Program TIFF - 17-26 Iunie 2022 - Contemporary-Establishment

Program TIFF – 17-26 Iunie 2022

Festivalul internațional de film Transilvania (TIFF) este primul festival internațional de film de lungmetraj din România, care se desfășoară anual la Cluj-Napoca. Fondat în 2002 de către Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, TIFF a crescut de la an la an devenind cel mai important eveniment cinematografic din România. În februarie 2011, TIFF a fost acreditat de Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film (FIAPF). În acest fel, TIFF a ajuns într-o companie selectă, alcătuită din 50 de alte festivaluri competitive din toată lume.

Comandă Detroit: Become Human Steam Key GLOBAL – 11,44 EUR

Ediția din 2004 a realizat o premieră prin introducerea proiecțiilor în aer liber, în curtea Universității Babeș-Bolyai. Altă premieră a avut loc în 2007, când festivalul s-a desfășurat în două orașe: Cluj-Napoca și Sibiu, pentru a onora anul în care Sibiul a fost Capitală Europeană a Culturii.

Ctește și – Scene memorabile din filme, care au fost de fapt improvizate

TIFF se bazează pe lungmetraje sau scurtmetraje necomerciale produse în special în țările europene. Marele premiu al festivalului, Trofeul Transilvania, opera artistului Teo Mureșan, este o statuetă ce reprezintă un turn tăiat.

Ediția din 2020 a avut o structură specială, adaptată situației create de pandemia Covid-19 care a făcut ca cinematografele să fie înschise pentru public. Festivalul TIFF a avut proiecții exclusiv în aer liber, în peste 10 locații din Cluj-Napoca și din împrejurimi.

bilete bilete evenimente bio biografie biography concert concerte concert live eveniment evenimente Evenimente și Bilete events film Filme filme noi foto heavy metal metal metal music metal news movie movies movies news movie trailers music musicians music news muzica rock Muzică news recenzie recenzie film rock rock'n roll rock music rock news stiri stiri film stiri filme stiri metal stiri muzica stiri rock stiri rock internationale stiri rock romanesc top filme

lensa.ro

Lasă un răspuns