15 Lucruri Surprinzătoate Despre Filmele Horror, Pe Care Cel Mai ProbabilNu Le Știai - Contemporary-Establishment

Filme Horror: 15 Lucruri Surprinzătoate Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știai

Care este faza cu a fi speriat? Majoritatății oamenilor nu le place acest lucru, cu excepția cazului în care vizionează filme horror. Ciudat este că ne străduim să stârnim o emoție pe care în mod normal încercăm să o evităm cu orice preț. Poate pentru că știm ce urmează? Probabil?

Nu există nimic care să depășească atmosfera creată atunci când privești un astfel de film. Însă în spatele țipetelor și scenelor înfricoșătoare din filmele horror, se află un focar de trivialități ce așteaptă să fie descoperite.

De la sumele de bani pe care vedetele din The Blair Witch Project le-au primit până la Jamie Lee Curtis care aproape a ajuns să joace în The Exorcist.

Hai cu mine, să explorăm împreună câteva lucruri surpinzătoare despre filmele horror pe care nu le știai.

1. Scream (1996)

Distribuția originală a celebrului film horror din anii ’90 arăta foarte diferit. Inițial, lui Drew Barrymore i s-a oferit rolul principal al lui Sidney Prescott, dar ea a refuza în favoarea luării personajului care este eliminat în scena de la început. Barrymore a simțit că publicul va fi șocat de dispariția timpurie a personajului ei… și a avut dreptate.

Alte actrițe care au fost luate în considerare atunci pentru rolul principal au fost Molly Ringwald, Brittany Murphy și Reese Witherspoon. În cele din urmă, rolul i-a revenit starului Party of Five, Neve Campbell, care a interpretat personajul în toate cele patru filme Scream.

2. The Exorcist (1973)

Actrița Jamie Lee Curtis, care avea aproximativ 14 ani la acea vreme, a fost abordată inițial pentru a juca rolul lui Regan, tânăra care este stăpânită de un demon în The Exorcist (unul din cele mai cunoscute filme horror), dar părinții ei, actorii Janet Leigh și Tony Curtis, nu au fost de acord cu acest lucru. Rolul i-a revenit Lindei Blair, iar Curtis a continuat să joace în Halloween câțiva ani mai târziu, la vârsta de 19 ani.

3. Friday the 13th (1980)

Locația folosită în filmul emblematic al taberei de vară a fost (și este încă) o tabără de cercetași funcțională în New Jersey. Numită Tabăra No-Be-Bo-Sco, a fost fondată în 1927 și este cea mai veche tabără de cercetăși din stat. În toamna anului 1979, realizatorii filmului au primit permisiunea de a folosi terenul în afara sezonului. Astăzi, este deschis chiar și pentru tururi programate care au legătură cu filmul horror.

4. The Shining (1980)

Pentru ca Jack Nicholson să pregătească celebra scenă în care sparge ușa băii cu un topor și stigă: „Here’s Johnny!”, Nicholson a făcut câteva „antrenamente” cu toporul înainte ca obiectivele camerelor de filmat să fie ON. Fără ca actorul să știe, un membru al echipei de filmare stătea chiar în spatele lui, iar Nicholson aproape că l-a lovit cu toporul în cap. Din fericire, membrul echipei s-a eschivat la timp și a fost evitată o rănire potențial mortală pe platoul de filmare.

5. Halloween (1978)

Chiar dacă acțiunea din Halloween are loc în orașul fictiv Haddonfield, Illinois, unul dintre cele mai emblematice filme horror a fost de fapt tras în Los Angeles, California – în principal în West Hollywood și Pasadena.

Pentru a crea iluzia toamnei în L.A. însorită, realizatorii de film au prăfuit fiecare scenă exterioară cu frunze false – care apoi au trebuit adunate cu grijă după fiecare filmare. Privitorii cu un ochi mai atent, ar putea chiar să vadă palmieri pe fundalul mai multor fotografii.

carturesti.ro

6. Paranormal Activity (2009)

Înainte de filmul horror independent, Paranormal Activity a fost lansat în cinematografe, Paramount (studioul care a preluat filmul) a cochetat în jurul ideii de a-l reface cu vedete cunoscute. Dar sugestia lui Stephen Spielberg a fost cea care i-a influențat să rămână așa cum este.

