Lucruri mai puțin dulci despre industria zahărului

Știm cu toții că zahărul este delicios, dar nu este cel mai sănătos lucru pe care îl putem mânca. Începem să înțelegem rolul său în creșterea în greutate și a ale complicațiilor pe care le aduce de sănătății. Dar de ce a durat atât de mult? Și de ce nu am găsit încă alternative mai bune și mai sigure?

Iată câteva motive pentru care industria zahărului lucrează atât de mult pentru a te ține pe întuneric și un lucru pe care îl poți face pentru a contracara puterea lor.

Sclavie

Pentru ceva atât de dulce, popularitatea pe scară largă a zahărului are o poveste destul de întunecată și amară…și anume sclavia. Trestia de zahăr își are originile în Indiile de Vest și Brazilia. La un moment dat era pur și simplu un condiment de lux printre europenii bogați.

Pe masură ce au colonizat „Lumea Nouă”, în special britanicii, o profitabilitate uriașă care a ajutatat la finanțarea coloniilor americane, în creștere a fost recunoscută în acest condiment și a devenit cunoscut sub numele de „Aur Alb”.

Deoarece este depusă o muncă intensă pentru a cultiva trestia de zahă, a fost creată o forță de muncă ieftină, pentru a se asigura că zahărul rămâne mega profitabil. Sclavii, inclusiv copii, erau cea mai bună sursă de muncă, care nu puteau spune NU, muncii uneori mortale, implicate în recoltarea și prelucrarea zahărului. Multe dintre aceste plantații și fabrici de procesare, ce funcționau zi și noapte erau situate în Louisiana, lângă New Orleans, înconjurate de haldele și închisori. Sclavii erau tratați foarte crud, chiar și atunci când erau obosiți și incapabili să lucreze. Nu era neobișnuit ca muncitorii sclavi epuizați să-și piardă membre în presa de balotat și alte echipamente de procesare.

Zahărul era la fel de profitabil pe atunci ca și acum. Deci boala lăcomiei a câștigat și comerțul cu zahăr nu a fost doar permis, ci a promovat distrugerea culturilor indigene și înrobirea multora. Te uiți puțin diferit acum la punga aia de zahăr ah….?

Minciuni

O parte din oameni mint, din păcate, pentru a obține ceea ce doresc sau pentru a-și minimiza greșelile. Și cei care conduc industria zahărului fac același lucru. Deci practic sunt vinovați de înșelăciune. În anii ’60, această industrie, a finanțat cercetări pentru a evidenția pericolele (false) ale grăsimilor, într-un efort de diminua preocupările legate de rolul zahărului în bolile cardiace. Au procedat chiar, într-o maniera strălucitor de malefică.

Ceas Casio Casual MTD-1053D-1A – 279,99

Un grup numit Sugar Research Foundation (SRF), a angajat oameni de știință de la Harvard și și-a publicat concluziile în New England Journal of Medicine (1967), fără a dezvălui că industria zahărului a finanțat cercetarea. A fost făcută ca o revizuire ce a examinat diferite studii și experimente, care au implicat zahărul ca vinovat în boala coronariană. Acesta a sugerat că toate cercetările anterioare ce au indicat zahărul, au fost viciate și au implicat grasimea și colesterolul ca principalii contribuitori ai bolii. Publicarea unei reviste atât de proeminente, a permis industriei zahărului să modeleze și să conducă dezbaterea științifică despre pericolele zahărului și grăsimilor în ultimele cinci decenii…așteptăm cu interes noi cercetări nefinanțate de industrie.

Otravă

Cei mai mulți dintre noi (probabil toți în mod realist) ne place să ne răsfățăm…prajituri, suc, alcool, înghețată și o mare varietate de plăceri d’astea vinovate. Industria zahărului, mizează pe noi, să ne supunem slăbiciunilor sau să simțim nevoia să ne răsplătim, fie că merităm, fie ca nu. Ei depun, de asemeneam, un efort concentrat pentru a ne încurca înțelegerea efectelor consumului nostru imprudent de zahăr.

Potrivit lui Marion Nestle de la Nestle Foods: ‘Sponsorizarea companiilor alimentare, indiferent dacă este sau nu manipulată intenționat, subminează încrederea publicului în știința nutriției, contribuie la confuzia publică cu privire la alimentele pe care ar trebui să le consume și compromite Ghidurile alimentare, în moduri care nu sunt în interesul cel mai bun al Sănătații Publice.”

