Câțiva lideri spirituali ce merită urmăriți, pentru o îmbunătățire a stării de bine - contemporary-establishment

Câțiva lideri spirituali ce merită urmăriți, pentru o îmbunătățire a stării de bine

În ultima perioadă de timp sunt recunoscator acestor lideri spirituali pentru munca pe care o depun. Muncă ce calmează suflete și care te poate ajuta (dacă și vrei) să exiști, “să fii tu”.

Fie ca ne place fie că nu, fie că recunoaștem fie că nu, ca oameni suntem destul de des afectați de anxietatea existențială. De ce suntem aici? Care este scopul nostru? Sunt sigur că acestea sunt doar o mică parte din întrebările cu care ne putem confrunta cu toții la un moment dat în viața noastră și sincer vorbind, pentru mine aceste tipuri de întrebări au fost constante.

Mai jos sunt câțiva lideri spirituali pe care îi urmaresc cu interes de ceva timp și cu care poate vei rezona și tu.

1. ECKHART TOLLE

Eckhart Tolle s-a născut în Germania și este autor al bestsellerului New York Times „The Power of Now”. La vârsta de 29 de ani, Tolle era pe punctul de a se sinucide, când și-a dat seama că vocea negativă din capul lui, nu era de fapt persoana lui. El a descris acest lucru într-un interviu acordat lui Oprah: “Într-o noapte, a avut loc o separare, între vocea care era fluxul neîncetat de gândire și simțul de sine care se identifica cu acea voce și un sentiment mai profund al Sinelui, pe care l-am recunoscut mai târziu ca fiind conștiința însăși”. Cartea vorbește despre găsirea fericiirii în momentul prezent și ignorarea gândurilor negative din mintea noastră.

2. DEEPAK CHOPRA

Chopra și-a început cariera în India, unde a studiat medicina. Apoi a ajuns în Statele Unite unde și-a luat și rezidența. DEEPAK CHOPRA combină cunoștiințele medicale moderne cu, în acest caz medicina tradițională hindusă. În 1996 acesta a co-fondat Chopra Center for Wellbeing. El crede în puterea conștiinței noastre și în puterea pe care o avem atunci când credem în ea.

Citește și – Câteva concepții greșite despre Voodoo

3. DALAI LAMA

Tenzin Gyatso este al 14-lea și actualul Dalai Lama. Pe lângă învățăturile sale budiste, el vorbește despre armonia religioasă, drepturile omului și non-violența. A fost dinstins cu premiul Nobel Pentru Pace în anul 1989. Potrivit site-ului Web al Premiului Nobel Dalai Lama sunt manifestări Bodhisattva ale Compasiunii, care au ales să se reîncarneze, pentru a servi omenirea”.

4. SADHGURU

Sadhguru s-a născut din mama Sushila și doctorul Vasudev în Mysore. Era foarte tânăr când a început să ia cursuri de yoga și să practice yoga în mod regulat. A absolvit o diploma de licență în literatură engleză.

Chiar dacă a câștigat un succes timpuriu în viață, devenind un om de afaceri eminent la vârsta de 25 de ani, nu l-a mulțumit suficient și a decis să caute un scop mai mulțumitor în viață.

A început să promoveze practica yoga și spiritualitatea. A devenit profesor de yoga apoi a devenit speaker motivațional în india și se crede că este unul dintre cei mai moderni yoghini din lume. Se știe că are răspunsuri la fiecare întrebare adresată de adepții săi și de alții care vizionează emisiunile sale.

Multe personalități celebre l-au chestionat, la care a dat întotdeauna un raspuns foarte potrivit și descriptiv. Personalitatea sa fermecătoare și modul modern de a transmite gândurile l-au făcut unul dintre cei mai populari guru în randul tinerilor.

Carisma lui este de așa natură încât oamenii care nu s-au interesat niciodată de yoga sau de orice practică spirituală par să fie destul de fascinați de aceste subiecte, după ce l-au ascultat.

5. ALLAN WATTS

Nascut în 1915 în Chislehurst, Anglia, Allan Watts avea să devină un lider spiritual controversat și oarecum un lider de cult în vest. El a fost un filosof renumit care a popularizat buzismul zen în occident, creând o “introducere fascinantă în cele mai profunde moduri de cunoaștere”. Allan a afirmat că “Zen este eliberarea minții și nu o rebeliune împotriva convenționalului.”

În afară de învățăturile sale, este renumit și pentru cartea sa The Wisdom of Insecurity: A Message for an Age of Anxiety. Îl recomad oricui dorește să invețe despre ideea de zen.

Aceasta este lista noastră de lideri spirituali ce merită urmăriți pentru o mai bună funcționare din punct de vedere fizic și psihic. Dacă ai mai multe sugestii te rugăm să ne lași în comentarii.

Support Us

Dacă te regăsești în contentul nostru și îți place, sprijină activitatea Contemporary-Establishment și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de nimeni, așa ca site-ul și toată această intreprindere functionează din fonduri proprii.

2,00 EUR

manukashop.ro