Orkid lansează albumul IN THE LIGHT WE ARE SAFE, produs de Adrian Despot - contemporary-establishment

Orkid lansează albumul IN THE LIGHT WE ARE SAFE, produs de Adrian Despot

După aproape 4 ani de când au început să lucreze la el, Orkid lansează cel mai consistent material al lor de până acum, albumul ‘In the Light We Are Safe’.

Lansarea albumului va fi sărbătorită cu un concert la Control Club – sâmbătă, 26 martie.

Orkid îi vor avea invitați pe Pisica Pătrată (live drawing), Elena Negoiță (dans acrobatic), iar în deschidere vor cânta cei de la Gunshee (rock progresiv instrumental, cu elemente experimentale, stoner, punk, printre altele). Apoi cu un mini-turneu în alte 6 orașe din România: 2 aprilie – Craiova, 9 aprilie – Iași, 14 Aprilie – Cluj, 15 Aprilie – Timișoara, 16 Aprilie – Târgu-Mureș, 17 Aprilie – Brașov.

Orkid, trioul de shoegazeri nervoși din București, care își definesc stilul ca fiind post-traumatic blues Având influențe diverse, de la punk și garage la post-metal, de la indie și blues la math, prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat primul lor LP –  Standing Still in the Dark  – în octombrie 2016, urmat de single-ul Beasts Apart în decembrie 2017, apoi de EP-ul (soundtrack) Suruaika în aprilie 2018 și single-ul Daily Extinction (noiembrie 2018), prima colaborare cu Adrian Despot ca producător, la VdV Music Studio. EP-ul Deraiat este primul lor material în limba română și produsul care cimentează relația pe care trio–ul o are cu Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase și VdV Music Studio, Orkid găsindu-și mood-ul și sound-ul ideal în această formulă de studio.

Alături de cei doi, Orkid va lansa al 4-lea material discografic pe 26 martie 2022, LP-ul In the Light We Are Safe, un material ce va conține 12 piese în registre și stiluri foarte diferite, de la indie și shoegaze, la punk, post-metal și chiar black-gaze.

Vlad Ilicevici (chitară, voce, synthuri):”In the Light We Are Safe este un material la care am lucrat mai bine de 4 ani și pe care l-am înregistrat începând cu vara lui 2020 la VdV Music Studio, avându-l ca producător pe Adrian Despot. Totodată, una dintre piese este o colaborare cu un prieten bun al nostru, care s-a mutat acum  mulți ani în New York, Florin Draica (aka Depth Charge), și cu care am avut ocazia să lucrăm în vara asta la noi în studio.”

Piesa care dă numele albumului are un videoclip realizat de Alex Minciună, la care s-a lucrat mai bine de 6 luni și care spune într-un mod foarte particular povestea luptei dintre lumina și întuneric din versurile piesei.

În cei aproape 7 ani de existență, Orkid au susținut peste 150 de concerte, au cântat în deschiderea unor formații care le-au marcat existența încă de mici: Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), The Underground Youth (Anglia), dar și a celor mai populare formații autohtone – Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, Emil etc. Au apărut într-un show televizat la TVR1 – Starea Nației, 2019 – și în zeci de emisiuni radio – Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.

Pentru că doi dintre orci vin din zona producțiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu este animator și artist grafic,  Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design.

Orkid sunt:

Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce

Radu Pop: percuție, synthuri

Mihnea Dumitrescu: bass

Music by: Vlad Ilicevici, Radu Pop, Mihnea Dumitrescu, George Frătica

Produced by: Adrian Despot

Recording & Mixing: Adrian Despot, Sorin ‘Pupe’ Tănase

Production Assistant: Valentin Grososiu

Studio: VdV Music Studio Mastering: Cristian Varga

Special Thanks: Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată, Alexandru Minciună, Alexandru Donny Andone, Alexandru Zglimbea, Alexandru Pitac, Andrei Iancu, Bogdan Șerban, Cosmin Tița, Cătălin Tița, Daniel Popa, Dez aka Silviu Matei, Gabriel Copoeru, Florin Oșlobanu, Florin Giuglea, Horațiu Bodocan, Jiří Strouhal, Luiz Stockler, Matei Băcanu.

ITLWAS album: https://orkid4.bandcamp.com/album/in-the-light-we-are-safe

ITLWAS video: https://www.youtube.com/watch?v=z7fbWt7LVA8

ITLWAS event/ release concert: https://www.facebook.com/events/901495637203372

ORKID

BANDCAMP:https://orkid4.bandcamp.com
YT: https://www.youtube.com/channel/UCNmnwzOTC4AqeQtDgbdBlew
FB: https://www.facebook.com/OrkidBand
IG: https://www.instagram.com/orkid_band/

Un gând despre “Orkid lansează albumul IN THE LIGHT WE ARE SAFE, produs de Adrian Despot

Lasă un răspuns