10 Lucruri Nepbișnuite despre Iron Man, Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știai - Contemporary-Establishment

10 Lucruri Neobișnuite Despre Iron Man, Pe Care Cel Mai Probabil Nu Le Știai

Despre Iron Man știm că este un om de afaceri bogat, care investește timp și bani șn crearea costumelor sale. Umorul său plin de spirit și personalitatea încrezătoare, au creat fani absolut fanatici.

Iron Man este diferit de majoritatea celorlalți supereroi, deoarece își folosește skill-urile științifice, pentru a crea un costum ce îi oferă abilități superumane.

Iată zece lucruri neobișnuite despre Iron Man, pe care ar trebui să le știi.

1. Iron Man a apărut prima dată în benzile desenate Marvel, „Tales of Suspense” în 1963

Prima apariție a lui Iron Man în Universul Marvel a fost în numarul 39 din “Tales of Suspense.” Despre Iron Man știe că fost și membru fondator Avengers. Abia în anul 1968, personajul a debutat în prima sa revistă de benzi desenate, de sine stătătoare, care a fost practic un pariu pentru Marvel.

Cei de la Marvel nu erau siguri de popularitatea unui milionar, care devine super-erou, iar Iron Man era o nouă rasă de supereroi.

2. Desenele originale pentru costumul personajului conțineau….ROLE!

Desenele originale pentru Iron Man sunt asemănptoare cu personajul pe care îl cunoaștem, dar unele completări neobișnuite, nu au reușit să iasă la suprafață. Unul dintre acestea este că, în anul 1974, un nas a fost desenat pe masca eroului, în urma unei conversații între ilustrator și Stan Lee.

După ce a fost privit o vreme, s-a decis ca nasul nu arăta tohmai bine pe mască, așa că masca lui Iron Man a fost reproiectată “fără nas.”

3. Tony Stark a creat peste 50 de versiuni diferite ale armurii sale

Tony Stark a creat peste 50 de costume diferite, toate în diferite culori, fiecare cu calități specifice pentru a se potrivi fiecarei situații. Primul său costum a fost gri și a fost construit pentru a-l ajuta să scape de răpitorii săi.

După evadarea sa, Stark a dezvoltat constume de diferite culori; unul argintiu și apoi unul albastru cu mai multe caracteristici. Costumele lui Iron Man au ănceput cu caracteristici, ce i-au oferit capacitatea de a ridica greutăți de până la 100 de tone (90,718 kg).

Stark și-a creat costumele negre, ce i-au permis să intre modul stealth; cu toate acestea, cel mai faimos cosrtum este cel cu rosu și auriu.

Pe lângă această gamă, Tony Stark a experimentat modelul de costum cu numarul 53, proiectându-l astfel încât să se poată transforma într-o mașinărie zburătoare.De asemenea a creat costume spațiale si costume subacvatice, permițându-i să funcționeze în spațiu și sub apă.

4. Tony Stark deține Area 51

Area 51 din SUA este conoscută ca proprietate detinuță de guvern și este suspectă de a fi teritoriul unor activități extraterestre extreme.

Dar știi că Iron Man deține de fapt Area 51 în Universul Marvel? Iron Man a achiziționat Area 51 de la stat și a folosit-o ca ascunzătoare pentru “reality gem”.

5. Au existat două versiuni feminine ale lui supereroului din oțel

Prima versiunea feminină a lui Iron Man, a apărut într-un univers alternativ cunoscut sub numele de Earth-3490, iar numele ei este Natasha Stark sau Iron Woman.

La fel ca Iron Man, Iron Woman se bazează pe costumul ei, ce îi oferă puteri de supererou și are o relație focoasă cu Captain America.

Relația a devenit atât de aprinsă, încât s-a implicat intr-o relație amoroasă cu Captain America.

Al doilea personaj feminin Iron Man a fost Ironheart, cunoscut sub numele de Riri Williams, care și-a făcut prima apariție în nual 2016. După ce a fost creat de artistul Mike Deodato și scriitorul Brian Michael Bendis în 2015, Ironheart a făcut o apariție cameo în mai 2016 în Invincible Iron Man Vol. 2 #7.

Ironheart este o tânără de 15 ani ce studiază la MIT. Ea folosește materiale furate din campus, pentru a recrea un costum similar cu cel al lui Iron Man.

