Top 10 cele mai accesibile și calitative chitare electroacustice - Contemporary-Establishment

Top 10 cele mai accesibile și calitative chitare electroacustice

Dacă ești în căutarea unei chitare acustice, pentru utilizări multiple, poți alege mai bine ceva din categoria chitare electroacustice.

Este o alegere mult mai inteligentă și merită investiția suplimantară. Aceasta poate fi utilizată în mod acustic (la rece) desigur, să înregistrezi cu ușurință, fără un microfon scump și cel mai important, poți cânta mult mai ușor pe scenă, fără să îți faci griji în legătură cu feedback-ul microfoanelor.

Aproape toate chitarele electroacustice moderne, vor veni cu un preamplificator, o doza, iar sunetul ește usor de reglat cu ajutorul potențiomentrelor aflate pe preamplificator. Și pentru că o poți “băga în priză”, te poți conecta și printr-o serie de pedale și efecte de chitară. Atâta timp cât poți ține în frâu feedback-ul chitarei acustice, “the sky is the limit” atunci când vine vorba de tonul instrumentului tău.

Unul dintre cele mai comune motive pentru care unii oameni preferă o chitară acustică în locul unei chitare electroacustice, este că vor să își “găurească chitara“…Ei bine crearea unor orificii pentru a instala preamplificatorul și restul pieselor, cu siguranță modifică soundul natural al chitarei acustice. Din fericire chitarele electroacustice moderne, sunt proiectate cu această considerație și nu există probleme în acest sens.

Acestea fiind spuse, hai sa mergem în topul celor mai accesibile și calitative chitare electroacustice.

Fender Squier SA-105CE Black

Fața chitarei electroacustice Fender Squier SA-105CE Black este confecționată din lemn de molid laminat (spruce), spatele și lateralele din nato laminat, iar preamplificatorul și doza piezo sunt Fishman Isys-T. Este ideala pentru începători și nu numai.

Poate fi șăsită în jurul prețului de 600 de lei.

Specificații:

Tip:dreadnought
Material Față / Corp:față Molid / corp Nato
Grif:Nato
Orientare:Mâna dreaptă/Sângă

Dimavery OV-500 Blue

Chitara electroacustică Dimavery OV-500 Blue dispune de spate bombat confecționat din plastic ABS solid și rezistent, față din molid, grif din lemn de Nato, fretboard din lemn de nuc echipat cu 22 taste.

Bridge-ul este confecționat din lemn de arțar. Cheițele de acordaj sunt die-cast. Această chitara electroacustică este echipată cu sistem electronic de preamlificare cu doză piezo, EQ pe 3 benzi și acordor.

Tip:round-back
Material Față / Corp:față Molid / corp Fibră de sticlă
Grif:Nato
Orientare:Mâna dreaptă/Stânga

Brunswick BD200 Dreadnought CE

Chitara electroacustică Brunswick BD200 Dreadnought CE are un raport calitate-preț excepțional.

Formă corpului este Dreadnought cu cutaway cu față din lemn de molid, spatele și lateralele din Sapele. Bridge-ul și tastiera sunt din lemn compozit. Cheițele de acordaj sunt turnat.

La capitolul electronică această chitară este echipată cu preamplificator, acordor și EQ.

Scala este de 646 mm / 25.4”, lățime prăgușului este de 42 mm. Dimensiunile corpului:

  • lungime 506 mm
  • lățime: 295 – 403 mm
  • adâncime: 107 – 119 mm
Tip:electro-acustica
Material Față / Corp:față Molid / corp Sapele
Orientare:Mâna dreaptă/Stângă

Hora Reghin Standard Western 12C EQ 12205

Hora Standard Western 12S este o chitară electroacustică Western cu 12 corzi, mărimea 4/4 cu scala: 650 mm. Fața este construită din molid iar spate şi laterale din tei laminat. Corpul este simetric, neck-ul este din paltin, fretboard-uleste neagru din lemn de esenţă tare.

Această chittară este echipată cu preamplificator ARTEC AGE7 cu EQ.

Orientare:Mâna dreaptă
Tip:dreadnought
Material Față / Corp:față Molid / corp Tei
Grif:Paltin

Fender FA-135CE Concert WN Sunburst

Fender FA-135CE Concert WN Sunburst este o chitară electroacustică mărime 4/4 cu corp de tip dreadnought cu cutaway, oferă un sunet echilibrat în frecvențe, comoditate în interpretare și posibilitate de a o conecta la un sistem de amplificare datorită electronicii incorporate, ideală pentru toate genurile muzicale.

