Artistul britanic Duncan Patterson a lansat “Grace Road”, un material plin de emoție - contemporary-establishment

Artistul britanic Duncan Patterson a lansat “Grace Road”, un material plin de emoție

Unul dintre cei mai prolifici compozitori din sfera muzicii de nișă din Marea Britanie, Duncan Patterson, a lansat un nou material discografic, “Grace Road”.

Venit după o pauză de mai bine de 5 ani, “Grace Road” este o destăinuire cât se poate de sinceră și plină de emoție. Duncan Patterson este cunoscut pentru colaborările sale alături de legendara trupă Anathema dar și de proiectul Antimatter

În prezent, pe lângă cariera solo, Duncan pregătește lansarea unui nou proiect alături de fostul vocal Anathema, Darren White, numit Antifear.

Grace Road” este un experiment ce se apleacă cu precădere către sfera lo-fi, gothic care ne introduce, practic, într-un nou univers creativ al artistului. 

Materialul se prezintă ca o piesă dramatică în 5 acte în care, pe lângă Duncan, vocalista palestiniană Enas Al-Said, prin interpretarea delicată dar apăsătoare, devine un personaj la fel de important al acestei explorării muzicale.

Prin “Grace Road”, Duncan își așează pașii pe un nou drum, unul pe care, compozițional vorbind, încă mai răsună ecourile căilor greșite pe care artistul a pășit în trecut. Un material pe care zbuciumul interior este exploatat la maxim tocmai pentru ca rănile să se poată vindeca mai ușor.

Comandă bilete – BurgerFest 2022

Piesele se clădesc pe un tragism demn de compozițiile marilor autori clasici, în care notele se destramă într-un delir ce-și exclamă suferința în pântecul clapelor pianului. “Grace Road” este o dramă ce-și poate face loc cu ușurință printre marile lucrări de acest gen ale marilor compozitori. O apăsare la care iei parte și pe care ți-o asumi pe negândite, pe nerăsuflate și cu un soi de bucurie neanunțată.

Materialul este disponibil pentru comandă aici: https://duncanpatterson.bandcamp.com/album/grace-road

Clipul piesei “The Amber Line” poate fi accesat aici:

Mai multe despre Duncan Patterson găsiți pe:

Facebook: https://www.facebook.com/duncanpatterson.music
Instagram: https://www.instagram.com/duncanpattersonmusic/
Bandcamp: https://duncanpatterson.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4Mdx1EgHzZbavniAkTjKNL

dynutrition.ro

Lasă un răspuns