Scene memorabile din filme, care au fost de fapt improvizate - contemporary-establishment

Scene memorabile din filme, care au fost de fapt improvizate

Uneori, cele mai bune scene de film sunt create atunci când un actor este inspirat să folosească o recuzită care nu face parte din scenariu. Cine va uitat vreodată “You’re gonna need a bigger boat,” a lui Roy Scheider, emblematica scenă a bijuteriilor din Pretty Woman sau Gandalf dând cu capul de tavan în casa lui Bilbo?

Pe aceasta listă sunt câteva scene de film, de neuitat care nu ar fi avut niciodată impactul pe care l-au avut, dacă nu ar fi fost imporovizate.

Scena bășinii din Rain Man

Atunci când Rain Man a avut premiera la cea de-a 39-a ediție a Festivalului International de Film de la Berlin, a câștigat Ursul de Aur. După lansarea sa în 1988, a devenit filmul cu cele mai mari încasări din acel an. Starul filmului, Dustin Hoffman, a câștigat un Oscar pentru rolul unui savant autist, ce moștenește o mare parte din averea tatălui său.

După mai bine de 30 de ani, filmul este privit ca fiind “controversat“, din cauza stereotipului său perceput, cu privire la autism. Cu toate acestea, în ciuda controversei, fanii încă îl iubesc și continuă să citeze mai multe scene, inclusiv una grozavă fără scenariu, care i-a lăsat ochii în lacrimi lui Tom Cruise. În timp ce filma scena în care personajele lui Tom Cruise și Dustin Hoffman se află într-o cabină telefonică, Hoffman s-a…”rupt în două“.

Exclamând „Uh oh, fart. Uh oh, fart” a început o scenă dus-întors improvizată între cei doi actori, atât de amuzantă, încât a fost păstrată în film.

Hoffman încă se referă la incident, ca fiind scena sa preferată din film.

Pvestea șarpelui din Thor: Ragnarok

Dinamica puternică dintre Loki și Thor face parte din ceea ce a făcut din Thor: Ragnarok un film de succes. În timpul filmărilor Chris Hemsworth, a improvizat o mulțime de dialoguri care au făcut să strălucească mai multe scene. Un exemplu în acest sens este gagul “get help” pe care Hemsworth l-a improvizat.

O altă scenă excelentă improvizată a fost povestea șarpelui, relatată de Thor. El povestește despre Loki, care s-a transformat într-un sarpe, pentru că știa că Thor iubește șerpii. Când Zeul Tunetului a ridicat șarpele pentru a-l admira, Loki s-a schimbat și l-a înjunghiat pe Thor.

Marvel’s Guardians of the Galaxy – Throwback Guardians Outfit Pack (DLC) (PS5) Official Website Key EUROPE

Amândoi aveau opt ani pe atunci. Fața lui Loki, în timp ce Thor spune povestea, completează perfect scena.

Au fost filmate șase versini ale poveștii, iar Taika Waititi a decis în cele din urmă că povestea șarpelui este cea mai bună. Una dintre versiunile anterioare, era că Thor vedea un covor turcesc pe un camp și s-a întins pe el. Covorul s-a transformat apoi în Loki, făcând asta s-a format o gaură. Thor a căzut în gaura, ce era plină de țepușe ascuțite.

Scena Ultimelor Cuvinte din Green Mile

Una dintre cele mai bune cărți ale lui Stephen King a luat viață în 1999 iar în versiunea filmată a jucat Tom Hanks și regretatul Michael Clarke Duncan. În timp ce majoritatea adaptărilor după Stephen King nu sunt foarte bine primite, The Green Mile a avut un succes uriaș în box office și a primit recenzii excelente din partea criticilor.

Duncan a jucat rolul memorabil a lui John Coffey, pentru care a și câștigat o nominalizare la premiul Oscar. El a fost sugerat pentru rol de Bruce Willis, care nu a avut decât laude pentru actor, după ce lucrase cu el la Armageddon.

Un alt personaj de neuitat este Eduard Delacroix, care își așteapta execuția in timp ce se afla pe culoarul morții. Atunci când timpul i se termină, el moare în mod oribil, după ce un burete uscat este lăsat pe electrozii scaunului electric. Actorul din spatele personajului, Michael Jeter, a adăugat ultimele cuvinte ale lui Delacroix, spunând rugaciunea Hail Mary în fracneza cajun. Cu toate acestea, în acest caz, nu improvizația atrage cea mai mare atenție.

În schimb, scena morții în sine, a traumatizat mulți spectatori și este încă denumită “scena care a mers totuși prea departe”.

Scena dansului din Pulp Fiction

Pulp Fuction a fost numit cel mai bun film realizat vreodată și este plin de scene fantastice și dialoguri memorabile. Există momentul Honey Bunny și Pumpkinscena celor trei mici Fonzies și cameo-ul cafelei lui Quentin Tarantino…asta doar pentru a enumera câteva.

John Travolta și Uma Thurman strălucesc și ei in film, și au unul dintre multele momente distinctive când participă la un concurs de dans, într-un restaurant numit Jack Rabbit Slim’s.

Tarantino a cerut ca Travolta și Thurman să danseze Twist pe „You Never Can Tell” de Chuck Berry. Travolta a dus scena la un alt nivel, când a improvizat mai multe mișcări de dans pe scenă, inclusiv Spin, Hitchhiker și Batman.

Tarantino a lăsat-o în mâinile lui Travolta și a fost foarte impresionat de felul în care s-a dezlănțuit scena.

Scena lui Lane din Good Will Hunting Memory

Îndrăgitul Robin Williams a câștigat un Oscar pentru rolul său de actor secundar în Good Will Hunting, în care a jucat rolul de terapeut al personajului Will Hunting jucat de Matt Damon.

Perechea a fost lăudată pentru chimia lor de pe ecran, iar filmul a fost clasat pe locul 53 în lista celor 100 de filme favorite de la Hollywood.

Fiind actorul de comedie, pe care îl știm, nu e de mirare că Williams a improvizat cea mai amuzantă scenă din film. În rolul Doctorului Sean Maguire, Williams trece în tărâmurile subconștientului când i se pune întrebări despre soția sa decedată. Apoi lasă scenariul deoparte și îi spune lui Hunting.

“Obișnuia să se bășească în somn. Într-o noapte s-a întâmplat atât de puternic, încât a trezit și câinele. S-a trezit și mi-a spus: Aaa, tu ai fost? Eu pur și simplu răspundeam – Da. Pur și simplu nu am avut inima să îi spun adevărul.”

Damon a încercat să rămână în personaj, dar nu a putut să nu râdă frenetic la această întorsatură a evenimentelor.

consumer.huawei.com