Ea pornește într-o misiune de a opri o pereche de criminali să evadeze din închisoare și odată ce Tony Stark află asta, acesta o susține.

6. Iron Man are patru dușmani principali

Despre Iron Man se mai știe că are mulți dusmani (mai ceva decât maneliștii) și s-a luptat cu mulți răufăcători; cu toate acestea, există patru, care sunt cei mai mari dușmani ai săi.

Aceștia sunt Mandarin, Crimson Dynamo, Iron Monger și Justin Hammer.

Inamicul suprem al lui Iron Man este Mandarin, un specialist în arte marțiale cu mari superputeri.

Crimson Dynamo, este un duo de agenți secreti din Rusia. Atât Crimson Dynamo, cât și Iron Monger folosesc costume similare, dar cele ale inamicilor, nu sunt la fel de bune ca ale lui Iron Man.

Justin Hammer este un om de afaceri care își propune să distrugă și să doboare Stark Industries. El folosește varii acoliți împotriva lui Iron Man.

Pe lângă acești primi patru, Iron Man are și alți inamici, cum ar fi Doctor Doom, Firepower, Whirlwind și Titanium Man.

7. În 2007, Iron Man a devenit directorul SHIELD

Ca rezultat al Războiului Civil, Iron Man a fost numit director al SHIELD. Drept urmare, a devenit al șaptelea director executiv cunoscut. Agentul Maria Hill era director în timpul Războiului Civil, dar ea l-a numit pe Stark să conducă echipa în război.

Drept urmare, în 2007, Hill a întrebat dacă Stark va deveni director, deoarece a recunoscut că Stark era mai calificat decât ea. Stark a rămas director al SHIELD până în 2008, când Norman Osborn a preluat conducerea.

8. Iron Man are o afecțiune care îi pune viața în pericol

Când Stark a fost răpit, a suferit răni la inimă, ce îi pun viața în pericol. a avut o bucată de șrapnel adânc infiptă în pept, trecând milimetric pe lângă inimă.

Rana fatală a fost ratată; cu toate acestea, a trebuit să poarte o placă magnetică pentru piept, pentru a opri bucata de schijă să îi ajungă la inimă. Acest dispozitiv trebuie încărcat zilnic; altfel, Iron Man ar putea muri.

Deși are un sistem nervos superior care îi îmbunătățește capacitatea de a se vindeca, dacă șrapnelul s-ar muta, personajul nostru ar muri.

9. Iron Man este al patrulea cel mai bogat personaj fictiv

Personajul lui Iron Man s-a bazat pe milionarul din viața reală Howard Hughes. Această asociere a permis echipei să formeze o asemănare adevărată în caracteristici cu un milionar.

În 2013, Forbes a publicat lista celor mai bogate personaje fictive din lume.

Iron Man, sau în forma sa umană Tony Stark, directorul Stark Industries, a ajuns pe locul patru pe listă, cu o valoare estimată la 12,4 miliarde de dolari.

Numărul unu pe listă a fost Scrooge Duck de la Disney.

10. Există și o versiune malefică a lui Iron Man

Fiecare super-erou are versiunea lui diabolică, iar pentru Iron Man, versiunea lui ticăloasă se numește Superior Iron Man.

Deși Superior Iron Man are același costum, este diferit la culoare; este alb și albastru.

El este un miliardar din industria farmaceutiă, ce comercializează un medicament denumit „Extremis”. Dar când încetează să-l furnizeze lumii gratuit și începe să ceară bani pentru el, acesta devine mai bogat decât oricând.

Din păcate, oamenii vor face orice pentru a obține bani, pentru a-l cumpăra, creând astfel o societate distructivă.

Costumul de culoare mai rece și personalitatea diabolică, definesc această versiune ticăloasă a lui Iron Man; față de originalul care protejează lumea.

Despre Iron Man se știe că a fost inspirat de un milionar din viața reală și a rămas fidel acestei persoane în tot Universul Marvel.

Este un super-erou cu capacitatea de a crea armuri avansate din punct de vedere tehnologic, care îi oferă putere pentru a-și învinge inamicii.

Iron Man a fost primul de acest gen, un super-erou milionar, iar oamenii s-au îndrăgostit de personaj, făcându-l unul dintre cei mai populari supereroi ai secolului 21.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

Lasă un răspuns