Orkid lansează No Dawn - un single acompaniat de o bere cu același nume, într-un turneu de decembrie în 11 orașe - Contemporary-Establishment

Orkid lansează No Dawn – un single acompaniat de o bere cu același nume, într-un turneu de decembrie în 11 orașe

Ultimul single de pe albumul In the Ligt We Are Safe, No Dawn vorbește despre o noapte care nu vrei să se mai termine. Pentru a sărbători lansarea piesei lor preferate de pe ultimul album, Orkid lansează și o bere cu același nume, fix pentru genul ăla de nopți, un NEIPA produs de Ironic Beer.

Piesa și berea vor fi lansate într-un turneu de 11 concerte în 11 orașe: Brașov (The Square) – 9.12, Cluj (Flying Circle) – 10.12, Timișoara – 11.12 (Casa Tineretului), Sibiu (Imperium Live) – 13.12,  Arad (Club Flex) – 14.12, Oradea (Moszkva Kávézó) – 15.12, Târgu Mureș (Incubator 13) – 16.12, București (Echoes Pub) – 17.12, Craiova (Biergarten) – 18.12, Chișinău (The Albion Territory) – 21.12, Iași (The Trumpets) – 22.12.

Despre Orkid

Orkid, trioul de shoegazeri nervoși din București, care își definesc stilul ca fiind post-traumatic blues Având influențe diverse, de la punk și garage la post-metal, de la indie și blues la math, prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat primul lor LP –  Standing Still in the Dark  – în octombrie 2016, urmat de single-ul Beasts Apart în decembrie 2017, apoi de EP-ul (soundtrack) Suruaika în aprilie 2018 și single-ul Daily Extinction (noiembrie 2018), prima colaborare cu Adrian Despot ca producător, la VdV Music Studio. EP-ul Deraiat este primul lor material în limba română și produsul care cimentează relația pe care trio–ul o are cu Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase și VdV Music Studio, Orkid găsindu-și mood-ul și sound-ul ideal în această formulă de studio.

Alături de cei doi, Orkid a lansat al 4-lea material discografic pe 26 martie 2022, LP-ul In the Light We Are Safe, un material ce va conține 12 piese în registre și stiluri foarte diferite, de la indie și shoegaze, la punk, post-metal și chiar black-gaze.

În cei aproape 7 ani de existență, Orkid au susținut peste 150 de concerte, au cântat în deschiderea unor formații care le-au marcat existența încă de mici: Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), The Underground Youth (Anglia), dar și a celor mai populare formații autohtone – Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, Emil etc. Au apărut într-un show televizat la TVR1 – Starea Nației, 2019 – și în zeci de emisiuni radio – Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.

Pentru că doi dintre orci vin din zona producțiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu este animator și artist graficOrkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design.

Orkid sunt:

  • Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce
  • Radu Pop: percuție, synthuri
  • Mihnea Dumitrescu: bass
  • Music by: Vlad Ilicevici, Radu Pop, Mihnea Dumitrescu, George Frătica
  • Produced by: Adrian Despot
  • Recording & Mixing: Adrian Despot, Sorin ‘Pupe’ Tănase
  • Production Assistant: Valentin Grososiu
  • Studio: VdV Music Studio
  • Mastering: Cristian Varga/ Mastervargas
  • Video by: Radu Pop/ Animation Worksheep

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

Lasă un răspuns