Cum să muți fotografiile de pe un card de memorie pe un computer sau laptop - contemporary-establishment

Cum să muți fotografiile de pe un card de memorie pe un computer sau laptop

Ai făcut ceva poze grozave cu Camera DSLR sau pe smartphone, și vrei să le salvezi pe laptop? Răspunsul se află în cardul de memorie. Sunt un mediu de stocare util și răspândit pentru trasferul de fotografii, videoclipuri și alte fișiere de pe un dispozitiv pe altul.

Pentru camerele digitale, SD și CompactFlash rămân formate populare de carduri de memorie, în timp ce Micro SD a devenit standardul pentru stocarea smartphone-urilor. Instrucțiunile simple prezentate în acest articol, vor face procesul de transfer, de pe card, rapid și ușor.

  1. Scoate cardul de memorie din cameră sau din telefon. Alternativ, este posibil ca dispozitivul să fi venit cu un cablu de transfer USB. Folosind metoda prin cablu, poți lăsa cardul în cameră și îl poți lega la laptop sau PC. Conectează un capăt la portul dispozitivului iar celalalt la slotul USB al coputerului. La unele camere, metoda prin cablu, va fi una mai lentă decât cea cu cardul de memorie. În special, telefoanele Apple nu au opțiuni de stocare pentru carduri, așa că metoda prin cablu USB va fi singura opțiune.
  2. Multe laptopuri și unele computere Desktop includ cititor de carduri SD încorporat. Dacă dispozitivul tău, are unul, atunci cardul SD poate fi introdus cu ușurință pentru a citi fisierele. Dacă PC-ul tău nu are un slot SD sau dacă trebuie să citești un alt format de card, atunci va fi necesar un cititor extern de carduri. Aceste cititoare se conectează de obicei la portul USB disponibil și pot fi folosite pentru a transfera fișiere ca orice altă unitate externă.
  3. Localizează folderul de deștinatie din computer, pentru a stoca imaginile, cum ar fi Desktop-ul, folderul principal pentru imagini sau un alt subfolder.
  4. Deschide folderul de destinație la alegere. Va apărea un mesaj care spune ca dispozitivul este conectat și vei fi întrebat ce dorești să facă Window.
  5. Selectează Import pictures pe computerul meu într-una din opțiunile oferite.
  6. Selectează imaginile pe care dorești să le transferi. Asigură-te că sunt bifate toate imaginile pe care vrei să le transferi.
  7. Denumește-ți fotografiile atunci când și se solicită acest lucru. Etichetează-le în mod identificabil, astfel încât să le poți găsi mai ușor.
  8. În cazul în care folosești un Aparat Foto DSLR pentru e converti formatul imaginilor într-un format accesibil, cum ar fi JPG, va trebui să folosești un program de editare cum ar fi Adobe Lightroom. Acolo vei edita forografiile în modul în care dorești și le vei exporta în format JPG.

Poți transfera fotografiile manual trăgând și plasând fișierele foto, din folderul cardului în PC. Pur și simplu dai click pe imaginea pe care dorești să o transferi și în timp ce ții butonul mouse-ului apăsat, mută cursorul în folderul în care dorești să salvezi fotografia. Fișierele pot fi de asemenea, copiate în loturi, evidențiind mai multe iconițe ale imaginilor simultan în timp ce ții apăsat tasta CTRL.

Un gând despre “Cum să muți fotografiile de pe un card de memorie pe un computer sau laptop

Lasă un răspuns