Vocalista de jazz, SORINA ROTARU și-a lansat primul disc, “Open Your Wings” - Contemporary-Establishment

Vocalista de jazz, SORINA ROTARU și-a lansat primul disc, “Open Your Wings”

Joi, 30 Iunie, ora 20:00, la Teatrul Elisabeta din București, a avut loc concertul de lansare a albumului de debut “Open Your Wings”, al cântăreței de jazz Sorina Rotaru.

Evenimentul a fost o întâlnire muzicală de zile mari, cu reprezentanți marcanți ai jazzului, aparținând tinerei generații de muzicieni din România și din Olanda: pianistul Alexandru Olteanu, toboșarul Iulian Nicolau, contrabasistul Andrea Caruso.

Li s-au alăturat, cu momente de grație artistică, invitații de top: trompetistul Sebastian Burneci și saxofonistul Cătălin Milea.

Surprizele artistice au apărut din debutul concertului. Pe pe scenă a urcat, alături de muzicieni, Lavinia Falcan, artist plastic cu recunoaștere internațională, care a pictat spontan, live, un tablou inspirat de succesiunea muzicală, dezvăluit la final.

Artele s-au reunit firesc pe scenă, a venit și rândul momentelor coregrafice inedite. Sorina Rotaru i-a invitat pe membrii trupei de dans Jazz Roots Bucharest care au adus un plus de magnetism cu dezinvoltura și unicitatea mișcărilor excelent armonizate cu muzica de inspirație swing era.

Concertul a fost urmat de un cocktail, în timpul căruia Sorina Rotaru a dat autografe la fața locului posesorilor proaspăt-lansatului CD.

Albumul cuprinde o selecție de 9 piese, standarde din istoria jazzului, scrise de compozitori precum Cole Porter, George Gershwin, Jimmy McHugh și alții, rearanjate de muzicienii pe care i-am regăsit pe scenă: Alexandru Olteanu, Andrea Caruso, Iulian Nicolau și Sorina Rotaru.

CD-ul este produs împreună cu Casa de discuri A&A Records și va fi disponibil la urmatoarele concerte ale artiștilor și în curând în librăriile Cărturești.

Evenimentul a beneficiat de aportul SmartDrinks.Ro, Fotosfera, Amaze, 2music.ro, Restaurant Calise, Maria Marinciu Makeup, Ersa Atelier, Bon Bijou,  Ivaz Couture, Cutover Studio.

“A alege să devii slujitor în curtea reginei artelor – muzica – înseamnă să te încarci cu o mulțime de responsabilități, pe care Sorina Rotaru și le-a însușit integral, dovada fiind acest prim album al ei, care mă face să exclam din tot sufletul:”EXCELSIOR ! ”  “

Compozitor Liviu Gabriel Prossi

“Sorina Rotaru face parte din noua generație a vocilor jazz din România. Este la început de drum și are șansa de a se înscrie pe axa legendară a jazzului autohton generată de Aura Urziceanu, continuată de Anca Parghel și cu un prezent  vivace azi,  al Luizei Zan sau al Nadiei Trohin. Sorina Rotaru face primul pas în jazzul ”adevărat” cu un debut discografic, ”Open your wings”, de tip ”uvertură” la o promițătoare  carieră artistică. Trebuie susținută, de ce nu ghidată, și mai ales observată cu răbdarea necesară de care are nevoie o tânără artistă pentru a-și atinge obiectivele.

Sorina este ”jazz” și poate fi și ”jazzy”.  Fiți doar alături de ea cu gânduri bune !”

Marica Rădoi Cristian, jurnalist muzical.

bilete bilete evenimente bio biografie biography concert concerte concert live eveniment evenimente Evenimente și Bilete events film Filme filme noi foto heavy metal metal metal music metal news movie movies movies news movie trailers music musicians music news muzica rock Muzică news recenzie recenzie film rock rock'n roll rock music rock news stiri stiri film stiri filme stiri metal stiri muzica stiri rock stiri rock internationale stiri rock romanesc top filme

Lasă un răspuns