Realitatea este că zahărul este o otravă, care duce la depozitatea grăsimilor în ficat, crează rezistență la insulină, crește producția de insulină și promovează creșterea tumorilor.

Haide…mai ia o lingură de înghețată d’aia delicioasă…cu una bucată chimioterapie.

Industria lucrează foarte mult pentru a se asigura că nu vei învăța aceste lucruri.

Profitul înainte de toate

Diavolul există și conduce Asociației Zahărului, ce reprezintă industria zahărului. Această asociație înfiorătoare, împreună cu alte câteva mari grupuri din industria alimentară, a cerut Congresului Statelor Unite să înceteze finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pur și simplu pentru că a declarat, că zahărul, ar trebui să fie cel mult 10% prezent într-o dietă sănătoasăEi doresc ca raportul OMS să fie retras, pentru ca guvernul să-i finanțeze în continuare

Astfel, au arătat destul de clar că singurul lor interes, este profitul și creșterea continuă, fără a ține cont de sănătatea sau siguranța consumatorilor lor. Ești doar un pion în jocurile lor mortale și o modalitate de a-și umple ei buzunarele.

Cine vrea niște napolitănuțe d’alea bune cu ciocolată?

Mâncare Sănătoasă Falsă

Deserturile, sucurile, bunătățile de casă și alte dulciuri în care te aștepți să gasești zahăr, nu sunt singurele surse de zahăr din dieta ta. Multe alimente care sunt comercializate ca „scăzute în conținut de grăsime” sau „light”, conțin de fapt, niveluri mai mari de zahăr decât omologii lor obișnuiți

Iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi„, de exemplu, are adesea zahăr adăugat, pentru a potenția aroma pierdută în urma îndepărtării grăsimii.

Lucrurile din care avem tendința de a consuma cantități mari, fără să ne gândim la conținutul lor de zahăr, au cantități incredibil de mari de zahăr, cum ar fi cum ar fi ketchup-ul, sosurile de spaghete în borcan și barbecue sauce. „Băuturile pentru sport„, sucul de fruncte, ice tea-ul, „apa cu vitamine” (mișto nume nu?), smoothie-urile prefabricate și cafeaua cu arome, sunt de asemenea heavy, în ceea ce privește conținutul de zahăr.

Cerealele, granola, batoanele proteice, batoanele de cereale, conțin, de asemenea, niveluri mari de zahăr. Și supele la plic, conservate, sunt la fel de bogate în zahăr pe cât sunt adesea în sodiu. Zahărul este adăugat chiar și la frunctele conservate, de parcă nu ar conține deja propriile zaharuri. Deci, cu tot zahărul ascuns în tot ceea ce poate face parte dintr-o dietă obișnuită, adăugarea acestor deserturi delicioase, este literalmente exagerată. Fugi de placinta de mere semicongelată!!

Dependență

Capacitatea de dependență a zahărului este reală și este promovată de industrie! La fel ca multe droguri ilicite, zahărul crește producția de dopamină din corp. Dopamina este produsă de centrul plăcerii din creier, care crează pofte și te face să te întorci din ce în ce mai mult la un obicei

Alimentele cu conținut ridicat de zahăr sunt concepute pentru a fi foarte gustoase, pentru a te face să îți dorești mai mult. Cine se poate opri după un singur Oreo nu?

În studiile efectuate pe animale, s-a descoperit că zahărul dă dependență mai puternică decât cocaina. Animalele nu numai că au fost mai mult atrase de zahăr decât de cocaină, dar au experimentat și un caracter retras după. Dependența are tendința de a provoca exces de indulgență.

Oamenii nu se confruntă cu sevrajul des, deoarece zahărul nostru este livrat regulat printr-o varietate de surse. Acest lucru va face doar industria să fie fericită, să îți ia mai mulți bani și să gasească noi modalități de a-ți distribui mai mult..zahăr. Se face lobby de milioane de dolari pentru a se asigura că pot continua să facă acest lucru.

Ai încercat vreodată să-i iei bomboanele unui copil?! Sau este mai logic să întrebi dacă ai încercat vreodată să-i spui unui copil de 4 ani, că nu poate să mănânce acadele, după s-a obișnuit sa i se spună Da!

2 gânduri despre “Lucruri mai puțin dulci despre industria zahărului

Lasă un răspuns