15 Lucruri Malefice Despre Trupa Pantera, Pe Care Ar Trebui Să Le Știi - Contemporary-Establishment

15 Lucruri Malefice Despre Trupa Pantera, Pe Care Ar Trebui Să Le Știi

În ultima perioadă de timp, în lumea muzicii metal este o mare nebunie în legătură cu reuniunea trupei Pantera, sau mă rog a membrilor ramași în viață și asta ma bucură enorm.

De asemenea mă bucur enorm că aceștia vor ajunge și în Romania la Metalhead Meeting 2023 pe 27 mai.

De asemenea membrii originali Phil Anselmo și Rex Brown, alături de chitaristul lui Ozzy Osbourne, Zakk Wylde și bateristul Anthrax au avut primul show live pe data de 2 decembrie la Hell & Heaven Metal Fest din Texcoco, Mexic. Din ce am vazut eu așa pe interneți, fu’ cool toată treaba.

Dar întrebarea mea este, câte lucruri știm despre acești pionieri ai muzicii metal? Ei bine m-am gândit să fac un articol pe această temă așa ca iată 15 lucruri malefice despre Pantera, pe care ar trebui să le știi.

1. La vârsta de 14 ani, Philip Anselmo a ars o parte din casa părinților săi în timpul unei farse care s-a terminat groaznic de prost. Vezi povestea spusa de însuși protagonistul acesteia.

2. Tatuajul C.F.H. de pe partea laterală a capului lui Philip Anselmo înseamnă, ai ghicit, „Cowboys From Hell”. Dimebag Darrell avea un tatuzaj similar pe umăr.

3. Trupa Pantera a început ca o afacere de familie. Tatăl fraților Abbott, le-a produs și înregistrat primele albume, apoi le-a lansat prin intermediul propriei case de discuri independente, Metal Magic.

4. Melodia de pe ‘Reinventing the Steel’, ‘Death Rattle,’ a fost folosită într-un episod din Spongebob Squarepants intitulat „Pre-Hibernation Week”.

5. “Metal Magic” a fost și titlul albumului de debut a celor de la Pantera din 1983 – o piesă din numele complet al trupei pe care îl avea la început, Pantera’s Metal Magic.

6. Anton Crowley, care era chitaristul trupei cult death metal, Necrophagia în 1999 pe albumul ‘Holocausto de la Morte’, era de fapt Philip Anselmo, care se ascundea în spatele unui pseudonim, din cauza unor motive legale.

7. Pantera și-a autofinanțat două videoclipuri în timpul erei glam, care îl avea ca vocalist pe Terrence Lee Glaze: „All Over Tonight” de pe „Projects în the Jungle” din 1984 și „Hot and Heavy”, de pe „I Am the Night”. S-ar putea să fii surprins de ceea ce vezi și auzi.

8. Piesa „13 Steps to Nowhere”, de pe albumul “Great southern trendkill”, îl are ca invitat la voce pe Seth Putnam, notoriul vocalist al trupei Anal Cunt din New England.

9. Înainte să se apuce de chitară bas, Rex Brown a cântat la pian și a fost un mare fan al compozitorului Scott Joplin. Chiar și după ce a îmbrățișat stilul rock (inspirat de ZZ Top, Def Leppard și alții), Rex a cântat la bas cu trupa sa de jazz din liceu și li s-a oferit chiar și o bursă la facultate pentru a studia stilul jazz.

10. După ce s-a despărțit de vocalistul Terrence Lee Glaze, Pantera a lucrat pentru scurt timp cu Rick Mythiasin de la trupa power metal Steel Prophet, până când în cele din urmă au luat legătura cu liderul de lungă durată Philip Anselmo.

11. În timp ce trupa înregistra „The Great Southern Trendkill” din 1996, la Dallas, Philip Anselmo a tras vocea la New Orleans, în studioul lui Trent Reznor de la Nine Inch Nails. Cu toate acestea, Anselmo a declarat că a fost cu trupa în timpul sesiunilor de scriere a albumului.

lensa.ro

12. Tot cam în această perioada, Pantera s-a certat pentru scurt timp cu publicația Kerrang!, după ce puternicul săptămânal heavy metal a tipărit un desen cam nasol cu toboșarul Vinnie Paul iar în subtitrarea acestuia era scris “You fat bastard!” = „Nenorocitul gras!”. Din fericire cei mai inteligenți au câștigat.

13. Albumul „Vulgar Display of Power” din 1992 a fost numit după o scenă memorabilă din clasicul horror din 1973, „The Exorcist”.

14. Se spune că tipul cu fața de pe „Vulgar Display of Power” a fost lovit de 31 de ori înainte de a fi realizată captura finală.

Coperta albumului a fost realizată de fotograful Brad Guice, cel ce a realizat și fotografia pentru albumul „Cowboys from Hell”. Trupa a spus casei de discuri, că vor “ceva mai dur, spre exemplu, un tip care își ia un pumn în figură”. Prima versiune a coperții era un boxeor cu o manușă de box, dar trupei nu i-a placut, așa că lebel-ul a produs o a doua versiune.

Potrivit lui Vinnie Paul, bărbatul de pe copertă a fost plătiti cu 10 dolari pe pumn și a fost lovit de 31 de ori pentru a obține fotografia corectă. Cu toate acestea Brad Guice a declarat că bărbatul, care se numea Sean Cross, nu a fost niciodată lovit.

15. În 1991, Pantera a cântat pentru un public de 1,6 milioane de spactatori la Moscova în Rusia.

Până în septembrie 1991, Pantera era sufucient de cunoscută ca trupă. Aceștia au cântat în deschiderea celor de la AC/DC, Metallica, Mötley Crüe și Queensrÿche la festivalul Monsters of Rock din Moscova, Rusia. La începutul aceluiaș an, Pantera cânta în fața unor mulțimi care depășeau 2000 de oameni.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

perfect-tour.ro

Un gând despre “15 Lucruri Malefice Despre Trupa Pantera, Pe Care Ar Trebui Să Le Știi

Lasă un răspuns