Cele Mai Interesante Lucruri Despre Quentin Tarantino - contemporary-Establishment

Cele Mai Interesante Lucruri Despre Quentin Tarantino

Este un adevăr universal recunoscut când un bărbat (sau o femeie) este în dorința asiduă a unei pofte de violență, și o coloană sonoră bună, are nevoie de un maraton Quentin Tarantino.

Fiind, fără îndoială, unul dintre cei mai recunoscuți regizori din cinematografia occidentală modernă, Tarantino este iubit deopotrivă de pasionații de film dar și de studenții de film.

Așa că am căutat pe internet, ca să nu mai vorbim de criticii din „cultura cinematografică” de care am dat, pentru a vă aduce un dosar (cu șină) despre Tarantino.

Quentin Jerome Tarantino s-a născut în Knoxville, Tennessee, pe 27 martie 1963 și a abandonat școala la 15 ani pentru a participa la o clasă de actorie cu normă întreagă.

După doi ani la James Best Theatre Company, a plecat, angajându-se la un magazin de închirieri video numit Video Archives.

El are citat celebru spunând „Eu nu am fost la școala de film, eu am fost la film”.

La 29 de ani și-a făcut debutul regizoral cu Reservoir Dogs, un film care a fost finanțat substanțial de Harvey Keitel.

Tarantino este cunoscut în primul rând ca scriitor/regizor, deși trei dintre scenariile sale, au fost regizate de alții; acestea sunt:

True Romance

Regizat de Tony Scott.

Conține personaje care sunt descendenții a doi din grupul american de gherilă cunoscut sub numele de Basterds, din filmul său ulterioe lansat, Inglorious Basterds.

Lee Donowitz, producătorul de film, este strănepotul lui Donnie „Bear Jew” Donowitz, iar Floyd – stonerul de pe canapea – este strănepotul Lt. Aldo Raine.

Natural Born Killers

Regizat de Oliver Stone.

Versiunea finală a filmului era atât de diferită de scenariul scris de Tarantino, încât se pare că acesta a renunțat la film.

Asta până când l-a cunoscut pe Johnny Cash, care a spus că este un mare fan al muncii sale, în special al Natural Born Killers.

Realizarea filmului a făcut obiectul unei cărți a unuia dintre producătorii filmului – Jane Hamsher – care i-a pictat atât Stone cât și Tarantino într-o lumină extrem de nemăgulitoare.

Celălalt producător al filmului, Rn Murphy, l-a dat în judecată pe Tarantino pentru 5 milioane de dolari după ce l-a agresat la restaurantul AGO din West Hollywood.

Cazul a fost soluționat în afara instanței.

From Dusk Till Dawn

Regizat de Robert Rodriguez.

Tarantino a scris acest scenariu în schimbul faptului că Robert Kurtzman a furnizat efectele speciale care implicau tăierea urechii din filmul Reservoir Dogs.

Ca regizor, Quentin Tarantino are câteva convenții cinematografice ce îi place să le presăreze generos în toate filmele sale.

Îi place să prezinte în mod proeminent picioarele actrițelor, motiv pentru care Uma Thurman este desculță în Pulp Fiction și Kill Bill și de ce Diane Kruger și Cristophe Waltz se bucură de un moment frumos tip Cenușăreasa în Inglorious Basterds.

Trunk shots” – în care camera filmează din perspectiva cuiva ce se află în portbagajul unei mașini și „Body shots” în care camera filmează din perspectiva unei persoane moarte sau inconștiente pe podea. Acestea sunt prezentate în aproape toate filmele sale.

Cea mai obositoare piesă semnătură pe care o folosește lui Tarantino este „long shot”, în care camera urmărește progresul unui personaj, fără tăieturi.

Se zvonește că schena “long shot” din Kill Bill vol.1 (care duce spectatorul prin Casa Frunzelor Albastre) a durat atât de mult pentru a fi filmată corect, încât operatorul de la camera a leșinat după ce a fost în sfârșit gata.

