Pionierul Muzicii Rock'n Roll Jerry Lee Lewis A Murit La Vârsta de 87 De Ani - Contemporary-Establishment

Pionierul Muzicii Rock’n Roll Jerry Lee Lewis A Murit La Vârsta de 87 De Ani

Unul dintre pionierii epocii rock rock’n roll, Jerry Lee Lewis, a murit la vârsta de 87 de ani.

Născut pe 29 septembrie 1935, în Ferriday, Louisiana, Lewis s-a ridicat pe înalte culmi muzicale, cântând la pian foarte bine, câștigându-și porecla „The Killer”. De-a lungul carierei sale legendare, a înregistrat o serie de hituri, inclusiv „Great Balls of Fire”, „Whole Lotta Shakin’ Going On”, „Breathless” și „High School Confidential”.

Lewis a intrat în scena muzicală, în anul 1956, stabilindu-se în studiourile Sun din Memphis.

Primul său single, „Crazy Arms”, nu a reușit să ajungă în topuri, dar în anul următor, a lansat „Whole Lotta Shakin’ Going On”, care a ajuns pe locul 3, deși a ajuns în frunte, atât în topurile country, cât și în cele R&B.

De-a lungul carierei, a lansat 40 de albume de studio, cel mai recent fiind Rock & Roll Time din 2014. A înregistrat de asemenea, opt albume live, multiple albume în colaborare cu alți artiști, compilații și coloane sonore.

în timp ce se afla în Sun Studios, Jerry Lee Lewis a făcut parte din ceea ce a fost supranumit „Million Dollar Quartet”, împreună cu Johnny Cash, Carl Perkins și Elvis Presley.

Cariera controversată a lui Lewis

Cariera lui Lewis nu a fost lipsită de controverse, când s-a descoperit că a treia soție, Myra Gale Brown, era verișoara lui și avea 13 ani. Vestea a dus la anularea turneului ce fusese planificat la acea perioadă de timp. Într-un final, muzicianul a reușit să revină pe scenă și pe piață cu albumele sale.

În 1986, Jerry Lee Lewis a fost unul dintre primii incluș în Rock and Roll Hall of Fame. Acesta, trei ani mai târziu, povestea vieții sale a fost pusă pe ecrane, în filmul Great Balls of Fire, cu Dennis Quaid în rolul principal. Viața lui Lewis, din nou, a devenit subiectul unui film, în 2022, în documentarul Jerry Lee Lewis: Trouble in Mind regizat de Ethan Coen.

Într-o lansare tribut prin publicistul său, s-a dezvăluit că Lewis a suferit de diverse boli și vătămari corporale, în ultima parte a vieții sale.

Este pregătit să plece”, a spus soția sa Judith, chiar înainte de moartea sa.

Când a fost întrebat în ultimii ani, ce speră ca vor spune oamenii despre el, Jerry Lee Lewis a declarat: “Aș vrea să spună, că Lewis a cântat la pian și a cântat rock ‘n’ roll.”

Muzicianului i-au rămas, soția Judith,, copii săi Jerry Lee Lewis III, Ronnie Lewis, Pheobe Lewis și Lori Lancaster, sora Linda Gail Lewis, vărul Jimmy Swaggart și mulți strănepoți.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

carturesti.ro

Lasă un răspuns