Ascultă prima piesă Primus lansată în 5 ani - „Conspiranoia” - contemporary-establishment

Ascultă prima piesă Primus lansată în 5 ani – „Conspiranoia”

Trupa Primus s-a întros. Mutanții funk-metal conduși de virtuosul basist Les Claypool au lansat prima bucată de material din ultimii 5 ani. O excursie de 11 minute numită „Conspiranoia”, ce servește drept primul single de pe viitorul EP “Conspiranoid“. Proiectul ce conține 3 melodii, urmează să fie lansat intergral pe 22 aprilie prin ATO Records și îți poți face o idee despre cum va suna, ascultâd „Conspiranoia” pe Youtube.

Într-un interviu cu Consequence, Claypool a vorbit despre realizarea noului material:

“Cu noul nostru studio în lucru și niște turnee iminente, am decis că lumea trebuie să fie supusă unor noi materiale Primus. Nedorind sau chiar neavând timp sa înregistrăm un album întreg, noțiunea de single a fost deschisă. Mă mânca să înregistrez un opus – în principiu, un cântec lung, sinuos, împuțit, carea amintea de unele dintre compozițiile pe care mi-am stricat dinții (sau urechile), în adolescența mea înfometată de muzică. Cântec de 20 de minute. Rezultatul final a fost un sunet progresiv de 11 minute și jumătate numit – <<Conspiranoia>>.”

elefant.ro

“Conspiranoia a încolțit dintr-o sămânță pe care o plantasem în caietul meu în urma cu un an și ceva – câteva rânduri care comentau despre starea mentală a lumii contemporane. Am văzut cum cresc, neîncrederea și dezbinarea dintre, prieteni, colegi, rude și populație în general, din cauza consumului și a digerării dezinformării, informații distorsionate și basme plătite, fiind perpetuate de oricine cu o oarecare aptitudine în design web. Lipsa gândirii raționale care a fost aplicată în interpretarea multor astfel de entități și teorii.”

“Deoarece single-ul <<Conspiranoia>> are o asemenea lungime, mi-am dat seama că pentru o fața B a vinilului, ar fi nevoie de cel puțin două melodii pentru a completa spațiul real al discului de 12 inchi. Am avut melodia <<Follow The Fool>> pe țeavă și l-am concretizat.

Chitaristul, Larry Lalonde a avut riff-ul piesei care a devenit <<Erin On The Side Of Caution>>, pentru care i-am refuzat versurile, trăgând din nou din caietul meu cu chestii. Deoarece toate cele trei melodii au fost crescute într-o perioadă ciudată de dezbinare, confuzie, neliniște, frustrare și senilitate socială, titlul <<Conspiranoia>> părea un nume perfect pentru EP.

Conspiranoid track listing:

  1. Conspiranoia
  2. Follow The Fool
  3. Erin On The Side Of Caution

Lasă un răspuns