Lucruri fascinante despre "Ora Diavolului" - 3 A.M. - contemporary-establishment

Lucruri fascinante despre “Ora Diavolului” – 3 A.M.

Te-ai întrebat vreodată, de ce pare că te trezești mereu la 3 dimineața? Aceasta este cunoscută dub numele de “Ora Diavolului“, sau în anumite culturi “Ora Vrăjitoarelor”, despre care se crede că este momentul nopții în care au loc cele mai multe evenimente supranaturale. În Hamlet de William Shakespeare, Bardul a scris: “‘Tis now the very witching time of night, When churchyards yawn, and hell itself breathes out.”

Legendele urbane și poveștile sinistre despre “Ora Diavolului” pot fi găsite în cultura anglo-americană, nativ-americană și hispanică, dar ce anume ne fascinează și ne înspăimântă la această ora mai exact? “Ora Diavolului”, are multe laturi, deoarece explicațiile sunt o separare a știintei și a răului.

Semnificația Satanică

Ora Diavolului” fiind 3 AM, este considerată semnificativă, deoarece este ora opusă morții lui Hristos. Biblia spune că Iisus Hristos a fost pus pe cruce la 9 dimineața și întunericul a acoperit pământul de la prânz și până la moartea sa, la ora 15, când Matei a strigat:”S-a sfârșit.” Prin urmare, ora 3 dimineața, este ora semnificativă a diavolului și entităților întunecate, deoarece timpul este răsturnat, pentru a-și bate joc de Iisus Hristos, la fel ca atunci când o cruce este întoarsă cu susul în jos, o apariție frecventă în filmele de groază.

Numărul 3 este, de asemenea privit ca un număr sfânt în creștinism, precum, Sfânta Treime.

Așadar, dacă te trezești înspăimântat la 3 dimineața, atunci se crede că diavolul, tohmai ți-a făcut o vizită directă.

Practica Vrăjitoriei

Termenul “Ora Vrăjitoarei” a fost inventat în anul 1560 de Papa Pius Al IV-lea. O tendință în vânptoarea de vrăjitoare începuse, deoarece oamenii nu puteau înțelege de ce bolile erau atât de răspândite și au decis să dea vina pe practica vrăjitoriei. Acest lucru a stârnit panică și suspiciune la scară largă, în timp ce oamenii s-au întors împotriva celor care erau suspectați că practică ritualuri întunecate.

Se credea că vrăjitoria era practicată în cea mai mare parte, în timpul “orei vrăjitoarelor“, deoarece puterile lor erau mai mari atunci. În secolele XVI-XVIII, peste aproximativ 60.000 de oameni au fost executați în timpul proceselor vrăjitoarelor. Cartea Vechiului Testament – Exodul (22:18) spune clar: “Să nu îngădui vreo vrăjitoare să trăiască“, iar cei acuzați urmau să fie uciși, fie prin arderea pe rug, spânzurare sau decapitare.

Înecul a fost de asemenea o metodă folosită în acea perioadă. Persoana acuzată era scufundată în apă, iar cei ce se duceau la fund erau considerați nevinovați, în timp ce cei care pluteau erau cu siguranță vrăjitori.

Acum am devenit mai educați în materie de Ora Vrajitoarei, devenind mai cunoscută sub numele de “Ora Diavolului“.

Amityville Horror

Una dintre cele mai infame povești de groază din lume, se bazează pe evenimente tragice din viața reală. La 3 dimineața, pe 13 noiembrie 1974, Ronald „Butch” DeFeo, Jr. și-a împușcat mama, tatăl și cei patru frați, cu o pușcă Merlic, calibrul 35, în timp ce dormeau. La ora 18:00 în aceeași zi, a intrat într-un local și a țipat: “Trebuie să mă ajutați! Cred că mama și tatăl meu au fost împușcați“. Crimele au avut loc la Ocean Avenue, Amityville, Long Island, care acum este cunoscută sub numele de casa Amityville Horror.

Evenimentele din jurul crimelor au fost neobișnuite, deoarece vecinii, nu au auzit împușcături și niciunul dintre membrii familiei sale nu s-a trezit, când au fost trase primele focuri de armă. De asemenea, fiecare membru al familiei, era întins cu fața în jos în pat, și nu au existat semne de luptă.

Crimele au stabilit credința că ora 3 AM este ora diavolului, deoarece DeFeo, le-a spus detectivilor că auzea voci, și că era într-o stare de transă, explicând:“Odată ce am început, pur și simplu nu m-am putut opri. S-a întâmplat atât de repde.” DeFeo a fost găsit vinovat de șase capete de acuzare pentru crimă de gradul doi, și condamnat la închisoare pe viață.

Legenda La Mala Hora

Există o legendă urbană din New Mexico, cunoscută sub numele de La Mala Hora, tradusă ca “Ora Rea” sau “Ora Proastă“. La Mala Hora este legenda care spune că, la 3 dminieața, un spirit rău, pare să-i bâtuie pe cei ce călătoresc singuri. Are aspectul unei bătrâne cu chip de demon, iar dacă ai ghinionul s-o întânlești, se spune că o persoană iubită va muri. Cei care călătoresc prin zone izolate, din mediile rurale sunt avertizați că probabil vor întânli prezența ei înfricoșătoare.

Se crede că originea legendei, a fost creată pentru a-i speria pe cei ce călătoresc noaptea singuri și acționează ca un avertisment. Locurile unde poți întânli creatura, sunt periferiile, în întunericul nopții și desigur în jurul orei 3 dimineața.

EMF

Cercetările lui Roger Ekirch au mai descoperit că este probabil să ne trezim în timpul nopții, din cauza aparatelor electrocasnice, mai degrabă, decât activităților paranormale.

Telefoanele mobile, televizoarele, și varii aparate din casă, emit energie wireless cunoscută sub numele de EMF (câmp electromagnetic). Lumina telefoanelor mobile încetinește producția de melatonină, care este hormonul ce ne controlează ciclul de somn.

Mulți dintre noi stau pe telefoane noaptea târziu, reducând astfel producția de melatonină și apoi ne întrebăm de ce avem un somn agitat. Utilizarea dispozitivelor electronice, până târziu în noapte, îți menține de asemenea creierul alert, așa că vei avea multe șanse, să vezi acea umbră ciudată, ce traversează prin cameră și chiar să crezi că este ceva acolo în colț.

Mulți vânători de fantome, folosesc un aparat de măsurat EMF, pentru a determina dacă chiar se întâmplă lucruri paranormale. Fluctuațiile inexplicabile a acestuia, vor determina daca te afli într-un loc bântuit sau nu.

consumer.huawei.com