mai bine”, afirmă Cavalera, aducând în discuție melodia din 2000, Soulfly, „Bring It”, ca exemplu de simplitate cu impact maxim.

Max Cavalera încă menține acest concept, punând unele dintre cele mai bune ritmuri ale metalului pe acele chitare electrice cu patru corzi.

În promovarea celui mai recent album al său Soulfly’s, Totem, Cavalera va pleca într-un turneu exhaustiv de 57 de date în SUA, care se întinde între 25 ianuarie și 1 aprilie, cu trei seturi diferite de invitați speciali.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

consumer.huawei.com

Lasă un răspuns