Intoarcerea olandezilor vii - The Amsterdams in Control - Contemporary-Establishment

Intoarcerea olandezilor vii – The Amsterdams in Control

Formatia bucuresteana The Amsterdams revine in clubul care i-a consacrat, Control, sambata, 14 mai, cu incepere de la ora 20.

Trupa a intrat in al 17-lea an de existenta, iar dupa o pauza de concerte si release-uri a decis sa reia lucrul la albumul cu numarul 5 dar si show-urile live, primul programat fiind cel din Bucuresti, dupa care urmeaza pe 20 mai, Iasi.

Pentru concertul din 14 mai, cei 4 (Andrei Hategan, Andrei Ungureanu, Ovidiu Bejan, Dragos Crifca) au pregatit un setlist eclectic si cat se poate de electronic, ce include piese de pe toate albumele trupei, dar si cateva piese de pe viitorul material de studio. Biletele se gasesc pe site-ul Eventbook, iar studentii au o reducere de 40 %, pe baza carnetului de student.

Cel mai nou single al celor 4 amsterdamezi se numeste Sad Smile, lansat pe 3 mai, o incursiune psy / distopica intr-o lume din ce in ce mai mecanicizata, in care omul e atomizat, parte a unei societati ghidate de masini. Piesa poate fi ascultata pe toate platformele de streaming, dar si pe youtube.

Comandă Bilete la concertul Placebo @ Romexpo

La inceputul anului The Ams au lansat The Humming Song, manifest eco ce vorbeste despre planeta care a luat-o razna din cauza schimbarilor climatice cauzate de om, cu un clip cyber punk inspirat de cinematografia asiatica, realizat de Norbert, avand-o in rol principal pe actrita Ana Guran. Vezi clipul aici.

Cele 2 single-uri lansate anul acesta vin sa intregeasca tabloul cu cel lansat inainte de pandemie, Avatar, turnura stilistica fiind remarcata atat la nivel de compozitie, cat si la nivel de versuri. Chitarile au trecut in background, elementele electronice  (synth & drums) sunt mai pronuntate, iar povestile amoroase au lasat loc unor ganduri influentate de schimbarile sociale prin care trece societatea. Toate cele 3 single-uri mentionate mai sus sunt lucrate cu Adam Whittaker si deja anunta tonul pe care-l va avea urmatorul album al trupei.

The Amsterdams inseamna Andrei Hategan (voce, chitara), Andrei Ungureanu (chitara), Ovidiu Bejan  (synth, drum machine, chitara, backing vocals) si Dragos Crifca (bass, backing vocals). Inceput in 2005 in cluburi underground, ca o alternativa la scena locala de rock, drumul trupei a luat incet si sigur calea indie rock-ului influentat de trupe de afara precum Bloc Party, Interpol sau Arcade Fire. In timp trupa a reusit sa-si contruiasca propriul stil, in care elementele electronice se amesteca cu chitarile distorsionate si psihedelice pentru a crea o atmosfera unica in peisajul rock-ului autohton. Primele concerte in afara nu au intarziat sa apara, imediat dupa ce au bifat toate fest-urile interne, totul culminand cu un turneu de sustinere a canadienilor Wolf Parade in 2010, Dan Boeckner fiind invitat la chitara si pe una din piesele albumului Electromagnetica, lansat in 2011, This burial ground’s for two. In paralel cu turneele din tara, The Ams au cantat la festivaluri in Croatia sau India, au cantat de mai multe ori in Anglia, incusiv la fEAST, au fost la prima editie Europavox din Franta, la festivalul Make Musik STHLM din Suedia, pe langa concerte de club in Spania, Scotia sau Italia.

A urmat albumul acustic, Winds Apart in 2013, in care piese mai vechi au fost reorchestrate acustic, pe langa cele noi, facute special pentru acest album, dupa care electronicul Eternity for dummies in 2016, lansat impreuna cu Universal Romania.

Dupa mai multe schimbari de componenta si management si un permanent ping pong intre formula cu tobe acustice sau cea cu drum machine, The Amsterdams se pregatesc de un nou material de studio, al cincilea din cariera trupei, intinsa de la Adolessons la Eternity for dummies. Stay tuned!

Foto trupa din attach – AltSTUDIO

Contact:

theamsterdams@gmail.com

https://facebook.com/theamsterdams

https://instagram.com/theamsterdams

consumer.huawei.com

Lasă un răspuns