Povestea este că faimosul regizor a vizionat o copie a filmului într-o noapte, dar a fost atât de îngrozit încât a trebuit să întrerupă filmul și să-l termine de vizionat în timpul zilei. El a convins studioul să lanseze filmul așa cum era, deoarece actorii necunoscuți au sporit credibilitatea filmului. După cum se dovedește, avea dreptate. Paranormal Activity a generat cinci sequele, iar acum este una dintre francizele horror cu cele mai mari încasări din istorie.

7. Poltergeist (1982)

Tânăra Drew Barrymore a dat audiație, pentru rolul lui Carol Anne, dar producătorul Steven Spielberg nu a crezut că este potrivită pentru rolul respectiv. Totuși, s-a îndrăgostit de tânăra vedetă și a ținut-o în minte atunci când a venit timpul pentru filmul E.T., la scurtă vreme după aceea.

8. A Nightmare on Elm Street (1984)

Casa principală folosită ca locuința lui Nancy în A Nightmare on Elm Street este de fapt compusă din câteva locații diferite. Scenele filmate din exterior, au folosit o casă situată în West Hollywood – nu departe de casele folosite într-un alt clasic în materie de filme horror, Halloween.

Interiorul cuprindea câteva locații diferite, iar unele scene au fost chiar filmate pe același platoru de filmare, folosit pentru îndrăgitul serial TV I Love Lucy.

9. Saw (2004)

Datorită bugetului foarte mic al filmului, producătorii au trebuit să devină inteligenți atunci când a fost vorba de crearea unor efecte speciale pentru film. Într-o scenă, intestinele de porc reale au fost folosite pentru a portretiza intestinele unui personaj.

10. The Blair Witch Project (1999)

The Blair Witch Project este un mic film independent cu un buget de numai 60.000 de dolari dar care a ajuns să încaseze 248 de milioane de dolari la box office-ul global, când a fost lansat în vara lui 1999. Acestea sunt niște profituri serioase. Deci, cu cât au fost plătite de fapt vedetele filmului horror?

Cei trei actori principali (Heather Donahue, Joshua Leonard și Michael C. Williams) au fost plătiți cu 1.000 de dolari pentru producția inițială, care a constat într-o filmare de șase zile într-o zonă împădurită a unui parc natural din Maryland.

Potrivit lui Donahue, protagonista feminină a filmului, după succesul neașteptat de box office, ea spera la un cec – dar, în schimb, studioul „i-a trimis un coș cu fructe”.

fashiondays.ro

11. The Conjuring (2013)

De la lansarea The Conjuring în 2013, filmul horror – supranatural a dat naștere mai multor sequele și spin-off-uri, care acum alcătuiesc așa-numitul Univers Conjuring. Dar filmul avea aproape un alt titlu: The Warren Files. Abia după terminarea filmărilor, studioul a acordat titlul actual „The Conjuring”.

12. The Silence of the Lambs (1991)

Înainte ca Jodie Foster să fie selectată să joace rolul agentei F.B.I. Stagiară, Clarice Starling în The Silence of the Lambs, Meg Ryan, Michelle Pfeiffer și Laura Dern au primit toate rolul de fapt.

Totuși, totul s-a terminat cu bine, deoarece Foster a câștigat un premiu Oscar pentru rolul ei din film.

13. It (2017)

Cu un aport în box office de peste 700 de milioane de dolari, adaptarea de 35 de milioane de dolari după Stephen King este filmul horror cu cele mai mari încasări din istorie. În combinație cu suma de 437 de milioane de dolari a lui It: Chapter Two, saga It este una dintre puținele francize de filme horror, care au depășit mult râvnitul prag de un miliard de dolari.

14. Rosemary’s Baby (1968)

Actorul Robert Redford a fost inițial desemnat să joace rolul soțului lui Rosemary, dar din cauza faptului că avea alte proiecte în curs, el nu a putut să-și i-a angajamentul. Jack Nicholson a testat apoi rolul, dar în cele din urmă acesta i-a revenit lui John Cassavetes.

15. Psycho (1960)

Scena dușului din Psycho este, fără îndoială, cel mai iconic moment al filmului, dar baia este de fapt renumită pentru un alt motiv. La un moment dat în film, camera se concentrează pe o toaletă unde se trage apa. Aceasta a fost, de fapt, prima dată într-un film american când o toaletă cu apă a fost arătată vreodată pe cameră.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

Lasă un răspuns