Material feței este lemn de molid, cel pentru corp Basswood, Bridge-ul este din lemn de nuc, material pentru neck este lemnul de Nuc cu finish lucios. Materialul fretboardului este nuc și dispune de 20 de taste.

Tip:electro-acustica
Material Față / Corp:față Molid / corp Tei
Orientare:Mâna dreaptă/Stângă

Fender FA-125CE Sunburst

Fender FA-125CE este o chitară electroacustică mărime 4/4 cu corp de tip dreadnought cu cutaway, oferă un sunet echilibrat în frecvențe, comoditate în interpretare și posibilitate de a o conecta la un sistem de amplificare datorită electronicii incorporate, ideală pentru toate genurile muzicale.

Materialul din care este confecționată fața este lemn de molid laminat, corpul este din Basswood laminat cu finish Sunburst lucios. Bridge-ul este din lemn laminat, material grifului este Natoc cu finisaj lucios. Materialul fretboardului este lemn laminat și dispune de un numar de 20 de taste.

Tip:dreadnought
Grif:Nato
Orientare:Mâna dreaptă
Material Față / Corp:față Molid / corp Tei

Yamaha APX T2 OVS

Yamaha APX T2 OVS este o chitară electroacustică mărimea 3/4 cu cutaway, traveler guitar. Pastrează toate caracteristicile seriei APX500II, fiind editia 3/4 a acesteia. Fața este confecționată din lemn de molid (Spruce), laterale și spate din lemn de meranti, griful este din lemn de Nato sau Mahon. Bridge este făcut din lemn de Palisandru (rosewood), fretboard-ul din lemn de Palisandru (rosewood). Adâncimea corpului este de 65-75mm.

Cheițele de acordaj sunt capsulate, Scala chitarei este de 580 mm și este echipată cu preamplificator System 68 (Contact Pickup) cu control pe volum, înalte / medii / joase și tuner incorporat.

Tip:electro-acustica
Material Față / Corp:față Molid / corp Meranti
Grif:Nato / Mahon
Orientare:Mâna dreaptă

Fender CC-60SCE Natural

Fender CC-60 SCE face parte din seria de chitare electroacustice cu corp de tip concert cu cutaway, un corp de dimensiuni mai mici, care permite o interpretare confortabilă și de către persoane cu o statură mai mică. Are corpul cu față din molid solid, tastieră cu muchii rotunjite și grif ‘Easy-to-Play’, laterale și spate din lemn de mahon și electronică Fishman®.

Forma corpului este concert cu cutaway cu față din lemn de molid solid, laterale și spate sunt din lemn de mahon. Finisajul corpului este lucios, bracing-ul Quartersawn Scalloped “X”. Griful este din lemn de mahon, cu profil Fender® ‘Easy-to-Play’ rolled fretboard edges cu finish lucios, fretboard-ul este confecționat din lemn de nuc și este echipat cu 20 de taste, Vintage Style.

Grif:Mahon
Orientare:Mâna dreaptă
Tip:electro-acustica
Material Față / Corp:față Molid / corp Mahon

Yamaha FX 310A II Nat

Yamaha FX 310A II Nat este o chitară electroacustică dreadnought, cu fața fabricată din lemn de molid, laterale și spate din lemn de meranti, grif din lemn de nato, tastiera din lemn de palisandru (rosewood), prăguș cu lățime de 43 mm, scala 634 mm, sistem cu doză piezo și preamplificator System68F ce oferă control pe volum, ton, EQ, tuner cromatic (acordor) și oferă și indicator baterie. Finisaj natural.

Tip:dreadnought
Material Față / Corp:față Molid / corp Meranti
Grif:Nato
Orientare:Mâna dreaptă

Fender Redondo Player Belmont Blue

Redondo Player Belmont Blue face parte din categoria chitare electroacustice, din seria California, material top: Molid Solid Sitka, lateralele, spatele și gâtul din Mahon, tastiera din Alun, Rază: 400 mm, cuprinde 20 de fret-uri.

Scala acestei chitare este de 650 mm, calus Graph Tech NuBone cu latime de 43 mm, bridge-ul este “Modern Viking”, dispune de cheițe de acordaj Nichelate și doze Fishman.

Tip:dreadnought
Material Față / Corp:față Molid / corp Mahon
Grif:Alun
Orientare:Mâna dreaptă

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

carturesti.ro

Lasă un răspuns