Constanța: Caravana Cinematografică LifeCall - Contemporary-Establishment

Constanța: Caravana Cinematografică LifeCall

  • Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, Constanța
    Bulevardul Ferdinand, nr. 56
  • marți, 22 noiembrie, ora 19:00
  • Bilete/Donație

Invită-ți familia și prietenii la un eveniment extraordinar– în prezența regizoarei Ligia Ciornei, a actorilor din film și a altor invitați surpriză.

*Copiii au acces incepand cu 13 ani si nu beneficiaza de gratuitate.

Caravana va expune filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei – ”Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”, iar după vizionare vom invita publicul la un dialog deschis pe marginea temelor expuse în film – familie, comunism, violență, avort, pubertate, dragoste, adolescență și libertate – subiecte care sunt mai necesare de dezbătut ca niciodată.

Începând cu 5 octombrie și pâna în 14 decembrie – acest proiect se va desfășura în 24 de orașe din România (Brașov, Tîrgu Mures, Sibiu, București, Rădăuți, Suceava, Vaslui, Iași, Bacău, Piatra Neamț, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Satu Mare, Ploiești, Pitești, Buzău, Tulcea, Galați, Constanța, Târgu Jiu, Craiova, Târgoviște), la care vă invităm să participați împreună cu cei dragi.
De ce să participi?
Vii să vizionezi un film premiat în Statele Unite ale Americii – filmul de debut al regizoarei Ligia Ciornei – ”Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986”. Filmul se bazează pe o întâmplare reală și descrie lupta unei mame de a păstra cea de-a treia sarcină sub presiunea exercitată de familie, explozia de la Cernobîl și a decretului cu numărul 770 dat de Nicolae Ceaușescu împotriva avortului.

După film, te invităm la un dialog deschis pe marginea temelor expuse în film. La acest dialog vor fi prezenți reprezentanții Life Call, regizoarea Ligia Ciornei și o parte din actorii filmului, dar și invitați speciali, precum psihologi, istorici, medici, profesori și preoți. Astfel, îți clarifici ce este o criză de sarcină și cum poți, la modul real, să sprijini pe cineva.

Citește și – Căști De Studio Și Monitorizare Accesibile și Calitative

Faci o fapta bună și susții Viața! Valoarea biletului este o donație pentru a susține proiectele LifeCall și, implicit, fiecare femeie însărcinată aflată în criză de sarcină și pruncul ei, pe care asociația LifeCall îi are și îi va avea în grijă. Dacă inima ta bate este pentru că o mamă a ales să te nască. Și TU poți sprijini mamele să-și aducă în siguranță pe lume copilașii, ca inimile lor să continue să bată și ei să își împlinească menirea pentru care sunt trimiși pe pământ.
Caravana Cinematografică LifeCall este un prilej de networking, de conectare și de dialog, un moment de descoperire a unor oameni care susțin Viața și o ocazie de a te alătura comunității LifeCall.
Vino și TU în comunitatea LifeCall!
Dă un sens vieții tale! Susține viața!

Dată: 05 octombrie -14 decembrie 2022

Locații: Brașov, Sibiu, Tîrgu Mures, București, Rădăuti, Suceava, Vaslui, Iasi, Bacau, Piatra Neamț, Timișioara, Arad, Oradea, Cluj Napoca, Satu Mare, Ploiești, Pitești, Buzău, Tulcea, Galați, Constanța, Târgu Jiu, Craiova, Târgoviște

Program:


Primirea spectatorilor în sală de film
Scurt cuvant de început (5 min)
Vizionarea filmului Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986 (1h 30 min)
Dialog deschis cu protagoniștii filmului, LifeCall și invitații (1h)

Isabela Neamtu, protagonista filmului a declarat: ‚,Sper că filmul va ridica multe întrebări și va stârni multe controverse. În primul rand, în legatură cu istoria noastră recentă și impactul ei asupra unor mentalități care își prelungesc efectele pâna în prezent. Apoi, o tema importantă este evenimentul de la Cernobîl și implicațiile lui în viața noastră de azi. Și mai ales, asupra unui subiect prea putin dezbătut la noi – dreptul la viață și dreptul unei femei de a alege viața.’’
În film joacă şi Gavril Pătru, Victoria Cociaş, Valer Dellakeza, Anastasia Simion, Radu Badea şi Oana Pușcatu. Ei au fost susținuți la cadru de restul echipei filmului, formată în mare parte de debutanți în toate departamentele.
Filmul, pe lângă nominalizările la 3 Festivaluri de renume din SUA, a câștigat deja 2 premii la alte 2 festivaluri de Film din Statele Unite ale Americii: Cel mai bun film internațional de debut – la „Middlebury New Filmmakers Festival”, 2022 și Cea mai bună actriță în rol principal – Isabela Neamțu – la „Anatolia International Film Festival”, 2022.

Despre LifeCall

LifeCall este o organizație non-profit cu misiunea de a derula programe educaționale de prevenție a crizei de sarcină atât către tineri cât și către adulți și de a oferi consiliere de înaltă calitate și ajutor susținut și concret femeilor însărcinate care se găsesc în criză de sarcină pentru o alegere liberă a vieții pentru pruncul lor.
LifeCall desfășoară pentru tineri și activități educaționale care invită la informare și dialog pentru ca ei să nu se regăsească niciodată într-o situație de criză de sarcină, sau dacă cunosc pe cineva care poate ajunge în aceasta situatie să știe cum să intervină cu un sprijin concret.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

manukashop.ro

Lasă un răspuns