25 de Lucruri Incredibile Despre Personajul Batman - contemporary-Establishment

25 de Lucruri Incredibile Despre Personajul Batman

Personal, Batman mi s-a părut întotdeauna cel mai realist super-erou, dacă putem folosi această expresie. La prima vedere, pare că este pur și simplu un om plictisit, cu prea mulți bani în conturi.

Indiferent dacă îl numești The Dark Knight sau The Caped Crusader, acest super-erou a captat inimile și atenția oamenilor de pe tot globul timp de generații întregi.

Hai să analizăm 25 de lucruri despre Batman, cel mai ciudat detectiv din lume.

1. Artistul Bob Kane și scriitorul Bill Finger sunt creatori personajului original.

2. Faima lui Btaman a venit din benzile desenate Batman, lansate în anul 1940, dar a apărut pentru prima oară în Detective Comics #27 in 1939.

3. Prima apariție TV binecunoscută a lui Batman, a fost în emisiunea TV din 1966 numită simplu, Batman. Aceasta a durat 120 de episoade până când s-a oprit în 1968. Prima apariție la televizor a fost de fapt în 1943.

4. Batman a fost printre noi și de-a lungul anilor, a avut o serie de interese amoroase, inclusiv Julie Madison, Catwoman, Vicki Vale și, desigur, Batwoman.

5. În ordinea apariției, actorii care l-au interpretat pe iubitul nostru personaj, Batman sunt Lewis G Wilson, Robert Lowrey Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale, Will Arnett, după părerea unora cel mai nasol (eu personal nu cred asta), Batman este Ben Affleck, iar ultimul care l-a jucat a fost Robert Pattinson.

6. În lista IGNs 2011; Top 100 de eroi de benzi desenate din toate timpurile, Batman a fost întrecut doar de co-starul Superman care a ajuns pe primul loc.

7. Rolul lui Batman în blockbuster-ul Batman din 1989 a fost de fapt oferit mai multor alte vedete înaintea lui Michael Keaton, inclusiv lui Pierce Brosnan – care nu a putut juca rolul din cauza părerii sale proaste despre eroul îmbrăcat în..”ciorapi“.

8. În Batman Forever, hit-ul din 1995, Michael Keaton ar fi trebuit să fie din nou în rolul principal, dar i s-a oferit lui Val Kilmer ocazia, atunci când Michael a cerut pur și simplu prea mulți bani.

9. JonDoe297 este de fapt alter ego-ul online folosit de însuși Bruce Wayne.

10. Orașul Gotham și-a câștigat numele pur și simplu in urma alegerii aleatorie a scriitorului dintr-o agendă telefonică, a unui bijutier numit Gotham Jewelers.

11. Frank Miller este, în general, creditat pentru restabilirea lui Batman la vechiul său sines, cu „The Dark Knight Returns”. Aceasta a fost o serie de patru numere publicată în 1986, în care un Batman înbătrânit renunță la a mai sta în casă, și alături de un nou Robin, iese pentru a curăța străzile unui Gotham distrus de crima organizată.

12. De-a lungul anilor, principalii rivali ai lui Batman au fost infamul Joker, Riddler, Penguin, Poison Ivy, Scarecrow și mai puțin cunoscuții Mr. Freeze and Clayface.

13. Numele real al super-eroului Bruce Wayne este de fapt o combinație între Robert the Bruce și Mad Anthony Wayne – un erou revoluționar scoțian și respectiv unul american.

14. Kevin Conroy, omul care a interpretat cel mai mult timp personajul Batman, a jucat în aproximativ 31 de versiuni diferite, inclusiv jocuri, seriale animate și seriale TV.

15. Infamul costum Catwoman din filmul din 1992, care inițial părea ca și cum ar fi fost pictat, era de fapt un costum sigilat. Actrița, Michelle Pfeiffer, a spus că a avut doar o mică fereastră de timp pentru a juca, înainte ca acesta să fie desigilat.

16. Reclamele pentru autobuze ce conțineau personajul Catwoman din Batman Returns au fost furate într-o asemenea amploare, încât au fost trimise echipe de pentru a se asigura că rămân în locațiile lor corecte.

17. Jason Todd, Tim Drake, Stephanie Brown și Damian Wayne l-au jucat pe Robin de-a lungul anilor.

18. Într-o serie de benzi desenate Batman, Bruce Wayne și Catwoman s-au logodit și au avut un copil, The Huntress sau Helena.

19. Annette Benning a fost înlocuită rapid cu Michelle Pfeiffer, după ce a fost aleasă inițial pentru rolul lui Catwoman. Era programată pentru rol dar a rămas însărcinată.

20. Bruce Wayne și partenerul său au fost acuzați că au o relație mai mult decât prietenească de către psihiatrul Dr. Frederic Wertham în anii 1950, care credea că cei doi erau implicați romantic.

21. Dick Grayson este numele adevărat al mâinii drepte a lui Batman, Robin. De fapt, acesta nu intrat în lumea benzilor desenate din Gotham până în numărul 38.

22. La Universitatea Canadiană din Victoria, te poți înscrie la un curs conceput pentru a explora viața lui Batman. Cursul se numește “The Science of Batman”.

23. Datorită tavanului foarte jos al Batmobilului, urechile costumului original al lui Batman nu au putut să se potrivească în interiorul vehiculului. Toate măștile au fost refăcute pentru a se asigura că nu au aceeași problemă, iar filmările au continuat.

24. Elementele de recuzită The Little Shop of Horrors u ajuns pe platourile de filmare pentru Batman. Instrumentele dentare folosite în versiunea din 1986 a musicalului, au fost de fapt folosite pentru fața lui Joker.

25. S-a emis o factură de 1.000.000 de dolari pentru a se asigura că pinguini adevărați pot fi folosiți la filmările Batman Returns. Banii au fost cheltuiți pentru răcire, mâncare, cazare și transport.

Așa că iată 25 de lucruri despre Batman cu care îți poți impresioana prietenul nerd in materie de Batman.

Chiar dacă îți place sau îț urăști pe Liliac, trebuie să recunoști că el este un super-erou și este cu siguranță cea mai plauzibilă opțiune (adică față de un păianjăn radioactiv sau un extraterestru de pe Krypton?)

Franciza sa nu pare să dispară prea curând, odată cu dezvoltarea ulterioară a The Justice League și a universului DC.
sunt sigur ca va apărea din ce în ce mai de în anii ce vor urma, iar eu voi privi cu atenție și…ne-îngrijorare acest aspect.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

lensa.ro

Lasă un răspuns