Acum avem lucrurile tehnice la îndemână, să trecem la chestiile mișto despre filmele sale:

Reservoir Dogs

Tarantino a declarat pentru BBC în 2009, că este mândru că a făcut un film considerat a fi unul dintre primele zece filme despre jafuri armate, în ciuda faptului că nu arată de fapt jaful în sine.

Mr. Blonde este de fapt Vic Vega, fratele lui Vincent.

Nu există replici rostite de femei în versiunea teatrală originală (există cut-uri alternative care prezintă dialog feminin).

Pulp Fiction

Pasajul din Biblie pe care Jules l-a memorat a fost creat în mare parte de Tarantino și Jackson.

Singura parte care este asemănătoare Bibliei, este cea în care el spune:

“And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.”

Cu toate acestea, părțile despre omul drept și păstorul nu sunt reale.

Pentru toți iubitorii de teorii, potrivit lui Tarantino, în acea valiză nu este sufletul lui Marcellus Wallace. Este un spațiu liber lăsat pentru a fi completat de fiecare spectator individual.

Plasturele de pe gâtul lui Ving Rhames era pur și simplu pentru a acoperi o cicatrice pe gâtul lui.

Iar becul din servietă a fost un adaos de ultim moment, menit să adauge puțină fantezie filmului. – Nu, nu știu de ce trebuia să existe un gimp.

Jackie Brown

Aceasta este o adaptare după Rum Punch de Elmore Leonard și este singurul film pe care Tarantino l-a adaptat din materiale preexistente.

Kill Bill vol. 1&2

Aceste filme s-au bazat pe personajul The Bride, creat de Tarantino și Thurman în timp ce lucra la Pulp Fiction.

Scenariul i-a fost oferit lui Thurman ca un cadou de 30 de ani.

Girl power: fiecare personaj care moare pe ecran (cu excepția inserției anime) este ucis de o femeie.

Numele miresei este de fapt dat departe înainte ca publicului să îi fie spus oficial în vol.2: Biletul ei de avion spre Okinawa prezintă numele ei și referirea lui Bill la ea ca „Kiddo” în scena de deschidere a Vol.1, în timp ce este confundat cu un termen diminutiv, acesta este de fapt numele ei de familie.

Inglorious Basterds

Tarantino însuși a sugrumat-o de fapt pe Diane Kruger până la punctul de a-și pierde cunoștința (cu acordul său) pentru a obține scena corectă. Au filmat-odin prima; acelea nu erau mâinile lui Cristophe Waltz.

Django Unchained

În timpul filmării uneia dintre scenele cinei, Leonardo DiCaprio a trebuit să se oprească pentru că avea dificultăți în folosirea atâtor insulte rasiale (acest film deține recordul pentru utilizări ale unui anume cuvânt).

Samuel L. Jackson l-a luat pe DiCaprio într-o parte și i-a spus „Mother f****r, aceasta este doar o altă marți pentru noi”.

Conform celor mai recente știri IMDb, Tarantino lucrează la Django/Zorro, care este așteptat cu nerăbdare!

Acum, există obsedați de film care ar fi putut observa că am omis câteva dintre creditele de regie ale lui Tarantino.

Creditele pentru regie ale lui Quentin Tarantino

A regizat finalul sezonului cinci al CSI și a fost nominalizat la un Emmy; un sfert din filmul Four Rooms; scena mașinii dintre Clive Owen și Benicio Del Toro din filmul Sin City al lui Rodriguez.

De asemenea, a regizat Death Proof (alias Grindhouse cu Rodriguez), dar niciunul dintre acestea nu a fost suficient de interesante pentru a face varianta finală.

Acesta este Quentin Tarantino, un absolvent de liceu cu un fetiș pentru picioare și probabil unul dintre cei mai buni regizori pe care îi are America în acest moment.

Dacă nu ai văzut toate filmele despre care am vorbit aici, te îndemn să le vizionezi, deoarece vei putea să-i vezi toată originalitatea scenelor și obsesia pentru picioare, acum că știi despre ele.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

babyliss-romania.ro

Lasă un răspuns