Hellraiser (2022) - Review de Film - Contemporary-Establishment

Hellraiser (2022) – Review de Film

Riley (Odessa A’Zion) este convinsă de iubitul ei Trevor (Drew Starkey) să jefuiască un depozit abandonat. Cu o usurință suspectă, ei pătrund într-un container, care la rândul lui conține un seif, care conține o cutie, care conține un puzzle, care atunci când este rezolvat, invocă demoni cunoscuți sub numele de Cenobites.

O modă curentă în industria filmului, este de lua o franciză, ce produs sequel-uri timp de zeci de ani și a le oferi modificări care:

  • A. Folosesc titlul original, ca și cum acesta ar fi un remake mai degrabă, decât a optușpea parte
  • B. Aduce niște mai mult sau mai puțin talente, în materie de writing-directing-acting

Această nouă interpretare a filmului Hellraiser din 1987 al lui Clive Barker, este regizat de David Bruckner, proaspăt ieșit din The Night House, iar scenariul este scris de Ben Collins și Luke Piotrowski (Siren, Super Dark Times) dintr-o poveste concepută cu David S. Goyer (Batman Begins, The Sandman).

Filmul Hellraiser rulează pe o perioad impunătoare, de două ore, având o distributie mică și o poveste înghesuită, care nu se deosebește de celelalte opt sau ceva de genul, filme Hellraiser puțin observate.

Care este povestea din spartele Hellraise 2022?

Bogătașul Voight (Goran Visnjic), obține cutia de puzzle familiară (căreia i se aduc câteva trucuri noi), înainte ca alte personaje să fie prinse în bârlogul lui, care este de asemenea, construit ca o cutie de puzzle uriașă (ar fi nevoie de doar câteva modificări, și a reînoiști și scenariul francizei Escape Room). Inevitabil, se întamplă lucruri oribile.

Este o problemă că personajul nostru principal – interpretat de Odessa A’Zion, o prezență interesantă de altfel – este folosit pe post de pion și devine puțin mai captivantă, atunci când face niște alegeri dificile.

O lovitură a castingului, o reprezintă Jamie Clayton în rolul lui ‘the Priest’, o reînoire a personajului poreclit Pinhead (acum cu capul plin bolduri și nu de cuie cum eram noi obișnuiți).

Noile modele elaborate de Cenobite, datorează mult bioclockwork-urilor lui Guillermo del Toro și costumelor S&M lui Barker.

Încă o dată emisarii Iadului, stau în cerc și sunt malefici…mai mult din punct de vedere filozofic, că de făcut, nu fac prea mare lucru.

Hellraiser 2022, nu este un write-off, ci mai degrabă un omagiu semirespectuos în maniera Candyman (2021).
Poate puțină lipsa de respect, ar fi fost mai ok pentru spiritul personajului Clive Barker/Pinhead, care în acest film este complet dezactivat.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

maranc.ro

Lasă un răspuns