Vezi interpretarea Rage Against The Machine ce i-a interzis la Saturday Night Live - contemporary-establishment

Vezi interpretarea Rage Against The Machine ce i-a interzis la Saturday Night Live

Trupa Rage Against the Machine a fost întotdeauna antisistem, dar declarația politică ce i-a interzis la Saturday Night Live sună pozitiv prozaic, în comparație cu alte acte de protest pe care le-au comis în perioada lor de glorie, cum ar fi inchiderea Bursei de Valori din New York sau promovarea unui tricou “Free Mumia Abu-Jamal” în timpul unui show televizat in direct.

În 1996, grupului i s-a cerut să cânte la SNL, pentru a-și promova albumul, Evil Empire, dar producătorii show-ului au luat decizia neaînțeleaptă, de a a aduce cea mai leftista trupă din țară, în aceeași seara în care emisiunea era prezentată de miliardarul republican Steve Forbes.

Ca o trupa ce își respectă numele, cvartetul a decis că nu vor interpreta doar două melodii incendiare „Bulls on Parade” și „Bullet in the Head”, care confruntau direct elita corporatistă din care făcea parte și Forrbes, dar de asemenea, au ales să arboreze și steagul Americii invers pe amplificatoare, pentru a-i arăta gazdei cum stă treaba. După cum spune povestea, producătorii SNL s-au cam speriat de protestul nebunesc și au trimis echipa pe scenă, pentru a scoate rapid steagurile, asta înainte ca trupa să înceapă cântarea.

Până când trupa a ajuns pe scenă, steagurile dispăruseră deja. Cu toate acestea, ei au cântat în continuare cu furia care i-a cacarcterizat în anii ’90. După ce au interpretat prima melodie și s-au întors în culise, li s-a spus că trebuie să părăsească incinta imediat și că nu vor cânta și „Bullet in the Head”.

Potrivit Los Angeles Times, trupa nu era încă pregătită să plece. Basistul Tim Commerford a luat unul dintre steaguri, l-a rupt în bucăți, apoi a fugit în dressingul lui Forbes și l-a aruncat acolo stigând “fuck you“. După cum ne putem imagina, băieții noștri nu au mai fost niciodată invitați în cadrul show-ului.

Din păcate, aceste incidente nu au fost filmate, dar melodia „Bulls on ParadeLive at SNL, rămâne ca un artefact al acelei nopți sălbatice. Vezi clipul mai jos pe Vimeo.

bauturialcoolice.ro

Un gând despre “Vezi interpretarea Rage Against The Machine ce i-a interzis la Saturday Night Live

Lasă un răspuns