Anul Nou marchează sfârșitul unui an și începutul noului an. Oamenii au tendința de a sărbători această zi conform unor moduri autoimpuse pentru a o face memorabilă.
Sărbătorile se ridică vertiginos în ziua de bun augur a anului, deoarece majoritatea oamenilor consideră că este o nouă șansă de a se schimba definitiv. Astăzi, suntem aici cu încă un subiect interesant despre Anul Nou. Vom vorbi despre Lucruri interesante ce implică această sărbătoare.
Dacă ești interesat de acest subiect, vino alături de noi în această călătorie.
Lucruri Despre Anul Nou
Să discutăm despre câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Anul Nou, pe care le sărbătorim de veacuri. Este posibil ca majoritatea dintre voi să nu fiți conștienți de aceste lucruri despre Anul Nou și, prin urmare, suntem siguri că veți fi foarte surprinși să le cunoașteți.
1. Primele sărbători de Anul Nou au avut loc în anul 2000 î.Hr., adică cu o mulțime de ani în urmă. Mesopotamienii au început această tradiție de a sărbători Anul Nou.

2. 1 ianuarie nu a fost dintotdeauna prima zi a Anului Nou. Deși este, nu a fost practicat dintotdeauna. Romanii obișnuiau să sărbătorească 1 martie ca prima zi a Anului Nou. Mai sunt oameni care sărbătoresc și vara după cultura lor.
3. Un alt fapt distractiv interesant despre Anul Nou este că există această tradiție numită practică estonă în care oamenii mănâncă 7, 9 sau 12 mese în ajunul Anului Nou. Credința din spatele tradiției este că mesele pe care le consumă, le vor oferi puterea atâtor oameni în anul care vine.
4. Anul Nou este despre a mânca delicatese. Oamenii din diferite țări mănâncă diferite delicatese populare, în funcție de bucătăria țării lor. Țări precum sudul SUA, Irlanda, Germania și Italia mănâncă legume cu frunze verzi și legume în general crezând că acest lucru le va aduce bunăstare financiară.
5. În Danemarca aruncă se sparg farfurii în pragul altor oameni. Sensul din spatele acestei tradiții este că va aduce mulți prieteni noi, proprietarului. Dacă această tradiție este urmată oriunde altundeva, probabil s-ar literalmente la ceartă sau chiar bătaie.
6. Un alt obicei urmat de Danemarca este prepararea unei mese de seară numită Kransekage. În acest obicei, ei pregătesc un desert, care este un tort în formă de con și este decorat cu steaguri și petarde.
7. Spaniolii mănâncă exact 12 struguri, nici mai mult, nici mai puțin, la miezul nopții de 31. În timp ce mănâncă struguri, ei își pun doronțe. Oamenii care urmează această tradiție cred că le-ar aduce noroc.
8. În Japonia, cu ocazia Anului Nou, clopotele se bat de 108 ori în templele budiste din toată țara. Ei o fac ca un semn de bun venit pentru zeul Toshigami.

9. Grecii își atârnă ceapă la uși în ajunul Anului Nou. O fac cu convingerea că le va aduce noroc copiilor din casă.
10. O altă tradiție pe care o urmează grecii este spargerea de rodii la ușă. Similar cu celelalte tradiții din diferite țări, se crede că această tradiție aduce noroc și fericire.
11. În noaptea de 31 decembrie, în portul australian Sydney, țărmul care are o lungime de 40 de mile este blocat de mai mult de un milion de oameni. Oamenii se adună acolo pentru a urmări artificiile trase la miezul nopții.
12. Anul Nou nu este numit Anul Nou în Belgia. Îi spun Sint Sylvester Vooranvond. Oamenii de acolo pregătesc șampanie și copiii le scriu părinților scrisori cu urări de bine.

13. Finlandezii au o tradiție unică pe care o urmează de Anul Nou. Ei numesc tradiția ca molibdomanție. Tradiția presupune a spune averi si in numele ei topesc plumb intr-o tigaie mica, iar solutia topită se pune într-un vas cu apa rece. Metalul revine apoi la forma solidă, iar forma este folosită pentru a prezice averea persoanei în anul următor.
14. Biserica Romano-Catolică este cea care a decis să se sărbătorească Anul Nou la 1 ianuarie în fiecare an. Ziua a fost marcată conform calendarului georgian.
15. În anul 46 î.Hr., Iulius Cezar a acceptat să sărbătorească Anul Nou la 1 ianuarie. Cu toate acestea, Anglia și provincia americană engleză au acceptat acest lucru abia în anul 1752.
16. Numele lunii ianuarie este derivat de la un zeu cu două fețe numit Ianus. Zeul are o față privind în față și o altă față în spate.

17. Mulți oameni își iau rezoluții serioase în ziua de Revelion. Unele secțiuni ale societății chiar o consideră o tradiție și renunță la obiceiuri proaste. În timp ce puțini își fac promisiuni noi în fața lui Dumnezeu, puțini își fac propmisiuni în fața propriei persoane.
18. Schimbul de cadouri în ajunul Anului Nou datează, de asemenea, din cele mai vechi timpuri. În timpuri străvechi, perșii obișnuiau să facă cadou ouă de Anul Nou, ceea ce însemna productivitate.
19. Când ne gândim la Japonia, primul lucru care ne lovește mintea sunt tăițeii. În ziua de Anul Nou, japonezii mănâncă tăiței lungi cu convingerea că vor avea o viață lungă.
20. Carnea de porc este considerată un aliment obligatoriu în ziua de Anul Nou de către portughezi, unguri, austrieci, cubanezi și nu în ultimul rând de români, deoarece se consideră că denotă prosperitate.
21. În România în ajunul Anului Nou, pe înserat, tineri “mascaţi” pornesc în cete prin satele din nordul Moldovei, purtând costume ale unor personaje – ursul, capra, căiuţii, cerbii etc – şi merg din poartă în poartă, până în zorii zilei.

22. Tot în România se spune “Plugușorul”. Pluguşorul este un străvechi obicei agrar – derivat dintr-o practică primitivă, trecut printr-un rit de fertilitate – care s-a transformat, în timp, într-o urare de recolte bogate în anul care abia începe, însoţită de strigături, pocnete de bici şi sunete de clopoţei. Plugul adevărat, tras de boi, a fost înlocuit, de-a lungul timpului, cu un plug în miniatură sau cu buhaiul care imită mugetul boilor.
23. Oamenii din Grecia, Mexic și Țările de Jos pregătesc sau cumpără produse de patiserie și prăjituri în formă de inel în ajunul Anului Nou, ceea ce marchează că anul a ajuns la un cerc complet.
24. Cel mai obișnuit mod în care oamenii de pe tot globul sărbătoresc Anul Nou este consumul de alcool. Nu doar în America, ci și în toate celelalte țări, oameniibeau până de fac crăci, pentru a sărbători Anul Nou.
25. Oamenii își iau rezoluții în ziua de Anul Nou, dar majoritatea rezoluțiilor sunt destul de comune pentru aproape jumătate din populație. Acestea includ pierderea în greutate, economisirea banilor, trezitul devreme etc.
Support Us
Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.
2,00 EUR
Un an nou fericit! La mulți ani!🤗🥂🍾🕊️🎄🍀🌟
La mulți ni ți multă sănătate! 🤗🥂🍾🎄
Mulțumesc!
I wish you a Happy New Year !
Happy New Year dear! Cheers!🥂