Tipuri de mâncare ce pot cauza coșmaruri...la propriu - contemporary-establishment

Tipuri de mâncare ce pot cauza coșmaruri…la propriu

Alimentele pe care le consumi, îți pot afecta tiparul de somn și pot controla tipurile de vise pe care le-ai putea avea noaptea. Dacă te bucuri de o gustarică, înainte de culcare, poate vrei să te gândești de doua ori la ce tipuri de mâncare alegi.

Filmele horror, emisiunile TV despre crime, medicamentele și stresul pot cauza coșmaruri. Dar știai că și gustările pe care le alegi, îți pot afecta calitatea somnului?

Sosurile picante

Probabil ai auzit că alimentele picante și sosul iute provoacă vise urâte și este probabil să fi experimentat chiar și tu asta. Potrivit unor studii recente, zvonul se pare că este adevărat.

Un studiu publicat de Frontiers in Psychology a arătat că persoanele care au consumat sos iute înainte de culcare, au avut probleme în a adormi și au experimentat vise dubioase.

Alimentele picante modifică temperatura corpului, ceea ce modifică și formațiunile de vise.

Un studiu realizat de o universitate din Australia, a mai arătat că sosul iute perturbă tiparele de somn. Participanții la studiu, au primit sos iute și muștar, la mesele de seară, pentru a evalua modificările care au existat în obiceiurile de somn.

Sosul le-a crescut momentele în care se trezeau, făcându-i să doarmă și să viseze nasol. Pe măsură ce sosul iute ridică temperatura corpului, activitatea creierului este perturbată și poate produce coșmaruri. Se pare că visele rele, te vor face să transpiri mai mult decât sosul iute.

Prăjiturile și Prăjiturelele

În copilarie, ți s-a spus că zahărul înainte de culcare este o idee proastă. Știm că zahărul poate crește riscul de obezitate, boli de inimă, diabet și cancer. Dar provoacă și vise urâte.

De aceea, este o idee bună, să stai departe de prăjituri înainte de a te pune în pat. În cercetarea care a fost publicată în Frontiers in Psychology, 30% dintre cei studiați, au raportat vise bizare, după ce au mâncat alimente precum prăjituri, prăjiturele, coockies și alte deserturi d’astea.

Aceste alimente dulci, pot modifica formațiunile de vis, în timpul etapei REM (mișcarea rapidă a ochilor) a somnului. Așa că asigură-te că le vei mânca, cu cel puțin șase ore înainte de a merge la culcare.

Brânza

Atunci când vine vorba de tipuri de mâncare, ce îți vor creea cel mai probabil vise urâte, brânza ocupă locuri înalte. În același studiu care a fost menționat mai devreme, lactatele, au avut cel mai mare procent, legat de visele urâte.

Aproape 44% dintre participanți, au raportat că au visat o natură tulburătoare, după ce au consumat brânză și alte produse lactate.

În 2005, British Cheese Board a lansat un studiu care lega brânza de coșmaruri. Cercetarea a fost facută pentru a dezvălui mitul potrivit caruia, brânza provoacă niște vise teribile.

În experiment s-au folosit mai multe tipuri de brânză, iar unele dintre ele au dat dreptate mitului urban. Pe de altă parte, s-a descoperit că unele brânzeturi, provoacă vise ciudate, chiar și treaz fiind.

Brânza Stilton a făcut furori. Și anume ca 85% din participantele de sex feminin, să raporteze vise bizare, în timp ce 75% dintre bărbați au experimentat de asemenea vise ciudate.

Acum știm de ce Ebenezer Scrooge, dă vina pe branzâ, pentru întânlirile sale fantomatice din A Christmas Carol.

Dresingul pentru salate

Unul dintre cele mai surprinzatoare alimente care poate provoca vise urâte, este sosul pentru salată și alte sosuri dulci. Aceste sosuri și în general sosurile care conțin zaharuri ascunse, ar putea să te țină treaz toată noaptea și chiar să te ducă intr-o “lume de coșmar”.

Înainte de a mânca o salată la cină, verifică etichetele nutriționale de pe sticla de dressing, pentru a găsi acele zaharuri ce stau la pândă.

Studiul din Frontiers in Psychology a arătat că în general, sosurile dulci au fost cauza unor vise înfricoșătoare pentru unii participanți.

Excesul de zahăr și adaptarea înadecvată a grăsimilor, îți vor perturba somnul, fie producând vise urâte, fie determinându-te să te trezești în timpul nopții. Evitarea zaharurilor ascunse te va ajuta să elimini monștrii din somn.

Pastele

Carbohidrații sunt o parte esențială a unei diete echilibrate, deoarece organismul îi transformă în glucoză, care este o formă de zahăr și funcționează practic pe baza lor. Chiar dacă, carbohidrații sunt importanți pentru organism, cel mai bine este să-i consumi cu mult înainte de culcare. Deoarece știm deja, că zahărul perturbă tiparele de somn, nu este surprinzător că și carbohidrații, ar face același lucru cu cineva care dorește să facă nani.

Participanții la un studiu recent, au raportat vise tulburătoare atunci când au consumat paste sau pâine înainte de culcare. Studiul a arătat că pastele, au provocat vise mai nasoale decât toate celelalte alimente, cu excepția lactatelor și alimentelor picante.

Nu este nimic în neregulă cu o cina delicioasă la un restaurant mișto. Dar poate fi o idee bună să programezi această masă, puțin mai devreme pentru a evita o călătorie de pomină în lumea viselor.

Chipsurile din cartofi

Alimentele grase, cum ar fi chipsurile din cartofi, sunt tipuri de mâncare dăunătoare pentru sănătatea ta, deoarece conțin un număr mare de calorii, cresc ruscurile de boli cardiovasculare și în nici un caz nu fac parte din alimentele sănătoase de care ai nevoie. Într-un studiu, cercetătoriii au descoperit că consumul de alimente, pecum chipsurile, a determinat participanții să aibe un somn mai puțin odihnitor și să se tot trezească pe parcursul nopții.

Rezultatele lor au arătat că un somn bun, depinde de tipurile și cantitatea de alimente pe care le consumi.

Studiul publicat în Frontiers of Psychology a arătat că aproxmativ 12,5% din toate visele nasoale, au fost cauzate de alimente grase precum chipsurile. Gustările grase îți pot perturba, de asemenea, tractul digestiv, făcându-și somnul agitat. Corpul tău va lucra overtime pentru a digera alimentele în timp ce încerci să dormi.

Trecerea la tipuri de mâncare mai sănătoase, înainte de culcare, poate ajuta la diminuarea viselor nasoale, dar sărirea peste aceste gustări, este singura modalitate de a garanta o noapte odihnitoare.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

bilete bilete evenimente bio biografie biography concert concerte concert live eveniment evenimente Evenimente și Bilete events film Filme filme noi foto heavy metal metal metal music metal news movie movies movies news movie trailers music musicians music news muzica rock Muzică news recenzie recenzie film rock rock'n roll rock music rock news stiri stiri film stiri filme stiri metal stiri muzica stiri rock stiri rock internationale stiri rock romanesc top filme

maranc.ro