Scriitori celebri, care au dispărut în mod misterios - Contemporary-Establishment

Scriitori celebri dispăruți fără urmă în mod misterios

Aceasta listă explorează câțiva scriitori celebri dispăruți, în mod misterios, lăsându-și cititorii și publicul general să se întrebe, ce s-a întamplat de fapt.

Există tot timpul oameni raportați dispăruți, lăsând autoritățile și celor dragi datoia să pună cap la cap indicii și să vină cu teorii. Uneori există explicații logice, dar alteori, nu există deloc teorii clare, iar misterul rămâne nerezolvat. Nu toate aceste dispariții au fost de acest gen, dar cu siguranță toate sunt ciudate și provocatoare.

Agatha Christie

Celebra scriitoare de romane polițiste Agatha Christie este prima din lista noastră de scriitori celebri dispăruți. Aceasta a lăsat perplexă poliția, fanii și membrii familiei, atunci când a disparut în 1926, în circumstanțe misterioase. Christie a plecat de acasă, seara cu mașina, fără sa lase vreun indiciu cu privire la destinația ei. La scurt timp, poliția, i-a găsit mașina abandonată, fără nici un indiciu. Ca autoare deja cunoscută, dispariția ei a fost foarte mediatizată, cu multă energie consumată pentru cazul ei. Nu s-a aflat nimic până când, 11 zile mai târziu, autoarea a fost depistată într-un hotel folosind un nume fals. Când soțul a venit să o ia, nu își aducea nimic aminte de săptămâna precedentă. Din fericire, dispariția ei s-a soldat și cu o reapariție.

LANCOME
Apa de parfum Lancome La Vie Est Belle, 100 ml, pentru femei

Poliția și soțul ei au teorizat că ea a suferit o amnezie în urma unui accident de mașină, care a explicat pierderea identității și a memoriei autoarei. Dar oamenii au continuat să speculeze cu privire la motivul real. Sugestiile au variat de la o cădere nervoasă cauzată de moartea mamei sale și jena din cauza aventurii extraconjugale a soțului ei, până la o cascadorie publicitară cinică, pentru promovarea autoarei de succes, dar încă puțin cunoscută maselor largi. Christie nu a vorbit niciodată în public și nici nu a recunoscut dispariția ei, tot restul vieții. Fanii și biografii continuă să speculeze despre posibilități, lăsând dispariția ei un mister de durată.

Barbara Newhall Follet

Barbara Newhall Follet, un copil minune, a publicat primul ei roman, “Casa fără ferestre“, la doar 12 ani, iar recenziile criticilor au fost unele pozitive. Ea a apărut în mod regulat în ziare și mass-media, arătându-și talentul incredibil la o vârstă fragedă. Până la vârsta de 14 ani, avea să lanseze al doilea și ultimul său roman. După acest succes timpuriu, Follet avea să treacă prin multe provocări emoționale. Tatăl ei, un mare susținător al carierei sale de scriitor, a decis s o părăsească pe Fillet și pe mama ei, pentru o femeie mai tânără. Fără bani și fără încurajarea tătălui ei, Follet, avea să scrie două manuscrise nepublicate înainte de se căsători cu Nickerson Rogers.

Fără prea multe perspective în cariera ei de scriitoare, ea și-a luat job-uri de secretară, pentru a-și câștiga existența. Până în 1939, căsnicia ei avea probleme. Mai târziu în acel an, după o ceartă cu Nickerson, ea a părăsit casa în care locuiau și nu s-a mai întors. Mama lui Follet, Helen, a continuat să investigheze dispariția lui Follet, deși nu au fost făcute publice noi indicii despre caz. Follet nu a mai fost vazută de atunci. Multe teorii gravitează în jurul ideii de sinucidere din cauza problemelor ei cojugale. Deoarece corpul ei nu a fost niciodată găsit, nici o teorie de până acum nu s-a dovedit a fi corectă

Ambrose Bierce

Ambrose Bierce a avut o carieră prolifică de decenii, câștigându-i mult respect atât în timpul vieții cât și postum. Dispariția a lăsat în urmă teorii și mistere despre omul care a modelat literatura americană cu poveștirile sale, jurnalismul, poezia și critica.

Bierce a fost văzut ultima dată în 1913, în drum spre Mexic, probabil pentru a scrie despre Revoluția Mexicană. Există puține adevăruri cunoscute despre dispariția lui Bierce. Ultima corespondență cunoscută pe care a avut-o cu un membru al familiei, includea un sentiment de mortalitate iminentă, în care se referea la posibilitatea de a fi omorât de către armată în Mexic. Cercetătorii indică faptul că aceasta ar fi cea mai plauzibilă teorie, având în vedere pericolul la care se supunea, intrând practic în teatrul unui razboi civil. Dar nu au fost dată nicio dovadă fizică sau o confirmare, lăsând dispariția sa ca o parte a moștenirii sale.

Connie Converse

Deși nu era un autor tradițional, ca ceilalți de pe această listă, Connie Converse a pus cuvinte pe hârtie pentru a le împărtăși lumii. A fost o compozitoare care a încercat să-și înceapă cariera muzicală la New York în anii ’50. Ea a obținut puțin succes pe parcursul vieții, în ciuda muncii sale de pionierat în stilul abordat. Aceasta a renunțat la cariera muzicală după un deceniu, mutându-se în Michigan, pentru a fi aproape de familia sa. În 1974, după ce s-a simțit din ce în ce mai deprimată, aceasta a lăsat niște bilete de adio familiei ei, care indicau faptul că intenționează să dispară și să înceapă o nouă viață.

Ultima oară a fost văzută atunci când și-a făcut bagajele și le-a urcat în mașină. Familia ei nu a aflat niciodată ce s-a întâmplat după ce a dispărut. Există teoria că aceasta s-ar fi sinucis din cauza luptei cu depresia. O altă torie este ca ea a început o nouă viață, undeva. Deși sfârșitul carierei și al vieții ei cunoscute, a fost una tragică, muzica ei a cunoscut o revigorare în anii 2000, cu un album reeditat. Muzica, viața și dispariția lui Connie au continuat să influențeze alti artiști și compozitori până în prezent

Edgar Allen Poe

Ultimele momente ale celebrului autor Edgar Allen Poe din 1854 sunt înconjurate de mister. Cu o săptămână înainte de moartea sa, Poe trebuia să părăsească Ricchmond pentru a lucra în Philadelphia și apoi să-și întânlească mătușa în New York, înainte de a se întoarce în Virginia.

Cu toate acestea, nu a ajuns niciodată în niciunul dintre aceste orașe. A fost găsit semiconștient în Baltimore, delirând și incapabil să-și dea seama că dispăruse timp de o săptămână.

Există multe teorii, inclusiv consumul excesiv de alcool, boli și chiar agresiune sau o tentativă de asasinat. Cu toate acestea, toate aceste exmplicații sunt doar speculații, iar dispariția lui, în tot acest timp nu a fost niciodată pe deplin explicată. Din cauza subiectului întunecat al carierei sale de scriitor, misterul dispariției sale și morții ulterioare, a fascinat și derutat pe mulți dintre cititorii autorului, un caz aparent de viață imitând arta.

Aceasta este lista noastră de scriitori celebri dispăruți fără urmă și în condiții misterioase. Tu cine crezi că ar mai trebui sa facă parte din această lista? Lasă-ne sugestiile în comentarii.

manukashop.ro